Diana Nemeș cere eliberarea din arest: Urmează să nasc

Diana Nemeș cere eliberarea din arest: Urmează să nasc
Publicat: 09/05/2014, 16:07

Instanța supremă a dezbătut, vineri, contestația Dianei Nemeș împotriva încheierii Curții de Apel București prin care un judecător de drepturi și libertăți a confirmat măsura arestării preventive în cazul acesteia.

Avocații Dianei Nemeș au arătat că aceasta nu s-a ascuns niciodată de organele de urmărire penală, nu a contestat procedurile de extrădare, a dat declarații complete și are o atitudine sinceră și de colaborare.

Apărătorii femeii au mai arătat că Diana Nemeș nu a avut nicio contribuție la faptele cercetate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și că a ieșit din societatea soțului ei cu un an de zile înainte de începerea urmăririi penale.

Avocații au precizat că, până la acest moment, niciun alt inculpat din dosar nu are vreo măsură preventivă pe numele său, iar o femeie însărcinată în luna a opta nu poate reprezenta un pericol social.

Ei au mai arătat că Diana Nemeș a plecat în SUA cu trei săptămâni înainte de arestare și că a făcut-o în scop turistic, pentru cei doi copii minori, și nu s-a ascuns, așa cum susțin anchetatorii.

Avocații au menționat că cei doi copii ai femeii sunt în România, iar ea urmează să nască, astfel că nu s-ar putea sustrage de la urmărirea penală.

La rândul său, procurorul DNA prezent la ședință a arătat că Diana Nemeș știa că e urmărită penal în România și nu s-a întors în țară de frică. „Practic, a recunoscut că a preferat să se ascundă, iar sarcina nu justifică luarea unei alte măsuri preventive”, a arătat magistratul DNA.

În ultimul cuvânt, Diana Nemeș a spus că revenirea ei în țară a durat mult pentru că a dorit să-și aducă și copiii în România și că ea dorește să fie alături de ei.

Judecătorii instanței supreme au rămas în pronunțare în acest caz și urmează să stabilească dacă Diana Nemeș va fi cercetată în continuare în stare de arest.

Un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București (CAB) a confirmat, miercuri, măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeș și a stabilit ca aceasta să fie închisă în perioada 7 mai – 5 iunie.

Magistratul a respins ca nefondată cererea acesteia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia de miercuri nu este definitivă și a fost contestată la instanța supremă.

Diana Nemeș, cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soțul său Radu Nemeș, de Sorin Blejnar și de Codruț Marta, a fost extrădată din SUA, miercuri, fiind dusă la DNA pentru a fi audiată, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Diana Nemeș a fost preluată din Statele Unite ale Americii de o escortă a Poliției Române și a fost adusă la București.

Poliția Română a confirmat că Diana Nemeș a fost extrădată, miercuri fiind pus în executare mandatul de arestare preventivă emis pe numele acesteia.

Diana Nemeș a fost arestată de autoritățile judiciare din SUA, în baza cererii de extrădare transmisă, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Poliției Române, în localitatea Yelm, statul american Washington.

Un judecător de la un tribunal federal din SUA a semnat luni ordinul de extrădare a Dianei Nemeș în România, unde împreună cu Radu Nemeș, soțul ei, este acuzată de evaziune fiscală, potrivit site-ului Seattleepi.com.

În cazul lui Radu Nemeș, nu există încă o hotărâre judecătorească, acesta contestând extrădarea. Cei doi sunt acuzați că au conspirat împreună cu oficiali guvernamentali români în vederea comiterii unei evaziuni fiscale, conform site-ului citat.

Diana Nemeș, în vârstă de 38 de ani, însărcinată cu al treilea copil, și soțul ei dețin proprietăți în Yelm. Cei doi sunt suspectați de investigatori federali americani că au utilizat suma de trei milioane de dolari, în urma unor operațiuni de spălare de bani, pentru a cumpăra o locuință și că ar conduce mai multe firme-paravan la Washington.

Soții Radu și Diana Nemeș sunt cercetați și de DNA, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, fostul șef de cabinet al lui Blejnar, Codruț Marta, fostul șef al Autorității Naționale a Vămilor Viorel Comăniță, fostul șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța Dan Secăreanu și mai mulți administratori de firme.

Radu Nemeș, considerat de procurori coordonatorul grupului infracțional organizat, și Diana Nemeș, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzați de complicitate la evaziune fiscală.

Pe numele soților Nemeș a fost emis, în 11 iulie 2012, un mandat de arestare preventivă în lipsă. Tot atunci a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă și pentru Codruț Marta, acuzat de complicitate la evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat, acesta fiind dispărut din 25 mai 2012 și dat în urmărire internațională din 30 mai.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...