Gruparea pupătorilor de moaște din PSD „este alături” de Adrian Năstase

Gruparea pupătorilor de moaște din PSD „este alături de Adrian Năstase
Publicat: 07/01/2014, 19:57
Actualizat: 29/07/2014, 21:18

Condamnările fostului premier Adrian Năstase au evoluat de la show total la categoria fapt banal. După prima sentință a curs sânge, s-au trimis ambulanțe în mod preventiv, s-a tras cu arme de foc, iar o întreagă conspirație s-a născut în jurul scenei sinuciderii. Ce a urmat după a doua decizie a fost un pas înainte spre normalitate: Adrian Năstase s-a predat de bunăvoie la o secție de Poliție pentru a-și ispăși pedeapsa.

Cu siguranță, la realizarea acestei scene a contribuit și faptul că Dana Năstase a primit o condamnare cu suspendare. O adevărată tragedie pentru familia Năstase ar fi fost ca ambii soți, Dana și Adrian, să ajungă în spatele gratiilor. Probabil, Năstase a jucat acum rolul bărbatului care își duce singur crucea, fără alte scene dramatice.

Vedeta celei de-a doua condamnări a lui Adrian Năstase nu a fost însă condamnatul, ci Victor Ponta și PSD.

Gruparea „pupătorilor de moaște” din PSD a ridicat ochii spre cer și i-a cerut lui Dumnezeu să-l ajute pe Adrian. „El Însuși” a vizitat în ultimele zile mai multe mănăstiri și biserici. E semn rău atunci când doar Dumnezeu te mai poate ajuta în lupta cu justiția. „În plan uman e un dezastru”, s-a plâns și Vanghelie. Drama lui Adrian Năstase a fost resimțită în plan personal de fiecare pesedist pe care îl așteaptă o sentință. Ei au invocat Divinitatea pentru Adrian Năstase, dar gândul lor a fost și la propria soartă.

Victor Ponta și PSD nu par să se lase afectați de această condamnare, dimpotrivă profită de ea pentru a marșa pe ideea luptei anti-Băsescu. „Ne numărăm morții și răniții pe câmpul de luptă și PSD merge înainte”, rostește pesedistul Mircea Cosma.

Peștele cel rapid, după cum îi place să se autointuleze Victor Ponta, s-a repliat de urgență. A aruncat din timp pe piață un document intern în care anunță că PSD se pregătește pentru o luptă pe viață și pe moarte cu Traian Băsescu. O găselniță pe care premierul a început să o folosească insistent, transformarea sa în luptător anti-Băsescu contrazicând multe acțiuni ale sale din 2013. Diferența este că 2014 este un an electoral, în care Ponta are nevoie de voturi pentru reconfirmarea sa ca lider al PSD.

Discursul public al lui Victor Ponta a început să se restrângă la două teme majore: lupta anti-Băsescu și „eu dau salarii și pensii”. A mers până acolo încât să deplângă soarta lui Adrian Năstase, să compare cazul acestuia cu celebrul caz Timoșenko și la final să anunțe că spună că totul a fost un dosar politic.

În fapt, premierul Ponta transmite un mesaj clar oamenilor din sistem: Traian Băsescu mai are câteva luni de putere și noi îi numărăm fiecare zi. Decorarea sălii de ședințe a conducerii PSD cu plasme pe care rulează câte zile de mandat mai are Traian Băsescu reprezintă o nouă dovadă a imaginii pe care pesediștii doresc să o imprime. Șefia Parchetului General a fost rezolvată, la Curtea Constituțională majoritatea a fost schimbată, la CSM lucrurile evoluează cum doresc cei din PSD.

Victor Ponta construiește în mentalul colectiv imaginea puterii PSD și pe a sa ca exponent central al acestei puteri. Momentan Ponta mizează doar pe imagine, într-o zi poate avea puterea cu adevărat.

Iar aici este cheia lui 2014: cine va fi marele câștigător. Ponta anunță că el și PSD vor lua totul, că Traian Băsescu va fi debarcat de la Cotroceni, că puterea este la ei, iar regimul lui Băsescu va fi înlocuit total de regimul lor.

PS Până atunci ar fi interesant răspunsul premierului Victor Ponta la această întrebare: dacă ați fi președintele României îl veți grația pe Dan Voiculescu dacă acesta va fi condamnat de justiție?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...