Cum s-a schimbat viața foștilor concurenți de la MASTERCHEF, după participarea la show

Publicat: 11/03/2014, 14:25
Actualizat: 29/07/2014, 21:17

Au prins gustul competiției, și-au pus talentul culinar la bătaie, iar MASTERCHEF le-a schimbat viața. Foștii concurenți ai sezoanelor trecute au reușit să își transforme pasiunea în meserie, au continuat să gătească și au planuri mari.

Câștigătorii primelor două sezoane MASTERCHEF, Petru Buiuca și Aida Parașcan, și-au îndeplinit visul de a avea propriul spațiu de gătit. După ce a pus pe picioare un studio de gătit, împreună cu Alexandru Cârțu, și după ce a devenit imaginea unui lanț de hypermarketuri cunoscut, Petru Buiuca are acum planuri și mai mari și se pregătește să își deschidă propriul concept, un Atelier Culinar care îl va aduce mai aproape de iubitorii gastronomiei: „Noua locație reprezintă visul meu de când am câștigat MASTERCHEF. Înseamnă o locație sub forma unui Atelier Culinar. Este un concept liber în care eu gătesc iar oamenii vor degusta, vor interacționa și pur și simplu se vor relaxa. Gata cu mirosuri grele, cu treburi de făcut. Este, dacă pot să o spun așa, o locație în care se va folosi terapia culinară. Vii, vezi, întrebi, mănânci, vorbești cu prietenii, cunoști oameni noi, gătești dacă ai chef. Un fel de club pentru pasionați, pe scurt: Atelierul Culinar”, spune Petru despre locația pe care intenționează să o deschidă lună aceasta.

Și pentru Aida Parașcan, câștigătoarea celui de-al doilea sezon, MASTERCHEF a însemnat împlinirea unui vis. Românca stabilită în Italia, care și-a luat inima în dinți și s-a prezentat la preselecții cu un desert care i-a cucerit imediat pe jurați își trăiește acum visul în țara natală. Aida s-a întors acasă împreună cu copiii săi și a pus pe picioare un business propriu, Arte Dolce Salato, un concept prin care realizează deserturi sau preparate sărate personalizate, precum și meniuri complete pentru evenimente și restaurante. Mai mult decât atât, în weekenduri, Aida organizează în locația sa din Buzău ateliere gratuite la care îi invită pe copii să învețe să se bucure de arta culinară. „Deocamdată lucrez mai mult pe comenzi”, spune Aida, „iar atuul meu este că nu folosesc ingredient chimice, îmi doresc să fac bucătărie sănătoasă”.

Luați sub aripa lui Florin Dumitrescu în restaurantul în care acesta semnează meniul, Mihai Toader și Ionuț Iancu își fac ucenicia în bucătăria profesionistă. „Am învățat foarte multe de la el”, recunoaște Mihai despre colaborarea cu chef Florin, „începând de la tehnici până la combinații de gusturi. Este un bun învățător. Sper să fie o colaborare lungă și frumoasă și să învăț cât mai multe de la el. Sper să îmi aducă experiența de care am nevoie”.

Mihai, cel care s-a clasat al treilea în sezonul doi MASTERCHEF, a reușit să își pună semnătura pe meniul unui restaurant deschis anul trecut în Alba Iulia, iar alături de Vlad Mureșan, Alexandru Hora și Victor Nemeș, a înființat iChefs, un concept dedicat evenimentelor culinare la care participa în toată țara.

Vegetarianul de la MASTERCHEF, Victor Nemeș, s-a dedicat dulciurilor imediat după încheierea concursului de la Pro Tv, acesta fiind, alături de unul dintre cei mai apreciați cofetari din țară, asociatul unei cofetaării din Capitală, pe care își propune să o relanseze în această primăvară sub un concept inedit.

Și pentru Traian Galleguillos experiența MASTERCHEF a fost una decisivă: după ce a lucrat în bucătăria unui cunoscut restaurant bucureștean, Traian a plecat în Anglia, unde lucrează, din decembrie, într-un restaurant londonez. Iar Alexandru Hora și-a propus să fie cu un pas mai aproape de iubitorii bucătăriei printr-o aplicație pentru telefoanele mobile, aplicație ce conține rețete și informații despre evenimentele sale.

Maria Secrieriu, simpatica blondă din cel de-al doilea sezon MASTERCHEF, s-a angajat imediat după terminarea competiției de la ProTv într-un restaurant din București, iar acum se pregătește un business propriu, Chic Flavors, un magazin de condimente care vine în ajutorul iubitorilor de mirodenii alese.

MASTERCHEF revine din 18 martie la ProTv, începând cu ora 20.30.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
O tânără care îşi înşela soţul l-a minţit că a fost violată. A inventat că...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
El este Paul, motociclistul de 18 ani care a murit într-un tragic accident, în Târgu...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Atmosfera noastră transformă praful din Sahara în minerale care alimentează viața