Cum s-a schimbat viața foștilor concurenți de la MASTERCHEF, după participarea la show

Publicat: 11/03/2014, 14:25
Actualizat: 29/07/2014, 21:17

Au prins gustul competiției, și-au pus talentul culinar la bătaie, iar MASTERCHEF le-a schimbat viața. Foștii concurenți ai sezoanelor trecute au reușit să își transforme pasiunea în meserie, au continuat să gătească și au planuri mari.

Câștigătorii primelor două sezoane MASTERCHEF, Petru Buiuca și Aida Parașcan, și-au îndeplinit visul de a avea propriul spațiu de gătit. După ce a pus pe picioare un studio de gătit, împreună cu Alexandru Cârțu, și după ce a devenit imaginea unui lanț de hypermarketuri cunoscut, Petru Buiuca are acum planuri și mai mari și se pregătește să își deschidă propriul concept, un Atelier Culinar care îl va aduce mai aproape de iubitorii gastronomiei: „Noua locație reprezintă visul meu de când am câștigat MASTERCHEF. Înseamnă o locație sub forma unui Atelier Culinar. Este un concept liber în care eu gătesc iar oamenii vor degusta, vor interacționa și pur și simplu se vor relaxa. Gata cu mirosuri grele, cu treburi de făcut. Este, dacă pot să o spun așa, o locație în care se va folosi terapia culinară. Vii, vezi, întrebi, mănânci, vorbești cu prietenii, cunoști oameni noi, gătești dacă ai chef. Un fel de club pentru pasionați, pe scurt: Atelierul Culinar”, spune Petru despre locația pe care intenționează să o deschidă lună aceasta.

Și pentru Aida Parașcan, câștigătoarea celui de-al doilea sezon, MASTERCHEF a însemnat împlinirea unui vis. Românca stabilită în Italia, care și-a luat inima în dinți și s-a prezentat la preselecții cu un desert care i-a cucerit imediat pe jurați își trăiește acum visul în țara natală. Aida s-a întors acasă împreună cu copiii săi și a pus pe picioare un business propriu, Arte Dolce Salato, un concept prin care realizează deserturi sau preparate sărate personalizate, precum și meniuri complete pentru evenimente și restaurante. Mai mult decât atât, în weekenduri, Aida organizează în locația sa din Buzău ateliere gratuite la care îi invită pe copii să învețe să se bucure de arta culinară. „Deocamdată lucrez mai mult pe comenzi”, spune Aida, „iar atuul meu este că nu folosesc ingredient chimice, îmi doresc să fac bucătărie sănătoasă”.

Luați sub aripa lui Florin Dumitrescu în restaurantul în care acesta semnează meniul, Mihai Toader și Ionuț Iancu își fac ucenicia în bucătăria profesionistă. „Am învățat foarte multe de la el”, recunoaște Mihai despre colaborarea cu chef Florin, „începând de la tehnici până la combinații de gusturi. Este un bun învățător. Sper să fie o colaborare lungă și frumoasă și să învăț cât mai multe de la el. Sper să îmi aducă experiența de care am nevoie”.

Mihai, cel care s-a clasat al treilea în sezonul doi MASTERCHEF, a reușit să își pună semnătura pe meniul unui restaurant deschis anul trecut în Alba Iulia, iar alături de Vlad Mureșan, Alexandru Hora și Victor Nemeș, a înființat iChefs, un concept dedicat evenimentelor culinare la care participa în toată țara.

Vegetarianul de la MASTERCHEF, Victor Nemeș, s-a dedicat dulciurilor imediat după încheierea concursului de la Pro Tv, acesta fiind, alături de unul dintre cei mai apreciați cofetari din țară, asociatul unei cofetaării din Capitală, pe care își propune să o relanseze în această primăvară sub un concept inedit.

Și pentru Traian Galleguillos experiența MASTERCHEF a fost una decisivă: după ce a lucrat în bucătăria unui cunoscut restaurant bucureștean, Traian a plecat în Anglia, unde lucrează, din decembrie, într-un restaurant londonez. Iar Alexandru Hora și-a propus să fie cu un pas mai aproape de iubitorii bucătăriei printr-o aplicație pentru telefoanele mobile, aplicație ce conține rețete și informații despre evenimentele sale.

Maria Secrieriu, simpatica blondă din cel de-al doilea sezon MASTERCHEF, s-a angajat imediat după terminarea competiției de la ProTv într-un restaurant din București, iar acum se pregătește un business propriu, Chic Flavors, un magazin de condimente care vine în ajutorul iubitorilor de mirodenii alese.

MASTERCHEF revine din 18 martie la ProTv, începând cu ora 20.30.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. Finala Georgescu - Lasconi se conturează tot mai clar. Ultimele...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Controverse după moartea lui Silviu Prigoană: Copiii minori ar fi fost sedați de frații mai...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Gabriel Cotabiță, înmormântat fără fast, într-un cadru restrâns, similar cu ceremonia lui Silviu Prigoană
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Harry Gregson-Williams: Moștenirea sonoră din Gladiator, continuată. Prieten și ucenic al lui Hans Zimmer