Întrebat joi, la finalul ședinței Consiliului Local Municipal, dacă are emoții pentru procesul de vineri, Mazăre a răspuns: „98 la sută nu am emoții pentru că știu ce am făcut și știu care este realitatea. Niciodată nu poți să fii sigur dacă sunt presiuni, dacă nu sunt presiuni, nu mă mai puneți să comentez că le știți cu toții probele din dosar. Vreți să vă dau un exemplu ? La un moment dat era o interceptare că urma să-mi cumpere Elan niște bilete de avion și s-a ocupat un băiat de-al lui cu o prietenă de-a mea. Interceptarea aia are și o continuare mare, de vreo pagină. (…) El îmi explica de ce mi-a făcut rezervările așa pentru că fuseseră trei atentate în Tel Aviv în ultimele două săptămâni și atunci era risc și pericol, e în interceptare. «Puncte-punctele» alea care au fost lăsate și tăiat restul lăsa să se interpreteze cumva că era nu știu ce aranjament. Era vorba de niște aranajamente făcute în ceea ce privește siguranța mea”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Mazăre a mai spus că joi după-amiază va merge la Arhiepiscopul Tomisului, poate chiar să se spovedească.
„După ce termin cu voi mă duc la Înalt Prea Sfinția Sa”, a spus edilul, fiind apoi întrebat dacă se va spovedi cu acest prilej.
„Asta o să văd dacă mă spovedesc, probabil că da. Sincer să fiu nu sunt foarte religios, cred în Dumnezeu și cred că lucrurile bune pe care le faci ți se întorc. Și poate atunci când vorbeam în fața instanței și spuneam că mi se pare nedrept să fiu pedepsit pentru un lucru pe care nu l-am făcut și pentru un lucru bun pe care l-am făcut aveam în față imaginea a două mii și ceva de oameni sărmani, bătrâni, bolnavi, și pe Înalt Prea Sfinția Sa lângă mine atunci când îi băgam în casă și mă gândeam că e nedrept să fiu pedepsit nevinovat pentru un asemenea lucru. Vorbesc cu dumnealui, am o relație foarte bună”, a explicat Mazăre.
Jurnaliștii l-au mai întrebat pe Mazăre ce părere are despre faptul că fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, a fost chemat, joi, la DNA, la audieri, în același dosar, primarul spunând că se aștepta la așa ceva, dar că totul este „un caraghioslâc”.
„Iar mă puneți să comentez din dosar, iar o să-mi facă «lăcrămații» doamna Kovesi că încerc să influențez justiția. Ne așteptam să-l cheme. Sigur e un caraghioslâc pentru că procurorul acuză că pentru a disimula mita pe care mi-a dat-o mie a virat în contul meu și al fratelui meu în aceeași zi. Păi dacă voia să disimuleze vira totul la el, nu la mine”, a explicat Radu Mazăre.
Primarul constanței a mai spus că are două posibilități pentru a petrece Paștele, și anume ori în arest, dacă instanța va aproba contestația DNA, ori în campusul social «Henri Coandă», dacă va rămâne în libertate.
„Există două posibilități: ori mă întorc în camera numărul 17 unde mă așteaptă băieții ăia și cu nea Rușanu, cu unchiu, sper să nu-mi sforăie toată noaptea de Paște. Deci, o să mă întorc și petrec Paștele cu ei, ori dacă nu, ceea ce cred și cred că este un Dumnezeu sus care vede și îi dă fiecăruia pe măsura lucrurilor bune pe care le-a făcut în viața asta, o să mă duc în cartierul de săraci și de amărâți și de oameni cu probleme unde am făcut Paștele și anul trecut”, a conchis Mazăre.
Senatorul PSD Alexandru Mazăre a fost citat să se prezinte joi la DNA, pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat și fratele acestuia, Radu Mazăre, aflat și el, cu o zi în urmă, la DNA pentru a da declarații în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câștige contractul pentru construirea locuințelor sociale din campusul „Henri Coandă”.
Primarul Radu Mazăre spunea marți, la sediul Poliției Județene Constanța, că vineri va fi la instanța supremă pentru a afla dacă rămâne sau nu în libertate.
El a menționat că vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat în libertate și că nu a contestat interdicția de a părăsi țara.
Radu Mazăre și Avraham Morgenstern au fost eliberați din arestul Poliției Capitalei în 9 aprilie, după ce instanța supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost contestată de către procurorii DNA.