Alegeri parlamentare parțiale în București și alte șase județe. 53 de candidați se bat pentru cinci locuri de deputați și trei de senator

Alegeri parlamentare parțiale în București și alte șase județe. 53 de candidați se bat pentru cinci locuri de deputați și trei de senator
Publicat: 25/05/2014, 10:16
Actualizat: 06/07/2016, 11:12

Alegeri parțiale parlamentare au loc simultan cu scrutinul pentru PE, duminică, în Capitală și în șase județe. Votul a început la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00.

În Capitală, locuitorii din Sectorul 4 sunt așteptați să aleagă câte un senator în colegiile uninominale 7 și 8.

În colegiul 7, postul de senator a rămas vacant după demisia din Parlament a lui Victor Ciorbea, în prezent la conducerea Avocatului Poporului.

În cursa pentru câștigarea acestui mandat de senator rămas vacant și-au înscris candidatura Alfred Laurențiu Antonio Mihai (Alianța Electorală PSD-UNPR-PC), Adriana Săftoiu (PDL), Andrei George Creci (PNL), Cristian Ilie (PMP), Traian Raul Popa (PNȚCD) și Nicolae Calotă (PPDD).

În colegiul uninominal 8, postul a rămas vacant după demisia din Senat a lui Dan Voiculescu, iar pentru acest mandat sunt șapte candidați: Ilie Năstase (Alianța Electorală PSD-UNPR-PC ), Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastramă (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Crăciun (PNȚCD), Aurel Cristian Rădan (FC) și Gheorghe Chiran (PPDD).

În județul Ilfov, sunt organizate alegeri pentru un mandat de deputat în colegiul 4, post rămas vacant după demisia din Camera Deputaților, în septembrie 2013, a liberalului Eduard Hellvig, acesta optând să fie europarlamentar.

Pentru mandatul de deputat în acest colegiu din Ilfov sunt șapte candidați: Gabriela Szabo (Alianța Electorală PSD-UNPR-PC), Vasile Dumitru (PDL), Andrei Daniel Gheorghe (PNL), Simion Dumitru (PMP), Ion Rogoveanu (PPDD), Andrei Octavian Ciozvarda Diaconescu (FC) și Heimann Michael (PRM).

În județul Galați, au loc alegerile parlamentare parțiale pentru un post de deputat în colegiul uninominal 9.

Postul de deputat în acest colegiu a fost deținut de Aurel Nechita și a fost declarat vacant în 5 iunie 2013, în urma deciziei definitive și irevocabile a ICCJ potrivit căreia Nechita era declarat incompatibil deoarece deținea atât funcția de parlamentar, cât și pe cea de decan al Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Pentru obținerea acestui mandat de deputat sunt opt candidați: Laura Marin (Alianța Electorală PSD-UNPR-PC), Doruleț Nelu Resmeriță (PDL), Sorin Dănăilă (PNL), Iulian Nicușor Aramă (PMP), Daniela Angela Hâncu (FC), Monica Dascălu (PPDD), Aurelian Sebastian Constantin (PRM) și Eugen Gheorghe Stamate (PNȚCD).

Colegiul 9 din Galați cuprinde o zonă săracă din municipiu, formată din cartierele Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 și cartierul „Aurel Vlaicu”.

Duminică, în acest colegiu sunt așteptați la urne 66.064 de cetățeni cu drept de vot, fiind amenajate 44 de secții de votare.

În Gorj, aproximativ 153.000 de persoane din 40 de localități ale județului sunt așteptate la urne duminică pentru alegerea unui senator în Colegiul 2, unde au fost amenajate 173 de secții de votare. Colegiul 2 acoperă peste jumătate din suprafața județului, fiind incluse secții de votare din orașele Târgu Jiu (parțial), Țicleni, Novaci, Târgu Cărbunești și Rovinari.

Postul de senator în colegiul 2 Gorj a rămas vacant după numirea lui Toni Greblă ca judecător la Curtea Constituțională.

Pentru obținerea acestui mandat se confruntă șapte candidați: ministrul Mihnea Costoiu (Alianța PSD-UNPR-PC), Liviu Cotojman (PDL), Mihai Viorel Mazilu (PNL), Ion Săvoiu (FC), Simona Man (PPDD), Ion Fugaru (PMP), Matei Catrinoiu (PNȚCD).

În Hunedoara, 52.440 de alegători din Colegiul 3 Camera Deputaților Hațeg-Călan-Ținutul Pădurenilor sunt așteptați la urne, duminică, pentru a-și alege deputatul. În cele 21 de comune și două orașe care fac parte din acest colegiu sunt alegeri parțiale pentru postul de deputat rămas vacant după demisia liberalului Dan Radu Rușanu. Scrutinul va avea loc în 134 de secții de votare, care au fost amenajate separat de cele pentru alegerile europarlamentare în toate localitățile acestui colegiu.

În acest colegiu, cinci candidați s-au înscris pentru a-și adjudeca mandatul de deputat: Petru-Sorin Marica (PSD-UNPR-PC), Radu-Mihai Cristescu (PMP), Ioan Ciolea (PDL), Dumitru Sorin Ștefoni (PNL) și Marian Muntean (PPDD).

La Satu Mare, duminică au loc alegeri parțiale în Colegiul uninominal 2 pentru postul de deputat rămas vacant după ce Ovidiu Silaghi a renunțat la mandat pentru a merge în PE. În acest colegiu, care cuprinde municipiul Satu Mare și șapte comune limitrofe – Apa, Culciu, Medieșu-Aurit, Odoreu, Păulești, Valea Vinului și Viile Satu Mare – sunt așteptați la urne 65.853 de alegători, care vor vota în 64 de secții.

Pentru acest post de deputat se vor confrunta europarlamentarul Ovidiu Silaghi, care a deținut acest mandat din partea PNL, iar acum candidează din partea Alianței PSD-UNPR-PC, președintele PPDD, Dan Diaconescu, liderul Organizației Județene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, Laura Diana Bota, din partea PMP, Sergiu Lucian Băbășan, de la Forța Civică și Szabolcs Nagy, din partea UDMR. PNL nu are candidat după ce liberalul Ovidiu Silaghi a fost desemnat candidat din partea Alianței PSD-UNPR-PC. Inițial, el fusese desemnat candidat al PNL.

Duminică, sunt așteptați la vot și aproximativ 78.800 de timișoreni care trebuie să aleagă deputatul în Colegiul 3 Timișoara, loc rămas vacant în urma demisiei Mariei Grapini. În acest colegiu au fost organizate 53 de secții de votare.

Șapte candidați s-au înscris la alegerile parțiale parlamentare în acest colegiu: Florin Bîrsășteanu (PSD), Mircea Burghină (FC), Viorel Coifan (PNL), Daniel Funeriu (PMP), Ciprian Mihok (PNȚCD), Balint Petrescu (PDL) și Florian Zanfir (PPDD).

Alegerile parlamentare parțiale care vor avea lor duminică simultan cu euroalegerile sunt organizate pentru partea de mandat rămasă până la încheierea actualei legislaturi.

Eliana Rădulescu, [email protected]

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
BREAKING! Nicolae Ciucă a demisionat după DEZASTRU
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
Rezultate parțiale BEC, la 99,55%. Georgescu, pe primul loc. Lasconi și Ciolacu, pe muchie de...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Unde și când va fi înmormântat Gabriel Cotabiță
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Civilizațiile extraterestre inteligente și-ar putea transforma stelele în „nave spațiale naturale”, sugerează un cercetător