MASTERCHEF a dat startul preselecțiilor pentru SEZONUL 4. Caravana MASTERCHEF a ajuns duminică, 19 ianuarie, la Iași.
După ardeleni, a venit rândul moldovenilor să prindă gustul competiției la preselecțiile care au avut loc la Hotel Unirea. Candidați din capitala Moldovei, Bacău, Vaslui, Piatra Neamț, Tecuci și chiar de peste Prut, din Republica Moldovă, s-au prezentat în această etapă cu preparate de inspirație japoneză, italiană, marocană, dar și cu bucate tradiționale românești.
Unii au mizat pe combinații inedite de ingrediente, cum ar fi cod în crustă de mac, caracatiță în sos de vin roșu cu rozmarin sau friptură de miel cu piure de dovleac.
Alții au încercat să impresioneze juriul MASTERCHEF cu deserturi rafinate precum tarta cu coacăze, mascarpone și jeleu sau tort cu ciocolată neagră, ciocolată albă și chilli.
„Am venit la Iași să vedem dacă putem găsi aici următorul câștigător MASTERCHEF. Oamenii vor să participe în competiție ca să își urmeze visul. Mi se pare fantastic faptul că am întâlnit în sezoanele trecute concurenți dispuși efectiv să își schimbe profesia. Când vezi un medic sau un inginer care vine cu așa mare deschidere spre noi și care spune că vrea să își schimbe meseria, n-ai cum să nu rămâi impresionat”, a declarat Răzvan Fodor, prezentatorul emisiunii de la Pro Tv, care i-a încurajat pe candidați să își dea frâu liber imaginației în bucătărie.
Sâmbătă, 25 ianuarie, caravana MASTERCHEF se întoarce în Capitală. Cei care aspiră la titlul adjudecat de către Petru Buiuca și Aida Parascan, câștigatorii din primele două sezoane MASTERCHEF, dar și la premiul în valoare de 50.000 de euro, sunt așteptați sâmbătă, de la ora 10:00, cu un preparat pregătit acasă, la World Trade Center Hotel Pullman din București.