Potrivit unui comunicat al Serviciului Cadastru al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Cluj transmis, joi, la solicitarea Mediafax, acțiunea a făcut parte din procesul de colaborare cu autoritățile locale.
„Miercuri, o echipă formată din doi consilieri la Serviciul Cadastru s-a deplasat în teren, în zona Munților Apuseni. Scopul deplasării a fost stabilirea unității administrativ-teritoriale, prin efectuarea de măsurători la teren și determinarea coordonatelor locului unde a avut loc accidentul aviatic de luni. Acțiunea a făcut parte din procesul de colaborare cu autoritățile locale. În urma măsurătorilor s-a constatat că aeronava s-a prăbușit pe raza județului Cluj, în partea de sud a unității administrativ-teritoriale Măguri Răcătău, la o distanță de circa 300 de metri de limita cu județul Alba”, se arată în documentul citat.
Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.
În urma accidentului au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Epava avionului și victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.