Ți-ai petrecut ore întregi în bucătărie, iar rezultatul obținut este un eșec total. Ai încurcat sarea cu zahărul, ai lăsat mâncarea prea mult sau prea puțin pe foc.
Mai jos puteți citi cele mai frecvente greșeli pe care le faceți în bucătărie.
â— Gătești fără să guști mâncarea. Condimentele se adaugă după gust, nu după ochi. În caz contrar riști să obții o mâncare prea sărată sau prea piperată.
â— Începi să gătești fără să citești rețeta în întregime. Dacă ești încă un începător în ale gătitului, atunci citești întreaga rețetă, deoarece riști să nu ai la îndemână toate ingredientele sau să sari anumite etape și astfel întregul preparat este compromis.
â— Folosești unt prea moale. Astfel, riști ca fursecurile să fie prea moi și se vor împrăștia, iar prăjiturile vor fi prea dense. Lasă untul să se încălzească treptat, la temperatura camerei, 30 până la 45 de minute înainte de a-l folosi. Nu-l topi în cuptorul cu microunde. La temperatura potrivită, untul ar trebui să cedeze ușor sub presiunea degetului. Untul prea moale nu se va bate cremă cu zahăr, aceasta fiind o etapă extrem de importantă pentru prăjituri pentru obținerea unui blat pufos.
â— Încălzești prea mult ciocolata. În loc să obții o cremă moale, delicată, de o consistență atrăgătoare, vei obține o ciocolată tăiată sau nisipoasă. Care este cea mai bună metodă de a topi ciocolata? Încălzește-o ușor și amestec-o periodic, până se înmoaie.