SIMONA HALEP joacă FINALA ROLAND GARROS sâmbătă, cu Maria Sharapova. LIVE

Publicat: 07/06/2014, 13:13
Actualizat: 09/01/2020, 04:07

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. „În finală nu am nimic de pierdut. Știu că va fi un meci greu, ea este o mare campioană. Am jucat împotriva ei în finala de la Madrid, știu cum să joc, că trebuie să dau totul, pentru că este ultimul meci al turneului. Sper să mă pot bucura”, a spus Halep, într-un mini-interviu acordat fostei jucătoare de tenis Barbara Schett, comentator Eurosport.

SIMONA HALEP poate deveni a patra jucătoare care câștigă la Roland Garros atât la juniori cât și la seniori

Jucătoarea Simona Halep poate deveni, sâmbătă, după finala cu Maria Șarapova, a patra jucătoare care câștigă turneul de la Roland Garros atât ca junioare, cât și ca profesionistă, informează marca.com.

În 2008, Simona Halep a câștigat proba feminină de simplu-juniori de la Roland Garros, după o finală pe care a disputat-o cu o altă jucătoare din România, Elena Bogdan (scor 6-4, 6-7, 6-2).

Sâmbătă, Halep, locul 4 WTA și cap de serie numărul 4, evoluează pentru prima dată într-o finală de Grand Slam ca profesionistă, tot pe zgura pariziană. Adversara ei este Maria Șarapova din Rusia, locul 7 WTA și cap de seri numărul 8.
Până în prezent, șase campioane la juniori au ajuns și în finala de seniori, la French Open. Trei dintre ele au reușit să intre în posesia ambelor titluri: Mima Jausovec (Iugoslavia, 1973 – 1977), Jennifer Capriati (SUA, 1989 – 2001) și Justine Henin (Belgia, 1997 – 2003, 2005, 2006, 2007).

Alte trei sportive au pierdut finala ca profesioniste: Renata Tomanova (Cehoslovacia, 1972 – 1976), Natașa Zvereva (Rusia, 1987 – 1988) și Martina Hingis (Elveția 1993, 1994 – 1997, 1999).

Virginia Ruzici: SIMONA HALEP ne va surpinde jucând cel mai bun tenis din carieră

Singura câștigătoare din România a unui turneu de Grand Slam, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a declarat că sportiva din Constanța va surpinde pe toată lumea, jucând cel mai bun tenis din carieră, în finala de la Roland Garros, în fața Mariei Șarapova, favorită în opinia ei.
„Șarapova, care are o experiență deosebită, care a câștigat deja patru titluri de Grand Slam, pe hârtie, este favorita acestui turneu, deși Simona este cap de serie numărul patru. Însă eu cred că Simona va juca cel mai bun tenis al carierei și ne va surprinde”, a afirmat Ruzici, pentru Dolce Sport.

Ea crede că Halep este avantajată de faptul că a mai întâlnit-o recent pe Șarapova, în finala turneului de la Madrid, deoarece a putut să-i cunoască jocul sportivei din Rusia, chiar dacă a pierdut în fața ei. „Cred că finala pierdută la Madrid îi va folosi, și-a dat seama că este foarte aproape, a câștigat primul set cu 6-1 în fața Șarapovei, este bine că a avut ocazia să o întâlnească într-un moment foarte important, într-un turneu foarte important și sunt sigură că ea va da totul, va fi mai proaspătă decât Șarapova și are șansele ei”, a spus spus fosta jucătoare, care are în palmares un titlu (1978) și o finală la Roland Garros (1980).

Virginia Ruzici mai spune că Simona Halep își dorește foarte mult să câștige partida de sâmbătă, care i-ar aduce în palmares un trofeu mult râvnit de toți jucătorii de tenis din România. „Simona este impresionantă. Deja de la începutul turneului a putut gestiona o anumită nervozitate și își dorește mult acest turneu, este visul ei și iat-o ajunsă în finală câștigând fiecare meci în două seturi. Au trebuit mulți ani (n.r – ca o româncă să ajungă în finală la Roland Garros), dar știam că într-o zi se va întâmpla. Pentur mine a fost deosebit, un moment extraordinar și eu îmi doream același lucru ca Simona. Câștigarea Roland Garros-ului, pentru noi românii, este lucrul cel mai important în carieră pentru că am crescut pe zgură. Deși Simona joacă foarte bine și pe celelalte suprafețe, zgura este supafața ei favorită și acesta este turneul pe care și-l dorește în primul rând”, a adăugat ea.

Ruzici explică faptul că a ales să fie managerul Simonei Halep după ce a văzut-o jucând și câștigând finala probei feminine de simplu-juniori de la Roland Garros. „Am ales să fiu managerul ei pentru că m-a impresionat acum șase ani, când a câștigat Roland Garros la juniori, am văzut în ea un potențial deosebit, mi-a plăcut în primul rând talentul ei, calitățile ei fizice naturale și faptul că are un tenis atipic față de celalte jucătoare, curentul actual fiind un stil de joc bazat mai mult pe forță”, a precizat Virginia Ruzici.

SIMONA HALEP: Am energia necesară ca să pot juca o finală

Jucătoarea Simona Halep a declarat, vienri, cu o zi înaintea finalei de la Roland Garros, că s-a recuperat bine după semifinala cu Andrea Petkovici și are energia necesară pentru a disputa ultimul act al turneului, împotriva rusoaicei Mariei Șarapova, informează www.prosport.ro.

„Astăzi am altfel de emoții. Sunt mult mai liniștită. Încerc să-mi liniștesc starea și să mă bucur de ceea ce am realizat. Este dificil, întrucât o finală de Grand Slam este ceva nou pentru mine, dar și o performanță incredibilă. Sper să fie un început, să am mai multe evenimente de acest gen. Momentan mă simt bine, sunt bucuroasă, fericită. Am și energia necesară ca să pot juca sâmbătă o finală”, a declarat Simona Halep.

Ea se bucură de susținerea pe care o primește din partea românilor și spune că de abia așteaptă să se întoarcă în țară. „Va fi un eveniment important pentru țara noastră, pentru mine, mă bucur că am așa mulți susținători. Abia aștept să ajung în țară, să mă întâlnesc cu apropiații mei, cei care au rămas acasă, rudele. Este un sentiment deosebit, chiar nu prea am cuvinte să descriu starea care o am, sper să mă pot liniști, să redevin fata aceea normală, care am fost și până acum. Nu vreau să schimb nimic la mine, nu vreau să schimb nimic la stilul meu de viață, vreau să-mi păstrez starea pozitivă care o am tot timpul, să fiu relaxată”, a afirmat Halep.

SIMONA HALEP – tinerețea, Maria Sharapova – experiența

Experiența în fața tinereții, așa se prezintă finala feminină de la Roland Garros de sâmbătă, între starul rus Maria Șarapova și tânăra româncă Simona Halep, avidă de succes, se arată în materialul agenției France Presse înaintea ultimului act de la Paris.

Șarapova, 27 de ani, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titrată în 2012, finalistă a treia oară consecutiv, „Țarina” este o mare vedetă atât pe teren cât și în afara lui.

Ea face parte din cele șapte jucătoate care au câștigat, până în prezent, toate turneele de Grand Slam. Ea s-a impus la Wimbledon în 2004 la doar 17 ani, apoi la US Open (2006), la Australian Open (2008) și pe zgura pariziană în urmă cu doi ani.

Vedetă în publicitate, femeie de afaceri în fruntea un firme de bomboane (Sugarpova), Șarapova este sportiva cel mai bine plătită de pe planetă, conform Forbes.

Halep, care dispută prima sa finală de Grand Slam, este o nou venită și reprezintă la 22 de ani viitorul tenisului feminin. Traiectoria sa fulgerătoare i-a consolidat reputația.

În decurs de un an, jucătoarea din Constanța, la malul Mării Negre, a reușit o mare urcare în clasament, trecând de la locul 57 la locul 4. Indiferent de rezultatul finalei, ea va ocupa locul trei în topul WTA.

Potrivit AFP, Halep, tacticiană fără pereche pe teren, care își construiește punctele uzând adversarele, a câștigat șapte titluri în 13 luni și doar americanca Serena Williams, regina WTA, a făcut mai multe.

Sfertfinalistă la Australian Open, ea a avansat impresionant la Roland Garros, fără să piardă vreun set, lăsând să-i scape doar 30 de ghemuri (o medie de cinci pe meci).

În schimb, AFP reamintește că Șarapova a fost nevoită să lupte mai mult pentru a ajunge în finală și și-a folosit pe deplin resursele mentale pentru a le elimina pe Samantha Stosur, Garbine Muguruza și Eugenie Bouchard. De fiecare dată rusoaica a pierdut primul set și a știut să revină datorită psihicului său de luptătoare. „Când mă văd într-o astfel de situație, când nu joc bine sau sunt condusă, pur și simplu refuz să abandonez, pentru că muncesc mult prea mult pentru a pierde un meci”, a explicat Șarapova, care a reușit să revină după ce a fost condusă de opt ori în acest sezon.

În fața lui Halep, pe care a învins-o de trei ori în atâtea meciuri, longilina (1,88 m) și eleganta Șarapova va putea miza pe experiență, dar va trebui să-și îmbunătățească serviciul, care a trădat-o în semifinale (9 duble greșeli).

Între sportiva rusă, care lovește puternic, și românca, muncitoare neobosită, confruntarea se anunță palpitantă.

Învinsă de Șarapova la Madrid în mai, după ce a câștigat primul set, românca visează la revanșă. „Începusem bine, am fost rapidă și deschideam bine unghiurile. Însă ea a revenit foarte bine și a lovit foarte puternic. Va trebui să fiu agresivă, să joc rapid și să-mi păstrez calmul”, a declarat Halep, care speră să meargă pe urmele managerului său, Virginia Ruzici, singura jucătoare din România care s-a impus la Roland Garros (1978) până în prezent.

„Ea își merită locul. Este o jucătoare constantă, ceea ce reprezintă o mare calitate. Însă eu voi da totul și voi lupta până în ultimul moment”, a afirmat Șarapova.

Cu această opoziție a stilurilor, AFP speră ca finala feminină de la Roland Garros să se dispute în trei seturi, lucru care nu s-a mai înâmplat din 2001. În acea vreme, americanca Jennifer Capriati s-a impus în fața belgiencei Kim Clijsters.

UPDATE 19:30: Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Șarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams și chinezoaica Na Li.

UPDATE 19:15 Simona Halep a primit încurajări chiar de la Moscova, unde naționala de baschet 3×3 a României a învins gazda Campionatului Mondial, Rusia, după un meci de intens. La finalul competiției, atât membrii echipei de baschet cât și fanii echipei i-au transmis un mesaj de încurajare Simonei Halep. Tenismena româncă a mai primit mesaje de susținere atât din partea gimnastelor din lotul național cât și din partea campionului de box Lucian Bute.

UPDATE 19:00: Singura câștigătoare din România a unui turneu de Grand Slam, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, a declarat că sportiva din Constanța va surpinde pe toată lumea, jucând cel mai bun tenis din carieră, în finala de la Roland Garros, în fața Mariei Șarapova, favorită în opinia ei.

UPDATE 16:00: Bucureștenii vor putea urmări pe un ecran de mari dimensiuni finala de la Roland Garros. Ecranul va fi amplasat de către Primăria Capitalei la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău. Primăria Capitalei îi invită sâmbătă, de la ora 16.00, pe bucureștenii care vor să o susțină pe Simona Halep să urmărească meciul în care aceasta va juca cu Maria Sarapova pe un ecran de mari dimensiuni.

„Sunt extrem de dezamăgită, pentru că am avut multe oportunități în al doilea set. În primul set, Simona a jucat fantastic, iar eu am avut dificultăți în a-mi găsi ritmul. Simona juca într-adevăr foarte bine. Domina jocul găsind unghiuri pentru lovituri superbe. Apoi mi-am găsit ritmul și am fost mai agresivă. Împotriva Simonei, trebuie să avansezi în teren și să o împiedici să își facă jocul, pentru că ea știe joace foarte inteligent și folosește tot terenul. Când am început să fiu mai agresivă, am simțit că dețineam controlul. Însă nu am profitat de oportunitățile pe care le-am avut. Nu am făcut mereu alegeri bune. Dar știu la ce trebuie să lucrez și sper că această participare a mea în semifinale este începutul a ceva minunat. Am căpătat multă încredere în mine. Am ajuns în semifinale fără să joc la cel mai bun nivel al meu și pot să progresez. Este un lucru pozitiv”, a spus Petkovici după acest meci.

CTP: Sper ca Simona să dea cât mai puține interviuri în presa românească. Să se ferească și de români și de străini

CTP: Noi îi ținem pumnii, dar importanți sunt PUMNII Simonei atunci când ține racheta

CTP: Sharapova vrea și ea victoria. Deși are atâtea titluri, atâtea victorii, este, în continuare, flămândă de victorie

CTP: Simona nu a venit pe teren cu o atitudine arogantă, considerând că ea este favorită, ci a venit ca să joace cum știe ea mai bine și să câștige

CTP: Simona are această capacitate de a se relaxa între puncte. Știți cine mai face așa? Federer….

CTP: La 4-1 în setul doi nu știu dacă Simona o mai întorcea. Simona și-a păstrat psihicul în acest al doilea set în care a fost dominată tot timpul, fiind obligată, de fiecare dată, să recupereze

CTP: „Meciul s-a decis la vestiar”. Spuneam în editorialul de ieri că dacă Simona va fi netulburată în sufletul și mintea ei atunci nu poate fi învinsă. Chiar dacă, NU așa cum tot felul de pleziriști, de fani de ultimă oră ai Simonei spuneau că este un meci abordabil , că Simona este deja în finală. Meciul depindea de Simona, nu de Petkovici. Simona era elementul esențial pentru că, așa cum am văzut-o înainte de acest meci dacă ea își păstra parametrii de joc și Petkovici pe ai ei, atunci câștiga Simona.

SIMONA HALEP. SIMONA HALEP nu a primit felicitări numai din țară pentru calificarea în FINALA ROLAND GARROS 2014, ci și din Republica Moldova sau Afganistan.

Anatol Arhire, deputat al Partidului liberal-reformator din Republica Moldova, a ținut să o felicite peSIMONA HALEPîn timpul ședinței de plen de vineri și să îi ureze: ”Hai, Simona! Hai, România!”.

De asemenea, militarii români din Afganistan au realizat o fotografie în care apar alături de două bannere cu mesajele ”Victorie Halep!” și ”Scorpionii negri sunt alături de Simona Halep”.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Antrenorul jucătoarei Simona Halep, Wim Fissette, a declarat că pentru el este un vis faptul că românca pe care o pregătește a ajuns în ultimul act la Roland Garros, el având anterior experiența finalelor celorlalte trei turnee de Grand Slam, informează rtbf.be

„Pentru mine este un vis. Sunt în finală la Roland Garros cu Simona. Am trăit toate celelalte finale ale turneelor de Grand Slam”, a spus Fissette, care le-a antrenat anterior pe Kim Clijsters și Sabine Lisicki. „Pentru Simona, este de asemenea un vis să joace finala, sâmbătă, cu Maria Șarapova. A devenit mult mai încrezătoare și a câătigat multă experiență la marile turnee la care a participat. Acum se simte foarte bine”, a menționat antrenorul belgian.

Fissette este de părere că Simona Halep poate să se impună în finala cu Maria Șarapova. „Finala va fi foarte dificilă. Maria este o jucătoare foarte bună. Este foarte puternică psihic și are experiența finalelor de Grand Slam. Însă Simona are avantajul de a fi petrecut puțin timp pe terenuri. Este proaspătă fizic. Și este pregătită psihic. Nu are nimic de pierdut. Va fi un meci de nivel foarte înalt și cred că sunt posibilități pentru ca ea să se impună. Trebuie să fie calmă. Este înconjurată aici de familie și prieteni. Este important pentru Simona să nu vorbească mereu despre tenis. Vom începe să vorbim despre finală vineri după-amiază”, a afirmat Wim Fissette.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. SIMONA HALEP a postat un mesaj pe Facebook, după victoria din semifinalele Roland Garros, cu Andrea Petkovici.

”Astăzi a fost o zi… pfff nu am cuvinte… PERFECTĂ!!! Vă mulțumesc din tot sufletul pentru cuvintele frumoase! Vă pup, vă ador și vă iubesc!!! Noapte liniștită!!!”, a scris SIMONA HALEP pe Facebook.

Alături de postare, SIMONA HALEP a atașat și o fotografie cu ea lângă un ”munte” de flori.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Imediat după încheierea semifinalei cu Andrea Petkovici, SIMONA HALEP a făcut un gest simplu, natural după un asemenea meci, dar care va rămâne multă vreme ca o imagine a unei victorii spectaculoase, meritate și muncite: a aruncat racheta și și-a prins capul în mâini, încercând să-și stăpânească emoțiile, după ce a ajuns pentru prima oară în finala Roland Garros (la senioare).

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat joi seară că Simona Halep este un exemplu pentru toți cei care fac sport și că a avut încredere în forța româncei și în capacitatea ei de concentrare la meciul cu Andrea Petkovici, de la Roland Garros, informează digisport.ro.

„Am simțit că e cea mai grea partidă a Simonei de până acum. Știam că nemțoaica va da tot ce are mai bun. Am avut încredere în forța Simonei și în capacitatea ei de concentrare. Orice campion poate fi condus, dar important este că are forța să revină și să câștige. Este un exemplu pentru toți cei care fac sport. Simona demonstrează că e un produs sută la sută românesc. S-a antrenat numai în România. Pentru a pregăti un copil pentru tenisul de performanță este nevoie de un minim de 3-5000 de euro pe lună”, a spus George Cosac într-o intervenție telefonică la Digi Sport.

Cosac a menționat că federația va avea un aport considerabil în dezvoltarea jucătorilor. „Aportul de până acum a fost minim, dar acest lucru se va schimba până la finalul mandatului. Federația Română de Tenis este una dintre puținele din lume care are un singur teren acoperit. Vom construi 4-5-6 terenuri, propriul cămin, sală de forță, pentru ca toți copiii să poată veni să se pregătească”, a adăugat Cosac.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Cotidianul L’Equipe a notat, joi, după calificarea Simonei Halep în finala turneului de la Roland Garros, că românca nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic și nu are cea mai puternică lovitură, dar a făcut totul corect și știe să profite la perfecțiune de greșelile adversarelor.

„Constanța este răsplătită. Simona Halep nu are cea mai puternică lovitură. Simona Halep nu are cea mai bună mână din circuit. Simona Halep nu este cea mai impresionantă din punct de vedere fizic. Dar Simona Halep a făcut totul corect. În ciuda înălțimii sale, 1,68 metri, ea poate lovi bine. Are picioare foarte dinamice, acoperă terenul perfect. Și cel mai important, ea profită la perfecțiune de greșelile adversarelor. În setul doi, Petkovici s-a desprins la 4-1. Românca a lăsat furtuna să treacă, jucând în continuare de pe linia de fund. Chiar dacă a avut suișuri și coborâșuri, ea nu și-a schimbat strategia: tot timpul a trimis mingea înapoi, a profitat de cea mai mică ocazie, în special cu lovituri de dreapta și căutând unghiuri. O perfecțiune. Ea a împins meciul în tie-break, unde constanța sa a fost încă o dată răsplătită, desprinzându-se rapid la 4-1. A gestionat situația fără să tremure. Simona nu a fost cea mai strălucitoare pe teren, dar succesul este asigurat. Sâmbătă va juca prima sa finală împotriva Mariei Șarapova. O încercare de a o egala pe Virginia Ruzici, managerul său, campioană în 1978”, scrie L’Equipe.

Cotidianul german Bild a notat că Simona Halep a practicat un joc extraordinar în primul set. „Andrea Petkovici este eliminată din semifinalele de la Roland Garros. Românca a jucat un tenis extraordinar, alergând-o pe Petkovici, în special în primul set. Mâinile lui Petkovici au tremurat în primul set al primei sale semifinale de Grand Slam. «Petko» a fost nervoasă și a făcut greșeli minore. Foarte repede a ajuns la 1-4. După 28 de minute primul set s-a terminat. Frustrată, Petkovici și-a aruncat racheta din cauza puternice românce care nu i-a dat nicio șansă. În setul doi meciul a devenit interesant, Petkovici a făcut 3-1, dar meciul a ajuns în tie-break și românca se impune după o oră și 29 de minute”, a menționat Bild.

Postul britanic BBC a notat, pe site-ul oficial, că Simona Halep și-a continuat forma impresionantă din ultima perioadă. „Halep și-a continuat forma imensă impresionantă, ajungând în prima sa finală majoră fără a ceda vreun set. Tânăra de 22 de ani a câștigat șapte titluri WTA de când a pierdut în primul tur anul trecut la Roland Garros, când se afla pe locul 57”, a scris BBC.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Jucătoarea germană Andrea Petkovici a declarat, joi seară, după ce a fost învinsă de Simona Halep în semifinalele turneului de la Roland Garros, că românca a jucat fantastic în primul set și a avut lovituri superbe, informează AFP.

„Sunt extrem de dezamăgită, pentru că am avut multe oportunități în al doilea set. În primul set, Simona a jucat fantastic, iar eu am avut dificultăți în a-mi găsi ritmul. Simona juca într-adevăr foarte bine. Domina jocul găsind unghiuri pentru lovituri superbe. Apoi mi-am găsit ritmul și am fost mai agresivă. Împotriva Simonei, trebuie să avansezi în teren și să o împiedici să își facă jocul, pentru că ea știe joace foarte inteligent și folosește tot terenul. Când am început să fiu mai agresivă, am simțit că dețineam controlul. Însă nu am profitat de oportunitățile pe care le-am avut. Nu am făcut mereu alegeri bune. Dar știu la ce trebuie să lucrez și sper că această participare a mea în semifinale este începutul a ceva minunat. Am căpătat multă încredere în mine. Am ajuns în semifinale fără să joc la cel mai bun nivel al meu și pot să progresez. Este un lucru pozitiv”, a spus Petkovici.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a lăudat-o, joi, pe Simona Halep, subliniind la secțiunea live blog, în timpul semifinalei cu Andrea Petkovici, că românca „stăpânește geometria terenului ca nimeni altcineva”.
„Românca, numărul 4 mondial, se simte bine pe orice suprafață, ceea ce se vede și din faptul că a câștigat șase titluri pe trei suprafețe diferite anul trecut, iar zgura nu are niciun secret pentru ea. Simona Halep, care s-a impus aici la junioare în 2008, stăpânește geometria terenului ca nimeni altcineva. Ea stăpânește și arta deplasării și are o lovitură excelentă. Rezultatul: 4-1 în 15 minute”, a notat rolandgarros.com făcând referire la primul set al meciului câștigat de Simona Halep în fața lui Petkovici.

La finalul meciului, rolandgarros.com a intitulat articolul despre performanța româncei astfel: „Halep, este ceva serios”. „A reușit! Singura jucătoare din Top 5 care a trecut cu bine de o primă săptămână plină de surprize, Simona Halep, s-a calificat pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Prima jumătate de oră de joc al româncei de 22 de ani în fața germancei cu cinci ani mai mare a fost în linia a ceea ce «fenomenul Halep» a arătat de zece zile. În primul set, Halep a arătat regularitate și siguranță, pe scurt încrederea unei jucătoare aproape invincibilă de un an (68 de victorii – 17 înfrângeri de la ediția 2013 a turneului de la Roland Garros, când era doar locul 64 mondial). La șase ani după succesul său la junioare, Halep este în finala de la Roland Garros, la «cei mari». Sâmbătă, ea o va înfrunta pe Maria Șarapova, într-o revanșă a recentei finale de la Madrid, câștigată de sportiva rusă. Însă cine știe? Simona Halep ar putea să surprindă din nou…”, menționează site-ul competiției.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, la finalul partidei cu Andrea Petkovici, din semifinalele turneului de la Roland Garros, că în ultimul act al competiției, cu Maria Șarapova, nu are nimic de pierdut, precizând că știe cum trebuie să abordeze meciul.

„În finală nu am nimic de pierdut. Știu că va fi un meci greu, ea este o mare campioană. Am jucat împotriva ei în finala de la Madrid, știu cum să joc, că trebuie să dau totul, pentru că este ultimul meci al turneului. Sper să mă pot bucura”, a spus Halep, într-un mini-interviu acordat fostei jucătoare de tenis Barbara Schett, comentator Eurosport.

Simona Halep a afirmat că visul său a fost să joace o finală de Grand Slam la Roland Garros. „A fost visul meu să joc finala de la Paris. Mă simt extraordinar, sunt emoționată, dar a fost un meci dificil. Am fost un pic blocată. Nu am putut să mă mișc așa cum doream, dar sunt fericită că am terminat în două seturi”, a completat Halep.

Jucătoarea română a precizat că a avut emoții și că i-a fost frică să nu ajungă în setul decisiv cu Petkovici. „În primul set nu am arătat emoții pe teren. Am încercat să rămân concentrată pentru a termina al doilea set, pentru că nu știam ce s-ar putea întâmpla dacă nu câștigam al doilea set. În tie-break am muncit pentru fiecare minge, pentru că știam că va fi greu să continui”, a explicat Halep.

Simona Halep se află la a 12-a finală a carierei, prima de Grand Slam. Palmaresul jucătoarei române este de șapte victorii și patru înfrângeri în ultimul act al turneelor WTA.

Până acum ea s-a impus la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013) și Doha (2014) și a jucat alte patru finale, la Madrid (2014), Bruxelles (2012), Fes (2010 și 2011).

Simona Halep a câștigat turneul de juniori de la Roland Garros în 2008.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Agenția France Presse a notat, joi seară, că jucătoarea Simona Halep și-a confirmat ascensiunea rapidă din clasamentul mondial prin calificarea în finala turneului de la Roland Garros, menționând că românca este „copleșitoare”.

„Tânăra româncă Simona Halep, numărul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovici în două seturi și s-a calificat în finală la Roland Garros, prima sa finală de Grand Slam. Copleșitoare până acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set în șase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat, poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici”, scrie AFP, adăugând că niciun meci al Simonei Halep la această ediție a turneului parizian nu a durat mai mult de o oră și jumătate.

Agenția France Presse notează că această primă finală de Grand Slam confirmă ascensiunea rapidă a sportivei române care a urcat într-un an de pe locul 57 WTA pe locul 4 (n.r. – locul 3 de luni). „Creșterea sa exponențială este însoțită de șapte titluri în 13 luni. Doar numărul unu mondial, Serena Williams, a reușit mai mult”, menționează AFP.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Jucătoarele Simona Halep și Maria Șarapova s-au mai întâlnit până în prezent de trei ori, în 2012, la Indian Wells și Beijing, și anul acesta în finala turneului de la Madrid, în toate meciurile impunându-se sportiva din Rusia.
Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Șarapova câștigând cu scorul de 6-3, 6-4.

În același an, dar în primul tur de la Beijing, Șarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5.

Ultima confruntare dintre cele două sportive a avut loc în primăvara acestui an, când Maria Șarapova a câștigat finala turneului de la Madrid, organizat de Ion Țiriac, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3.

Maria Șarapova, 27 de ani, fostă numărul 1 mondial, a triumfat în toate cele patru turnee de Grand Slam, ultimul chiar la French Open, în 2012. Anul trecut, ea a fost de asemenea finalistă pe zgura pariziană, fiind învinsă de americanca Serena Williams, cu scorul de 6-4, 6-4.

Sportiva din Rusia a câștigat 31 de trofee în carieră și peste 29 de milioane de dolari premii.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS CU MARIA SHARAPOVA. Simona Halep, locul 4 WTA, și Maria Șarapova, locul 8 WTA, cele două finaliste ale turneului de la Roland Garros din acest an, au disputat câte șase meciuri până în ultimul act, românca fiind singura sportivă care nu a cedat niciun set până acum.
Meciurile pe care le-a jucat Simona Halep până în finala turneului de la Roland Garros sunt următoarele:

Turul 1: 6-0, 6-2 cu Alisa Kleibanova (Rusia), locul 87 WTA.

Turul 2: 6-2, 6-4 cu Heather Watson (Marea Britanie), locul 92 WTA.

Turul 3: 6-3, 6-0 cu Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 55 WTA.

Optimi de finală: 6-4, 6-3 cu Sloane Stephens (SUA), 19 WTA, cap de serie numărul 15.

Sferturi de finală: 6-2, 6-2 cu Svetlana Kuznețova (Rusia), locul 28 WTA, cap de serie numărul 27.

Semifinală: 6-2, 7-6 (7/4) cu Andrea Petkovici (Germania), locul 27 WTA, cap de serie numărul 28.

Meciurile jucate de Maria Șarapova până în finala turneului sunt:

Turul 1: 6-1, 6-2, cu Ksenia Pervak (Rusia), locul 156 WTA.

Turul 2: 7-5, 6-2, cu Țvetana Pironkova (Bulgaria), locul 42 WTA.

Turul 3: 6-0, 6-0, cu Paula Ormaechea (Argentina), locul 75 WTA.

Optimi de finală: 3-6, 6-4, 6-0, cu Samantha Stosur (Australia), locul 18 WTA, cap de serie numărul 19.

Sferturi de finală: 1-6, 7-5, 6-1, cu Garbine Muguruza (Spania), locul 35 WTA.

Semifinală: 4-6, 7-5, 6-2, cu Eugenie Bouchard, locul 16 WTA, cap de serie numărul 18.

20.30 FINALĂ pentru Simona care câștigă cu 6-2, 7-6(4) cel mai important meci din cariera ei

20.28 Șansă foarte mare pentru Petkovici care prinde tușa la o minge foarte lungă, Simona ezită și scorul se strînge, 4-3. Din fericire Andrea ratează incredibil o șansă bună la fileu și se face 5-3, apoi 5-4. Simona servește de două ori pentru FINALĂ

20.25 Simona a început bine, cu un mini-break, dar Andrea a recuperat punctul pierdut. 2-1 pentru Simona după ce a servit de două ori dar după o dublă greșeală Simona are 3-1 și face repede 4-1. Este 4-2 la schimbul de terenuri

20.23 Petkovici aleargă pe tot terenul , dar Simona nu este impresionată. Joacă în continuare cu mult calm, este agresivă, și avem tie-break

20.19 Impecabilă în continuare atunci când vine la fileu Simona a condus cu 15-0, Petkovici a revenit în joc și s-a dus repede la 40-15, Simona a egalat la 40, dar game-ul a intrat în contul nemțoaicei

20.13 Simona are un procentaj fabnulos de 100% la puncte câștigate la fileu, trecându-și în cont cinci punct din tot atâtea șanse. Cu al cincelea punct a deschis acest game pe care l-a câștigat rapid, la zero

20.10 Meciul este din ce în ce mai frumos, meritul fiind împărțit, atât Petkovici, cât mai ales Halep, fiind două jucătoare cu o îndemânare aparte. Game câștigat de Petkovici aparent fără emoții iar setul intră în prelungiri

20.06 Când simte jocul Simona este de nebătut. Găsește unghiuri incredinile, gestionează foarte bine momentele grele, cum s-a întâmplat și în acest game, câștigat deși Petkovici a recuperat de la 40-15 până la egal 40

19.59 Șansă bună pentru Simona, care de la 40-0 a ajuns la 40-40, dar Petkovici s-a concentrat și a reușit să câștige acest game

19.53 După ce a scăpat de emoțiile din game-ul precedent Simona a redevenit marea camnpioană, a câștigat la zero și este la doar trei game-uri de marea finală

19.50 În aceste momente grele Simona a avut nevoie și de multă șansă pentru că de la 40-15 pentru Andrea ea a reușit patru puncte la rând și și-a recuperat break-ul

19.44 Din ce în ce mai periculoasă Petkovici care, deși la 30-30 și-a bătut joc de o minge pe care o controla, încercând o scurtă ratată total, Simona nu a putut să profite de această șansă de game. Apoi a venit o minge de break pentru Andrea care a reușit, pentru prima oară în acest meci, să câștige pe serviciul româncei

19.39 Dacă atunci când este la primire Andrea nu diferă mult de cea din primul set, atunci când servește schimbarea este evidentă. Game solid reușit de germancă, deși Simona a reulit ca de la 40-0 să recupereze până la 40-30

19.36 Parcă se simte puțină reținere în jocul Simonei dar Petkovici este încă departe de cea mai bună formă, în special când Simona servește, iar scorul devine repede 1-1

19.34 A început setul doi dar pe teren avem o altă Petkovici. Agresivă, atentă, mult mai sigură pe ea de unde și acest prim game câștigat atât de ușoir

19.28 Minge fabuloasă reușită de Simona în acest game, la 15-15, într-un moment în care Petkovici credea că a băgat-o în corzi. A fost, însă, un passing fantastic, urmat de un serviciu foarte bune. De la 40-15 scorul a ajuns, însă, egal, Simona a mai avut o minge de set, ratată și aceasta, pentru ca emoțiile noasre să se termine, totuși, la timp.

19.23 Petkovici mai câștigă un game în acest prim set nu acest lucrur este important ci faptul că a început să fie periculoasă. Pare să fi depășit emoțiile și poate deveni foarte periculoasă

19.20 Când scorul îi este atât de favorabil Simona joacă fantastic. Servește mult mai bine decât a făcut-o ieri, nu s-a emoționat deloc la 15-30 și după ce a jucat trei puncte impecabil conduce cu 5-1

19.15 Un nou game incredibil reușit de Halep pe serviciul nemșoaicei. Break la zero iar primul set se îndreaptă spre un scor foarte sever pentru Petkovici

19.12 Game foarte foarte bun pentru Simona care a reușit și un as

19.09 Primul game și pentru Andrea, unul bun, câștigat la 15

19.07 Game foarte ușor câștigat de Simona, care a condus cu 40-0 pentru ca să câștige la 15 cu un cross scurt impecabil

19.03 Break pentru Simona în chiar primul game al meciului, dar presiunea își spune cuvântul, cele două jucând cu multă frică, Halep reușind break-ul după ce a ratat primele dpouă șanse

19.00 Fix la ora 19 a început cel mai important meci de până acum din cariera Simonei Halep. Jucătoarea română este la primire, la fel ca în meciul de ieri

18.51 Cele două jucătoare au intrat pe teren pentru cea de-a doua semifinală a zilei

UPDATE 18.39 Maria Sharapova este prima finalistă de la Roland Garros după ce a eliminat-o pe Eugenie Bouchard din Canada cu 4-6, 7-5, 62. În aproximativ 20 de minute va începe meciul dintre Simona Halep și Andrea Petkovici

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a comentat victoria din sferturi a Simonei Halep, analizând punctele tari ale sportivei noastre în partida contra rusoaicei Kuznetsova și care o pot ajuta în meciulSimona Halep – Andrea Petkovici. „În tenis trebuie să știi ce să faci ca să bați un adversar valoros, care joacă bine. Dar mai trebuie să știi ceva: cum să execuți un adversar valoros care nu joacă bine. Pentru că nu e simplu. Zdrobind-o pe Svetlana Kuznetsova, câștigătoare de Roland Garros și US Open, cu 6-2, 6-2, Simona a devenit, după Virginia Ruzici, Florența Mihai și Irina Spârlea, a patra româncă într-o semifinală de Grand Slam și a făcut-o arătând că, în afară de Mangusta, e și câine.”, își începe comentariul CTP. Continuarea aici.

Mai jos, puteți vedea noul afiș al campaniei „Why don’t you come over?”. În traducere liberă, mesajul posterului este următorul: „Mingile de set ale Simonei iau mai multe puncte decât excentricitățile lui Nigel (Farage, liderul UKIP, n.red).

Componenții echipei naționale de fotbal a României s-au fotografiat în cantonamentul din Elveția cu un banner pe care era inscripționat mesajul „Noi o susținem pe Halep”. Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Marica.

BAFTĂ, SIMONA HALEP! Oameni simpli îi urează noroc SIMONEI HALEP:

Simona Halep – Andrea Petkovici. Simona, numărul 1 WTA Race?

Înainte de Roland Garros, Simona Halepse afla pe locul 5 în clasamentul WTA Race, după Na Li, Serena Williams, Agnieszka Radwanska și Maria Sharapova.

Indiferent de rezultatele care vor urma la Roland Garros, Simona Halepo va depăși pe Serena Williams, numărul 1 WTA, în clasamentul WTA Race, dar are șanse să ajungă chiar și pe primul loc.

Asta pentru că, dintre tenismenele aflate în fața sa în clasamentul WTA Race, doar Maria Șarapova mai este în competiție la Roland Garros.

În ceea ce privește clasamentul WTA, Simona Halepeste pe locul 4 și poate urca pe locul 3 dacă va juca finala Roland Garros. Dintre cele trei tenismene aflate în fața sa în clasamentul WTA, Serena Williams, Na Li și Radwanska, niciuna nu mai este implicată în competiție la Roland Garros. Practic, din punct de vedere al clasamentului, se poate spune că Halepeste favorită să câștige Roland Garros. Pariorii o văd însă cu șansa a doua, după Maria Șarapova.

Clasamentul WTA Race este important deoarece desemnează jucătoarele participante la Turneul Campioanelor, la care iau startul cele mai bine clasate opt tenismene din acel an. Simona Haleppoate fi prima româncă participantă la Turneul Campioanelor din 1998 încoace, când a participat ultima oară Irina Spârlea.

Simona Halep – Andrea Petkovici.Cum a fost meciul din sferturi al Simonei

Halepa început meciul cu un break, apoi și-a fructificat serviciul și a dus scorul la 2-0. Kuznetsova a revenit și a egalat, 2-2, însă românca a câștigat patru ghemuri la rând și a încheiat setul cu 6-2 în 33 de minute.

După primul set, Kuznetsova a cerut time out medical, pentru o accidentare la coapsa stângă.

Al doilea set a început foarte echilibrat, tot cu rusoiaca la serviciu.Simona Halepa ratat o minge de break, apoi Kuznetsova a reușit să câștige ghemul.Româncaa întâmpinat și ea dificultăți în a-și fructifica avantajul serviciului, dar a reușit să egaleze, 1-1. Jucătoarea română a obținut un break în ghemul 3, încă unul la 3-1, dar imediat și-a pierdut serviciul, scorul devenind 4-2. Ea a mai câștigat două ghemuri la rând și a pus capăt meciului după încă un 6-2 în setul secund și o oră și 19 minute de joc.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 780 de puncte WTA și 412.500 de euro.

Simona Halep – Andrea Petkovici. Cine este adversare româncei în semifinală

Pentru un loc în finală,Halepva juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA și cap de serie numărul 28, care s-a calificat, miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiției și locul 11 WTA.

Halepși Petkovici s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câștigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania datează din 2009.

Dacă se va califica în finală, Simona Halepva ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziție a unei jucătoare de tenis din România.

În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoaica Maria Șarapova, cap de serie numărul 7, și canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorită a competiției.

Simona Halep, felicitată de Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a felicitat-o prin intermediul contului de Facebook. ”Bravo, Simona, ne-ai făcut o foarte mare bucurie și suntem mândri de tine! Mult, mult succes în continuare!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, alături de o fotografie a SIMONEI HALEP.

De altfel, miercuri, premierul a cerut miniștrilor ca ședința Guvernului să se încheie până la ora 15.00, când era programat meciul Simonei Halep din sferturile de finală ale turneului de Grand Slam Roland Garros, de la Paris. „Bate Simona, trebuie să terminăm ședința până la ora trei”, a spus Ponta miniștrilor. Un membru al Cabinetului a întrebat dacă este vorba de finală, Ponta explicându-i :”Nu, nu, nu, sferturi sunt deocamdată”.

Mesajele campionilor României

FOTO: Pro Sport

Nu numai jucătorii de națională au avut mesaje de încurajare pentru Simona Halep, lista românilor campioni care o susțin pe compatrioata noastră fiind din ce în ce mai lungă, potrivit celor de la Pro Sport. „A fost o perioadă, în timpul junioratului, când ne întorceam acasă la Constanța și stăteam mult împreună. Sportul și competițiile ne-au readus împreună la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, când am locuit în același apartament din satul olimpic. Suntem mândri de tine”, spune campioana europeană la tenis de masă Eliza Samara, iar vicecapioana olimpică Ana Maria Brânză așteaptă fără emoții acest meci: „Traversează o formă foarte bună și îi urez mult succes până în finală!”.

„Succes, Simona Halep! Naționala de handbal e alături de tine!”, este un alt mesaj de încurajare, trimis de Mihai Popescu în numele Naționalei masculine de Hanbal, iar lista va continua cu siguranță.

Simona Halep – Andrea Petkovici. Primele declarații ale sportivei românce după sferturi

Am avut un joc foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Mă simt bine. Simt jocul și să simt pregătită pentru următorul meci”, a spusHalep.

Eaa mai declarat, conform wtatennis.com, că este foarte bucuroasă după această calificare în semifinale. „M-am simțit foarte bine pe teren. Am jucat foarte bine și am respectat planul de joc. A fost un meci bun și sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris”, a menționat Simona Halep.

Halep este prima româncă în semifinalele unui Grand Slam după 17 ani. Jucătoarea de tenis de 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanța similară reușită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câștigat turneul de la Roland Garros, și în 1980, când a pierdut finala aceleiași competiții, în fața americancei Chris Evert, Florența Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), și Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

La masculin, Ilie Năstase este singurul român care a atins această fază, de mai multe ori, ultima dată în 1976, la US Open și la Wimbledon, la competiția londoneză jucând finala, pierdută în fața suedezului Bjorn Borg.

Simona Haleps-a impus în șapte finale WTA în carieră, la Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia și Doha.

Simona Halep – Andrea Petkovici. Românca, elogiată în presa internațională: „A fost perfectă”

Portalul italian oktennis.it a lăudat prestația jucătoarei românceîn meciul de miercuri cu rusoaica Svetlana Kuznetsova, scor 6-2, 6-2, din sferturile de finală de la Roland Garros.

„Pe Suzanne Lenglen am văzut oSimona Halepperfectă. Un dublu 6-2 cu Svetlana Kuznetsova și românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Nu știm cum s-ar fi putut încheia meciul dacă rusoaica nu acuza dureri la coapsă la finalul primului set. Nu am putut asista la o partidă echilibrată, așa cum a fost cea de la Stuttgart. Astăzi am admirat-o peSimonaHalepși geometria ei impecabilă. Simona a dominat terenul, iar Kuznetsova a fost nevoită să rămână în spatele liniei de fund. Epilogul era inevitabil. Unicul moment de panică pentruSimona Halepa fost când a servit pentru a câștiga meciul, când a comis trei duble greșeli. Românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam, dar nimic nu e încheiat. În semifinale o va întâlni pe Andrea Petkovici șiHaleppornește favorită”, a scris oktennis.it.

Cotidianul L’Equipe notează că Halepa făcut o demonstrație „de măiestrie tactică”. „În sferturile din Australia,Simona Haleps-a lichefiat. La Paris, cu o încredere din ce în ce mai mare, românca și-a arătat nivelul. Jucătoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasată sportivă încă în cursa pentru titlu, ea a făcut o demonstrație de măiestrie tactică în fața Svetlanei Kuznetsova. Cea care va fi numărul 3 mondial în cazul în care va juca finala la Paris, a căpătat aerul unei favorite pentru titlu și continuă să impresioneze lumea. Să subliniem că a intrat în Top 10 abia în ianuarie. La 22 de ani, ea și-a luat zborul și va fi nevoie de o mână foarte fermă și de un joc «buldozer» pentru a o împiedica să scrie o pagină foarte frumoasă în tenisul românesc”, menționează jurnalul francez.

Recent, jurnaliștii de la The Telegraph l-au apostrofat pe Nigel Farage, liderul UKIP, partid de anti-UE și anti-imigranți, pentru comentariile sale potrivit cărora ar fi îngrijorat dacă ar avea un vecin român. „S-ar putea răzgândi dacă românul ar fi Simona Halep”, a scrisThe Telegraph, trecând în revistă numeroasele reușite ale sportivei. Sâmbătă, după o nouă victorie la Roland Garros, Halep a avut și ea un mesaj despre România, la o conferință de presă cu jurnaliștii străini: „Îmi iubesc țara și voi rămâne în România”.

Le Parisien scrie căSimona Halepeste „jucătoarea în formă” și își confirmă ascensiunea cu această semifinală de la Roland Garros.

Simona Halep – Andrea Petkovici.Halep, singura sportivă care nu a pierdut niciun set anul acesta la Roland Garros

Agenția France Presse a notat, miercuri, după ce jucătoarea Simona Halepa învins-o pe Svetlana Kuznetsova la Roland Garros, că românca și-a confirmat ascensiunea printr-o semifinală și este singura care nu a pierdut niciun set la actuala ediție a competiției din Franța.

Simona Halep, numărul 4 mondial, și-a confirmat ascensiunea calificându-se pentru prima dată în semifinalele unui turneu major, la Roland Garros. Cu acest succes, jucătoarea din Constanța confirmă excelentul său start de sezon, încununat deja cu un titlu la Doha, în februarie, dar și cu o finală la Madrid, în mai, și cu un sfert de finală la Australian Open, în ianuarie. La Roland Garros, Simona Halep, care a câștigat turneul francez la juniori, în 2008, este singura care nu a pierdut niciun set până acum”, scrie AFP.

Sursa citată menționează că în urmă cu un an Halepse afla pe locul 57 în clasamentul WTA și că în 13 luni ea a reușit performanța de a câștiga șapte titluri. „Doar Serena Williams, numărul unu mondial, a avut mai multe succese. (…) Simona Halep visează acum să câștige trofeul de la Roland Garros, pentru a o egala pe Virginia Ruzici, singura româncă victorioasă la Porte d’Auteuil”, adaugă AFP.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Gabriel Cotabiță ar urma să fie incinerat marți! Ce dezvăluiri a făcut prietenul lui, Iulian...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Dispar bancomatele. Schimbare totală pe piața bancară. Cum vei mai retrage bani
Amestecul Rusiei în alegerile din România. Poziţia lui Georgescu față de Ucraina dă de bănuit
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
China anunță că a construit o armă similară cu Steaua Morții din „Războiul Stelelor”