Stațiunea Băile Herculane este așezată în Munții Cernei, iar europeni din toate colțurile veneau înainte de 1990 să vadă minunea băilor termale construite de aristocrații romani, scrie Business Magazin.
Legenda spune că Hercule s-a oprit aici pentru a se odihni și pentru a se spăla în băile romane.
În timpul regimului comunist s-au construit numeroase hoteluri precum Roman, Hercule, Afrodita, Minerva sau Diana. La câțiva ani după revoluție, străzile și aleile s-au umplut de pensiuni, mai mici sau mai mari, mai albe sau mai colorate. Herculane părea să își revină: lumea nu mai venea doar pentru tratamente iar tinerii începeau să petreacă tot mai multe vacanțe acolo. Chiar și câțiva străini, nu foarte mulți, dar suficienți pentru a pune pe picioare, câteva luni pe an, economia micii localități.
La sfârșitul anilor 2000, însă, lipsa unui plan de reabilitare și dezinteresul autorităților regionale au început să se facă simțite. Dacă în restul țării se mai făceau ceva progrese, se mai reparau drumuri și se mai construiau poduri, aici timpul parcă stătea în loc. Doar statuia lui Hercule, emblema unui loc pe care altădată doar cei puțini își permiteau să-l vadă, stă neatinsă, parcă, de anii ce trec.
Stațiunea Băile Herculane a intrat într-un program de reabilitare, susținut de fonduri europene și de consiliul județean, însă lucrările se desfășoară încet.