El a arătat că în România există în continuare potențial de creștere, dar, în egală măsură, există o grijă pentru mediul înconjurător.
„Ne preocupăm și de mediul înconjurător, dar avem nevoie de investiții foarte mari în agricultură pentru a ajunge la o medie de productivitate așa cum întâlnim în alte state europene”, a afirmat Constantin.
Ministrul a explicat că nivelul subvențiilor dn România este mai mic decât în alte state membre pentru că în momentul în care s-au făcut negocierile pentru subvenții, în anii 2002-2003, producția medie la hectar în România era la 2,6 tone la hectar, în timp ce în alte state din Europa era de 4-5 tone la hectar, la anumite culturi.
„Și gradul de utilizare a îngrășămintelor a dus, probabil, la aceste diferențe de producție. În România, totalul de îngrășăminte este de 46 de kilograme la hectar. Marea Britanie are un nivel de utilizare a îngrășămintelor de 250 kg/ha, Germania de 211 kg/ha, Grecia de 153 kg/ha, SUA de 120 kg/ha, Austria de 108 kg/ha, Ungaria de 97 kg/ha și Cehia de 95 kg/ha”, a mai spus ministrul.