REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Evoluția votului pe HARTA INTERACTIVĂ

REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Evoluția votului pe HARTA INTERACTIVĂ
Publicat: 25/05/2014, 10:52
Actualizat: 08/07/2016, 01:57

REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. 18.226.995 de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urne, duminică, pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanți ai României în Parlamentul European dintr-un un număr de 572 de candidați din partea a 15 formațiuni politice și opt candidați independenți. Votul a început la ora 07:00.

Pe parcursul întregii zile de duminică, gândul va prezenta în timp real desfășurarea procesului de votare, iar editorialiștii Cristian Tudor Popescu, Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru vă vor ține la curent cu ultimele informații într-o serie de ediții speciale GÂNDUL LIVE, la orele 11:30, 17:00 și 21:00, când vor comenta la cald REZULTATE și EXIT POLL la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. De asemenea, puteți citi comentarii LIVE ale jurnaliștilor gândul.

UPDATE 10.22 Reprezentantul PNL într-o secție de votare din județul Gorj a fost luat de o ambulanță, duminică, și dus la spital după ce i s-a făcut rău în timpul procesului electoral, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc la secția de votare nr. 191 din comuna Crasna.

UPDATE 10.14 Premierul Victor Ponta și soția sa, Daciana Sârbu, au votat, duminică, la Școala 17, „Pia Brătianu”, din București, președintele PSD declarând că miza alegerilor este foarte importantă și că el se așteaptă ca schimbările din anul 2014 să fie în bine.

Ei au venit la vot împreună cu fata cea mică, Irina.

După vot, premierul a spus că a votat pentru faptul că în 2014 se schimbă și România, dar și Europa.

UPDATE 10.13 Liderul PSD Harghita, ministrul Mircea Dușa, a votat la secția de votare din incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Toplița, pentru europarlamentari care „să reprezinte interesele naționale și să nu voteze împotriva României”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Dușa a votat la Toplița, localitate în care s-a născut și pe care a condus-o, în calitate de primar, în perioada 1996 – 2000, funcție pe care a abandonat-o pentru a deveni prefectul județului Harghita începând din 2001 și până în 2004, când a fost ales deputat, fiind singurul parlamentar român din județ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 10.08 Un număr de 46 de persoane aflate în arestul Poliției Județene Constanța și alte trei persoane arestate la domiciliu au votat, duminică, la europarlamentare, în timp ce la Penitenciarul Poarta Albă și-au exprimat acest drept aproape 1.000 de deținuți, între care Cristian Borcea și Victor Becali.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Constanța, Carmen Șerbănescu, a declarat că în județ sunt 31 de persoane aflate în arest la domiciliu, dintre care trei au solicitat să voteze și și-au exercitat acest drept.

UPDATE 9.51 Președintele PDL, Vasile Blaga, a votat, duminică dimineață, împreună cu soția și cu secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, la ora 09:30 la Liceul I. L. Caragiale, arătând că îi invită pe toți românii să-și manifeste voința politică.

„Am votat pentru viitorul european al României și pentru viitorul fiecărui cetățean al acestei țări. Europa în fiecare casă înseamnă bunăstare în fiecare casă, mai mulți bani pentru școli și pentru drumuri. De aceea, îi invit pe toți românii să vină să-și manifeste voința politică prezentându-se astăzi la vot”, a spus Blaga, după ce a votat.

UPDATE 9.36 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat la secția amenajată la Primăria comunei harghitene Cârța, în care pe vremuri a funcționat maternitatea unde s-a născut, el spunând că și-a dat votul pentru prezența comunității maghiare în PE și „cu gândul la modificările care vor urma la nivelul UE”.

Kelemen a mers la vot la secția amenajată în sediul Primăriei Cârța, județul Harghita, alături de soția lui și de fetița lor, Hanna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am votat pentru o Uniune puternică, pentru o prezență a comunității maghiare în PE, cu gândul de a asigura în continuare pace, stabilitate și prosperitate în același timp, cu gândul la modificările care vor urma la nivelul UE. Comunitățile etnice și lingvistice au un rol important în UE, aduc inclusiv o bogăție pentru fiecare țară, pentru fiecare națiune, iar noi credem că schimbările care vor urma trebuie să meargă și în direcția aceasta, să fie în preocuparea Comisiei, a Parlamentului soarta comunităților etnice, inclusiv soarta comunității maghiare din România. Aceastea sunt azi gândurile noastre și sunt convins că vom avea un rezultat bun”, a afirmat Kelemen.

UPDATE 9.35 Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a votat pentru cea mai bună echipă și cel mai bun program, el făcând totodată apel ca oamenii să meargă la vot, apreciind că alegerile europarlamentare sunt chiar mai importante decât cele interne.

„Am votat pentru cea mai bună echipă, pentru cel mai bun program. Dar cel mai important este că m-am prezentat să votez”, a declarat Crin Antonescu, după ce și-a exercitat votul la o secție deschisă la Școala nr. 73 Barbu Delavrancea din București.

El a spus că exprimarea votului este un gest civic și a făcut apel ca românii să meargă la vot.

„E clar din toate evaluările că vom avea din nou o prezență mică, sper însă să nu fie neobișnuit de mică”, a arătat Antonescu.

UPDATE 9.34 Vicepreședintele PSD Ioan Rus a votat la secția 160 din Cluj-Napoca, pentru „primul pas spre normalitate”, în urma căruia „combatanții” să fie capabili „să depășească faza bătăliei în tranșee” și să comunice așa cum comunică reprezentanții Parlamentului European.

Ioan Rus a mers la secția 160 din Cluj-Napoca alături de europarlamentarul Corina Crețu și de alți social-democrați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am votat pentru a se întâmpla primul pas spre normalitate. Următorul pas se va întâmpla mai târziu. Normalitatea înseamnă capacitate de dialog. Momentan, în România, tranșeele între combatanți sunt atât de mari că nu se mai văd combatanții. Sunt convins că vom depăși faza bătăliei în tranșee și vom intra într-o zonă în care să fim capabili și noi, acasă, să comunicăm așa cum sunt ei capabili în PE să comunice. Pasul următor spre normalitate va fi în acest an”, a declarat Rus.

UPDATE 9.32 Europarlamentarul Corina Crețu, prima pe lista de candidați a Alianței PSD-UNPR-PC pentru alegerile de duminică, a votat la secția 160 din Cluj-Napoca, ea spunând că și-a exprimat opțiunea electorală pentru ca „Europa să fie mai aproape de nevoile cetățenilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Corina Crețu a ajuns la secția 160 din Cluj-Napoca însoțită de soțul ei, Ovidiu Rogoz, de ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea, de vicepreședintele PSD Ioan Rus și de lideri ai PSD Cluj.

„Mi-a făcut mare plăcere să votez la Cluj, în Ardeal. Votăm pentru o Românie puternică, pentru o Europă puternică, o Europă care să fie mai aproape de nevoile cetățenilor, să depășim această perioadă de austeritate care a produs atâta suferință, o Europă în care deciziile să fie legate de creșterea economică și de crearea locurilor de muncă”, a afirmat europarlamentarul.

UPDATE 9.32 Vicepremierul Liviu Dragnea, lider PSD, a votat, duminică dimineață, la Liceul Xenopol din București, declarând ulterior că a votat pentru „cei care în final, prin munca lor, vor ajuta la bunăstarea României” și precizând, legat de alegeri, că „lucrurile sunt foarte bine organizate”.

Dragnea a venit singur la vot. Liderul PSD a declarat, că a votat pentru „o țară puternică în Europa”. „Am votat pentru cei care, în final, prin munca lor, vor ajuta la bunăstarea României”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se ocupă de organizarea alegerilor, el a spus că acest lucru este în atribuțiile vicepremierului Gabriel Oprea, precizând că, din discuțiile cu acesta, „lucrurile sunt foarte bine organizate”.

UPDATE 9.31 Liderii PSD Cluj au reclamat Poliției că o dubiță pe care erau lipite afișe electorale ale PMP era oprită, duminică dimineață, pe o stradă din Cluj-Napoca, iar șoferul acesteia a adresat injurii unui reprezentant al social-democraților clujeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horea Nasra, a declarat corespondentului MEDIAFAX că duminică dimineață a observat o dubiță care staționa pe o stradă din cartierul Gruia, aceasta fiind „tapetată” cu afișe electorale ale PMP.

UPDATE 9.30 Ilie Năstase, candidat al Alianței Electorale PSD-UNPR-PC pentru mandatul de senator din colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei, post rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu, a votat, duminică dimineață, el spunând că nu are emoții pentru că știe cine este și ce a făcut.

Ilie Năstase a venit la ora 8.30 la secția de votare de la Școala nr. 190 de la Big Berceni însoțit de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, de liderul PC Daniel Constantin și de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

UPDATE 9.30 Procesul de votare la secțiile 158 și 159, din cadrul Școlii nr. 181, din Sectorul 1 al Capitalei, a fost întrerupt pentru zece minute, după ce președinta biroului electoral al secțiilor a suspectat că se confruntă cu un caz de turism electoral, potrivit unor oficiali din MAI.

Conform sursei citate, președinta biroului electoral al secțiilor a observat, în perimetrul de 500 de metri al școlii, un autocar în care se aflau mai mulți angajați ai unei firme de pază, iar pentru că i s-a părut suspect, aceasta a decis întreruperea votării.

UPDATE 9.29 Elena Băsescu a scris, pe Facebook, despre incidentul în care a fost implicat președintele Traian Băsescu la Constanța, când a fost scuipat de un bărbat, spunând că acesta arată „până unde poate ajunge mizeria morală a PSD” și precizând că „votul de dumunică este o chestiune de supraviețuire”.

„Incidentul de la Constanța arată până unde poate ajunge mizeria morală a unui partid de infractori, hoți, corupți, incompetenți și oameni fără Dumnezeu așa cum sunt cei de la PSD”, a scris fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu, pe pagina de socializare.

UPDATE 9.29Peste 581.000 de locuitori din Argeș sunt așteptați la vot, duminică, pentru a alege un nou președinte al Consiliului Județean, după ce Constantin Nicolescu a pierdut mandatul pe motiv de incompatibilitate, în alte 18 de județe fiind organizate alegeri parțiale pentru primari sau consiliile locale.

UPDATE 9.28Bucureșteni din Sectorul 4, precum și o parte a locuitorilor din județele Ilfov, Galați, Gorj, Hunedoara, Satu Mare și Timiș sunt așteptați la urne, duminică, și pentru alegerea a cinci deputați și a trei senatori, pentru posturile de parlamentar în aceste colegii confruntându-se 53 de candidați.

În așteptarea exit-poll-urilor la alegerile europarlamentare 2014, partidele au testat electoratul înaintea scrutinului, Alianța PSD-PC-UNPR fiind în topul preferințelor, având ca și adjudecate aproape jumătate dintre mandatele pentru Bruxelles.

Rezultatele unui sondaj CCSI, efectuat în perioada 19-22 mai relevă că alianța electorală PSD-PC-UNPR este marele câștigător al euroalegerilor din 2014. Aceasta ar câștiga 43% dintre voturi, în vreme ce liberalii ar obține doar 14%. În același studiu, PDL și PMP ar fi la o diferență de doar un procent, democrat-liberalii fiind preferați de 12% din electorat, iar partidul Elenei Udrea de 11 procente.

De asemenea, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Operation Research, în perioada 21-22 mai, Alianța PSD-PC-UNPR ar câștiga euroalegerile cu 45%, cel mai mare scor din toate studiile realizate. În aceeași analiză, PNL ar obține 15%, în timp ce PMP și PDL ar fi la egalitate, cu 10%. Dintre independenți, Mircea Diaconu este creditat a fi câștigător a unui fotoliu de europarlamentar, în ambele sondaje care încearcă să estimeze REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

Și în sondajul CSOP, alianța PSD-PC-UNPR este creditată cu 38% dîn intențiile de vot. Pe locul doi s-ar clasa PDL, cu un procent de 16%, în timp ce liberalii ar obține 15%. PMP, condus de Elena Udrea, ar câștiga un procent de 9%, iar partidului lui Dan Diaconescu abia ar scoate 5%.

Pe cine avantajează absenteismul

Duminică, votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00, când vor fi prezentate și primele REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Chiar dacă prezența la vot nu a fost una foarte ridicată la precedentele scrutine – 29,12% în 2007 și 27,21% în 2009 – de această dată se estimează o participare și mai redusă.

În lipsa unor condiționări de prezență la alegeri, absența la vot, chiar dacă este una masivă sau în semn de protest față de formațiunile înscrise în cursa electorală, nu face decât să avantajeze partidele mari, cu structură consolidată în teritoriu, care își pot mobiliza activul, precum și pe cele cu un electorat inelastic și disciplinat. În situația actuală, câștigători ar fi Alianța PSD-PC-UNPR și UDMR. Cu alte cuvinte, cine stă acasă, în realitate, votează, în sensul că absenteismul generează scoruri electorale mai mari partidelor care, prin boicot, s-ar vrea a fi sancționate. Acest lucru se va demonstra odată cu primele REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

Între cele peste 18 milioane de votanți, se regăsesc și 27.000 de deținuți care pot să voteze la alegerile europarlamentare. Pe lista acestora nu sunt însă Adrian Năstase, Gigi Becali și Relu Fenechiu.
„Dintr-un efectiv de 32.193 de deținuți, 27.027 vor putea vota la alegerile europarlamentare”, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Singurii care nu vor putea vota duminică sunt cei 5.166 de condamnați definitiv în cazul cărora instanța a dispus și aplicarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a alege. Obțiunile lor nu se vor regăsi astfel în REZULTATE sau EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. În situația aceasta se află Adrian Năstase și Gigi Becali, ale căror sentințe au inclus și această pedeapsă complementară, dar nu și Relu Fenechiu, căruia i-au fost interzise alte drepturi prin pedepse complementare.

18.532 secții de votare în țară și 190 în străinătate

REZULTATE și EXIT POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.Pentru alegerile europarlamentare din această duminică au fost organizate 18.532 secții de votare în țară și 190 de secții în străinătate pentru alegătorii români aflați în străinătate. De asemenea, un număr de 41 de cetățeni comunitari care au reședința în Romînia și-au exprimat dorința de a vota pentru alegerea membrilor din România în PE din 25 mai, aceștia fiind înscriși pe listele electorale speciale ale localităților în care își au reședința.

Totodată, pe harta interactivă Gândul și Mediafax puteți urmări în timp real de pe parcursul întregii zile informațiile privind prezența la vot, rezultatele și exit poll-uri la alegeri europarlamentare 2014.

Vot la „Piciorușele vesele”

REZULTATE și EXIT POLL la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Peste 18.500 de secții de votare vor fi deschise pentru alegerile din 25 mai, cele mai multe în școli, dar și în locuri mai puțin obișnuite: sedii de firme, case particulare, un spital de ftiziologie, hoteluri, stadioane, muzee, cinematografe, policlinici, foste sedii CAP sau o cabană de vânătoare.

Majoritatea secțiilor de votare vor fi amenajate în școli, grădinițe, licee, universități, cămine culturale, primării, săli de sport, cămine pentru copii sau persoane vârstnice, biblioteci comunale, săli polivalente, săli de festivități.

Printre secțiile de votare din județul Alba, se numără însă și cele amenajate la cinematograful „Dacia”, la Bazinul olimpic și la stadionul municipal din Alba Iulia. În localitatea Blaj, unii dintre alegători vor merge la urne la Piața Agroalimentară, iar în localitatea Ocna Mureș la Clubul Vânătorilor.

În județul Arad, unii dintre alegătorii din municipiul reședință sunt așteptați la vot la Spitalul Clinic Municipal, la sala polivalentă, la patinoar și la sediul ANAF.

În restul județului, cetățenii vor merge la urne, printre alte locuri alese de primari, la Centrul de informare turistică din Lipova, la Pichetul de Grăniceri – Direcția Poliție Frontieră Oradea, la o remiză PSI din Sânpetru German.

Printre secțiile de votare din județul Argeș se numără una la SC Lisa Draxlmaier SA și una la clubul pensionarilor, ambele amenajate în Pitești, iar alta va fi deschisă la Serviciul de întreținere drumuri și străzi din Câmpulung.

Pentru unii dintre alegătorii din județul Bacău au fost stabilite secții de votare la bazinul de înot din municipiu, la Casa praznicală din Onești și Hotelul Romanitza din Dărmănești.

Unii dintre bihoreni vor fi așteptați în ziua scrutinului la creșa „Piciorușele Vesele” și la Fundația de scleroză multiplă în Oradea, la parterul unui bloc din Beiuș, la SC „Bihoreana” din Marghita și la „fostul magazin Wagner” din Salonta.

În județul Bistrița vor putea fi găsite secții de votare la sediul Asociației Rotary Club din municipiu, la casa de căsătorii din Beclean, la autogara de călători din Bistrița Bârgăului, la fostul CAP din localitatea Pintian.

Unii dintre primarii brașoveni au ales ca sedii pentru secțiile de votare parterul Agenției Poștale din Predeal, „clubul muncitoresc” din Rupea, Spitalul Orășenesc din Zărnești, Căminul cultural al Bisericii Evanghelice dar și pe cel al Bisericii Ortodoxe, ambele din Sînpetru.

Votul continuă pe BRUXELLIST.RO

Până atunci, îi puteți urmări pe platforma www.bruxellist.ro pe cei cinci eurocandidați ai partidelor care s-au bătut vreme de două săptămâni pentru votul dumneavoastră. În competiție au intrat Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) și Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică), iar cel care a primit cele mai multe voturi TE VREAU și al cărui proiect îl vom urmări în Parlamentul European este Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC) cu 22904 de voturi. Ea a fost urmată de Mihai Răzvan Ungureanu cu 19804 voturi, Cristian Preda cu 3653 voturi, Marian Jean Marinescu cu 2886 voturi și Andrei Muraru 1673 cu voturi. Pentru că au fost primele alegeri la care s-a putut vota împotrivă, am decernat și premiul „NU TE VREAU”. Acesta a revenit lui Mihai Răzvan Ungureanu care a obținut 13.684de voturi nefavorabile. Am avut candidați, am avut și juriu care în FINALA BRUXELLIST a făcut topul eurocandidaților, în funcție de prestațiile de pe parcursul celor două săptămâni. Primul loc i-a revenit lui Mihai Răzvan Ungureanu care a obținut 18 puncte. El a fost urmat de Cristian Preda cu 15 puncte, Andrei Muraru cu 14 puncte, Marian Jean Marinescu cu 13 puncte și Maria Grapini cu 8 puncte.

Chiar dacă am desemnat câștigătorul puteți să le transmiteți un mesaj eurocandidaților votându-vă în continuare falvoritul până duminică seară când vor fi publicate REZULTATE și EXIT POLL la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

PUTEȚI VOTA AICI

Cine se bate pe locurile în PE

REZULTATE și EXIT POLL la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Formațiunile politice care au propus liste de candidați pentru alegerile din această duminică sunt, în ordinea în care figurează pe buletinele de vot: PDL, PMP, UDMR, Alianța electorală PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Dreptății Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forța Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNȚCD și PPDD.

Ultimii pe buletinele de vot, care cuprind pe fiecare pagină câte patru patrulatere cu listele de candidați, sunt înscriși candidații independenți, în ordine, începând cu poziția 16, Georgiana-Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuț Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu și Valentin Eugen Dăeanu.

Din cei 33 de actuali europarlamentari români, 22 se regăsesc pe listele pentru europarlamentarele din 25 mai, la care se adaugă Laszlo Tokes, care va candida, pentru un al treilea mandat, din partea formațiunii Fidesz, din Ungaria, potrivit unei analize Mediafax. .

Listele partidelor sunt dominate de actuali europarlamentari, la care se adaugă foști miniștri, parlamentari sau alți oficiali, numele noi pe locurile eligibile fiind o raritate. REZULTATE și EXIT POLL la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 puteți găsi aici în seara alegerilor.

Din cei 11 europarlamentari în legislatura 2009-2014, PSD a păstrat, pe lista comună cu UNPR și PC, șase: Corina Crețu, Cătălin Ivan, Daciana Sârbu, Ioan-Mircea Pașcu, Victor Boștinaru și Claudiu Ciprian Tănăsescu. PSD mizează pe 13 locuri eligibile în PE, locurile 14 și 15 fiind cu semnul întrebării.

În afară de europarlamentari, pe locurile eligibile ale PSD-UNPR-PC se află trei foști miniștri: Ecaterina Andronescu, Dan Nica și Maria Grapini (PC), senatorul Damian Drăghici și Sorin Moisă, adjunctul șefului de cabinet al comisarului european pentru Agricultură. Doru-Claudian Frunzulică (UNPR), secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, ar putea prinde și el un loc de europarlamentar. Șanse au și Constantin-Laurențiu Rebega (PC), vicepreședinte la Consiliul Județean Prahova, și Ana-Claudia Țapardel.

După ce în 2009-2014 a avut 11 europarlamentari, PDL speră să obțină, după scrutinul din mai, 5-6 mandate. Democrat-liberalii mizează pe europarlamentarii cu experiență, astfel că pe primele locuri pe listă se află Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu și Marian-Jean Marinescu. Cei patru eurodeputați sunt urmați de președintele PDL Cluj, Daniel Buda, și de consilierul parlamentar Orest Onofrei.

Și PNL, care ar putea obține 7 mandate, merge pe mâna europarlamentarilor, actuali sau foști. Lista este deschisă de eurodeputata Norica Nicolai, urmată de Adina Vălean, Ramona Mănescu (care a părăsit PE anul trecut pentru a prelua portofoliul de la Transporturi), Cristian Bușoi (și el fost europarlamentar, înainte de a fi numit în fruntea CNAS, în 2013), Renate Weber și Eduard Hellvig.

Doi europarlamentari care în 2009 au fost pe lista PDL candidează din nou dar din partea altor partide: Sebastian Bodu, pe poziția a doua la PNȚCD, și Cristian Preda, care deschide lista noii formațiuni PMP. Cele două formațiuni și-au propus să atingă pragul de 5%, ceea ce le-ar permite să trimită doi reprezentanți în PE.

Pe primele două locuri ale listei UDMR se află europarlamentarii Iuliu Winkler și Csaba Sogor.

Corneliu Vadim Tudor candidează și el pentru un nou mandat pe listele PRM, după ce, inițial, Biroul Electoral Central (BEC) i-a respins candidatura.

După ce a candidat din partea României de două ori, în 2007 ca independent, iar în 2009 pe lista UDMR, Laszlo Tokes ocupă acum poziția a treia pe listele alianței Fidesz-KDNP din Ungaria.

Potrivit estimărilor din sondaje, Alianța PSD-UNPR-PC își va adjudeca aproape jumătate din cele 32 de mandate, aceste previziuni urmând a fi însă confirmate de REZULTATE și EXIT POLL la ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

Procesul de votare la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 va începe la ora 7.00, iar cetățenii pot vota la secțiile la care sunt arondați dacă se află în localitatea de domiciliu sau la orice secție dacă nu sunt în localitatea de domiciliu. Procesul de votare se va încheia la ora 21.00, când vor fi date și primele REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Fiica Elenei Lasconi este internată în spital! Candidatul USR a primit această veste chiar îniante...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
A murit "bucătăreasa națională". Își pierduse cele două fiice într-un singur an
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Ce se întâmplă cu Voyager 1? Sonda interstelară a activat un instrument nemaifolosit de peste...