Morcheeba la București – un show fără bariere

Morcheeba la București - un show fără bariere
Fanii trupei Morcheeba au pornit, miercuri seară, la Arenele Romane din București, într-o călătorie muzicală de excepție alături de formația britanică, dansând și cântând laolaltă pe ritmuri trip-hop, după ce solista a cerut ca barierele dintre zonele Golden Ring și Regular să fie "desființate".
Publicat: 12/12/2013, 13:10
Actualizat: 22/03/2014, 12:44

Fanii trupei Morcheeba au pornit, miercuri seară, la Arenele Romane din București, într-o călătorie muzicală de excepție alături de formația britanică, dansând și cântând laolaltă pe ritmuri trip-hop, după ce solista a cerut ca barierele dintre zonele Golden Ring și Regular să fie „desființate”.

Miercuri, în jurul orei 19.30, în cortul încălzit de la Arenele Romane, fanii trupei Morcheeba începeau să se strângă. Unii dintre ei, cumpăraseră deja albume ale formației britanice și încercau să-și găsească locul cel mai bun pentru a se bucura de spectacolul care avea să înceapă. La ora 20.00, a urcat pe scenă formația românească The Speakers, care a cântat în deschiderea show-ului formației Morcheeba.

Britanicii de la Morcheeba au urcat pe scenă în jurul orei 21.00, în aplauzele publicului, iar călătoria muzicală a început cu piesa „Make Believer”, de pe noul album, „Head Up High”.

Însă, după prima piesa cântată, solista Sky Edwards și-a arătat nemulțumirea față de spațiul relativ gol care despărțea zona Golden Ring de Regular. „Este ceva în neregulă aici”, a spus solista trupei Morcheeba, adăugând că nu-i poate vedea pe spectatori.

La aproximativ 15 minute după debutul concertului și doar câteva melodii cântate, Sky Edwards le-a cerut organizatorilor show-ului să îndepărteze barierele care despărțeau publicul în cele două zone. „Putem să îndepărtăm bariera, vă rog? Este posibil? Nu este un show adevărat. Acesta nu este modul în care ne place să cântăm. Deci, putem să îndepărtăm bariera?”, a cerut Sky.

Din acest motiv, concertul a fost oprit preț de câteva minute. „Cel puțin deschideți bariera ca să intre lumea”, a repetat insistent Sky Edwards, fiind aplaudată de public. „Îmi pare rău, dar nu sunt de acord cu Golden Ring”, a mai spus aceasta. Diferența de preț între biletele pentru zona Golden Ring și cele pentru Regular a fost de 100 de lei.

După aproximativ două minute în care organizatorii nu le-au permis celor din zona Regular să vină în Golden Ring, în ciuda insistențelor solistei, aceasta a spus că va coborî ea însăși să mute bariera, dacă nu face nimeni acest lucru. „Vă rog, deschideți bariera sau nu vom continua (concertul, n.r.). Vorbesc serios. Plec. Deschideți bariera sau nu vom continua, pentru că nu este distractiv”, a mai spus Sky Edwards.

Publicul a aplaudat inițiativa solistei și mulți fani au început să sară gardurile care separau cele două zone. „Hai, sari!” se auzea din public.

Pentru ca show-ul să continue, cei din spate au fost lăsați să vină mai în față. „Haideți aici, să facem o petrecere adevărată. Îmi pare rău că ați plătit mai mult pe bilete, dar trebuie ca toată lumea să se simtă bine, nu să fim separați”, a mai spus solista.

După aproximativ cinci minute de așteptare, show-ul a reînceput. „Puteți să cântați cu mine? Dacă nu știtți, vă învăț”. Distracția a reînceput, fanii trupei britanice au aplaudat, au cântat și au dansat pe ritmurile muzicii Morcheeba.

În timpul concertului, Sky Edwards a luat albume de la fani și le-a semnat. „Lumea încă mai cumpără muzică”, a spus uimită aceasta.

Piese precum „Shoulder Holster”, „Part of the proces” și Blindfold” au răsunat timp de o oră și jumătate în cortul de la Arenele Române, fanii Morcheeba cântând, dansând și aplaudând alături de trupa britanică.

Plecarea muzicienilor de pe scenă a stârnit un val de aplauze, formația Morcheeba fiind astfel rechemată să cânte. Membrii trupei s-au lăsat puțin așteptați înainte să revină pe scenă, bucurându-se de aplauzele furtunoase care veneau din partea publicului.

Întorși pe scenă, membrii formației au continuat show-ul cu și mai multă energie și bună dispoziție. Înainte de a începe să cânte, Sky Edwards le-a cerut fanilor prezenți la spectacol să aprindă luminile pe care le au la ei. „Se vede atât de frumos! Voi nu vedeți, dar este foarte frumos”, a spus solista, descriind imaginea sutelor de fani care au aprins luminile de la telefoane și brichete.

Mai mult decât atât, solista a luat telefonul unui fan și s-a filmat în timp ce cânta, după care i-a filmat pe cei aproximativ 2.000 de spectatori care cântau și dansau alături de ea.

„Roma nu a fost construită într-o zi/ Rome Wasn’t Built in a Day”, dar trupa Morcheeba a reușit, miercuri, la București, să susțină un concert fără bariere, în care fanii au cântat și au dansat laolaltă.

Concertul de la București a făcut parte din turneul de promovare a noului album al trupei Morcheeba, „Head Up High”.

„Head Up High”, al optulea album de studio al trupei Morcheeba, reflectă o serie de schimbări semnificative din viața fomației, celebrând în același timp succesul unei cariere care se întinde de-a lungul a 18 ani. Atât timp a trecut de la lansarea albumului lor de debut, ” Who Can You Trust”, un simbol al stilului trip-hop care i-a propulsat către recunoașterea mondială, cu milioane de exemplare vândute în lumea întreagă.

Pentru noul album, Morcheeba a colaborat cu invitați excepționali: legenda hip-hop Chali 2na (Jurassic 5), mogulul rap Nature Boy Jim Kelly, James Petralli (White Denim), Rizzle Kicks și Ana Tijoux. Diversitatea vocilor de pe album, un merit incontestabil al grupului Morcheeba, subliniază influența pe care o trupa o exercită asupra unor artiști din diverse generații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
O listă de cumpărături veche de milenii, găsită pe o tăbliță cu scris cuneiform