Prima pagină » Magazin » REȚETE DE POST. Cum se prepară mâncarea de fasole verde

REȚETE DE POST. Cum se prepară mâncarea de fasole verde

REȚETE DE POST. Cum se prepară mâncarea de fasole verde
Rețete de mâncare, utile în perioada Postului Paștelui.

Mâncare de fasole verde se prepară ușor, rapid și nu este costisitoare. Pentru 2-3 porții aveți nevoie de:

  • 500 de grame de fasole verde congelată
  • două cutii cu roșii decojite în suc
  • două cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • o lingură cu făină (opțional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie mărunt ceapa și se călește, fără a se rumeni, în ulei încins. Deasupra se pune fasolea verde, o cană mică cu apă, apoi totul se lasă la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 15-20 de minute.

Între timp, se încinge o lingură cu ulei într-o tigaie și se adaugă usturoiul feliat. Se toarnă cele două cutii de roșii decojote, apoi se amestecă și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Opțional, se adaugă o lingură de făină. Totul se lasă la foc până dă într-un clocot.

Când fasolea s-a înmuiat, sosul de roșii se toarnă deasupra, după care se presară sarea și piperul, după gust. Se lasă să dea în clocot de două-trei ori, apoi se stinge focul.

Pentru un plus de aromă și gust, mâncarea de fasole verde se servește cu pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.