Ponta, despre cererea de desființare a DNA: Ar fi reprobabil să se ceară desființarea Bisericii

Ponta, despre cererea de desființare a DNA: Ar fi reprobabil să se ceară desființarea Bisericii
Publicat: 21/01/2014, 00:32
Actualizat: 31/10/2016, 23:54

Întrebat cum comentează declarațiile prin care este susținută desființarea Direcției Naționale Anticorupție, premierul a răspuns că trăim într-o țară democratică, unde fiecare poate să-și spună părerea, bună sau proastă, fără să fie „omorât” de mass-media.

„Singurul lucru care mi s-ar părea într-adevăr reprobabil ar fi să facă cineva o cerere să desființăm Biserica, cu ea ne-am născut de 2.000 de ani. Restul… Primim propuneri să înființăm, să desființăm Parlamentul, sau Guvernul, sau televiziunile…”, a spus Ponta.

Premierul a anunțat că știa despre afecțiunea pe care o are Nicușor Constantinescu și despre faptul că acesta trebuia să plece din țară.

„Evident că mă bucur că până la urmă l-au lăsat pe om să plece din țară, la tratament, pentru că dacă murea aici nu cred că era o mare fericire”, a adăugat Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce dezavuează declarația liderilor PSD Constanța prin care solicită desființarea DNA printr-o măsură legislativă, precizând că presupune că și conducerea centrală a PSD va avea aceeași poziție.

Antonescu a fost întrebat cum vede declarația CJ Constanța privind desființarea DNA printr-o măsură legislativă și dacă este de acord cu o astfel de idee.

„E o declarație a PSD Constanța, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că e o declarație care nu face bine PSD, e o declarație dată așa în împrejurări mai tulburate și categoric PNL dezavuează o asemenea formulă. Presupun că și conducerea centrală a PSD o va dezavua”, a afirmat Antonescu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul afirmațiilor făcute de președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, cu privire la Direcția Națională Anticorupție, pe care a numit-o „poliție politică”, susținând că ar trebui desființată.

Sesizarea Inspecției Judiciare vizează atât declarațiile făcute de Nicușor Constantinescu după ce a fost ridicat în baza unui mandat și dus la sediul DNA Constanța, cât și poziția Consiliului Județean Contanța, expusă într-un comunicat de presă.

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat miercuri, la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, „ca un animal”, de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz și poliție politică, el spunând că este „jignitor” ce s-a întâmplat.

„Am fost ridicat într-o manieră polițienească, milițienească, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu știe acuzațiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru România și ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău”, a spus Constantinescu.

El a susținut că a fost informat, luni, că în cazul său se fac cercetări într-un dosar, pentru ca acum să afle că există patru-cinci dosare, verificările procurorilor DNA vizând hotărârile Consiliului Județean Constanța în perioada 2009-2013 privind împăduririle din județ, lucrările în școli și cămine culturale sau la Spitalul Județean.

„Să vină DNA, poliția politică, și să conducă ei România. Un Consiliu Județean este parlamentul care voteaza legile. Dacă CJ votează ceva ilegal, atunci prefectul atacă în instanță și suspendă hotărârea. Aceste hotărâri (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect și au aviz de legalitate. Ce treabă are DNA să verifice activitatea unui consiliu județean?”, a spus Constantinescu.

El a mai spus că procurorii DNA „fac ce vor în România”, susținând că DNA ar trebui să fie desființată.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupție, miercuri, din fața sediului CJ, și dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună și a refuzat să fie urcat în mașina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât nu a fost citat să se prezinte. Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră și jumătate.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Raluca Podea, amanta lui Ilie Năstase?! Brigitte Pastramă nu a mai putut răbda: „Am simțit...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
O tânără care îşi înşela soţul l-a minţit că a fost violată. A inventat că...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Pensie crescută pentru românii care au lucrat în condiții speciale. Când intră în vigoare legea
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Telescopul Webb a descoperit dioxid de carbon și apă oxigenată pe unul dintre sateliții lui...