ANI: Conflict de interese la un consilier local din Mioveni

ANI: Conflict de interese la un consilier local din Mioveni
Publicat: 10/04/2014, 09:47
Actualizat: 31/07/2014, 14:13

„Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Olteanu Dumitru, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Mioveni, județul Argeș (mandatele 2008-2012 și 2012-2016)”, se arată într-un comunicat de joi remis MEDIAFAX.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), Dumitru Olteanu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes de natură patrimonială, a participat la ședințele Consiliului Local al Orașului Mioveni, votând pentru adoptarea hotărârilor privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale consiliului în perioada 2009-2013. În anexele acestor hotărâri au fost prevăzute sume din care s-au efectuat plăți către Clubul Sportiv Mioveni, în cadrul căruia Olteanu deține calitățile de membru fondator și președinte al consiliului director, precizează sursa citată.

ANI mai precizează că, în vederea finanțării acțiunilor/activităților din cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanță” în anii 2009, 2010, 2011, 2012 și 2013, Clubul Sportiv Mioveni a încheiat cu Consiliul Local al orașului cinci contracte de finanțare, în valoare totală de 23.942.500 Lei (aproximativ 5.442.000 de euro).

Astfel, susține ANI, Dumitru Olteanu nu a respectat dispozițiile legale potrivit cărora „nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, cele potrivit cărora „aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: […] orice persoană juridică cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia; […] o asociație din care fac parte”, dar și cele conform cărora „consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”.

Dumitru Olteanu (PSD) este consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Mioveni, județul Argeș, din 20 iunie 2008. De asemenea, el deține, în cadrul Clubului Sportiv Mioveni, calitățile de membru fondator, membru în Adunarea Generală a Asociaților (din 4 decembrie 2001), membru asociat și membru în Consiliul Director (din 8 august 2006), membru în Biroul Executiv (din 14 iunie 2010) și președinte al Consiliului Director (din 6 iulie 2010).

ANI mai menționează că Dumitru a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legii, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective.

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Raluca Podea, amanta lui Ilie Năstase?! Brigitte Pastramă nu a mai putut răbda: „Am simțit...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
O tânără care îşi înşela soţul l-a minţit că a fost violată. A inventat că...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Telescopul Webb a descoperit dioxid de carbon și apă oxigenată pe unul dintre sateliții lui...