Potrivit declarației de avere, două din cele patru terenuri sunt în intravilan, în comuna tulceană Crișan, de 1.100 de metri pătrați, și în Mamaia, de 1.291 metri pătrați, achiziționate în 2007 și, respectiv, 2008, iar celelalte două terenuri sunt agricole, în suprafață de nouă și, respectiv, șase hectare, ambele în comuna Cerchez, achiziționate în 2010.
Babuș mai deține un apartament în Constanța, de 59,7 metri pătrați, achiziționat în 2012, și un autoturism Mercedes cumpărat în 2007.
Deputatul PSD mai are medalii, decorații, bijuterii de aur, tablouri, icoane și timbre, în valoare de aproximativ 23.000 de euro, și a acordat împrumuturi la două societăți comerciale de 617.000 lei și, respectiv, 50.850 lei.
Potrivit declarației de avere, Babuș nu are datorii, iar veniturile sale provenite din funcția de deputat sunt de 83.988 lei, în timp ce soția sa are venituri de 30.000 lei din funcția de asistent manager.
Tototdată, Radu Babuș are venituri de 12.750 lei provenite de la un teren agricol dat în arendă.
În declarația de interese, Babuș menționează că este asociat la două societăți comerciale, Bora Tow SRL, Sat Vacanță lot 3 și Edilaeris Srl, Mamaia zona Cazino, terasa 7-8 și este vicepreședinte la organizația PSD Constanța.
Radu Babuș a fost directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, regie subordonată Primăriei municipiului Constanța, din 2003 până în 2012. Din 2006, el a devenit consilier județean după demisia unui coleg, prelungindu-și mandatul și la alegerile din 2008 și la cele din 2012.
Babuș este vicepreședinte al organizației județene a PSD Constanța.
Deputatul PSD de Constanța Radu Babuș este cercetat de procurorii DNA pentru că a stabilit cu intenție o valoare mai mică a unor bunuri scoase la vânzare de instituție, dosarul fiind cel în care Radu Mazăre este anchetat pentru abuz în serviciu.
Potrivit DNA, Radu Babuș, la data faptelor director general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, în prezent deputat în Parlamentul României, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate, față de valoarea comercială reală, a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestora.
De asemenea, anchetatorii au extins cercetările pe numele primarului Radu Mazăre pentru aceeași infracțiune, ca și în cazul deputatului Babuș.
Mai mult, s-a dispus urmărirea penală și față de Sorina Gina Hortolomei Moscu, reprezentant al societăților comerciale Mehmetoglu SRL, Bulevard SA și Millenium Global Development SA, la data comiterii faptelor, pentru spălare de bani, anchetatorii declanșând urmărirea penală și în cazul acestor trei firme.
Potrivit ordonanței de extindere a urmăririi penale, în 28 februarie 2007, în calitate de primar al Constanței, Radu Mazăre a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață de 11.890 de metri pătrați de teren, situată în stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Moscu Hortolomei.
„Suspectul Babuș Radu, în calitate de director general al RAEDPP Constanța, la data de 31 mai 2007, a stabilit cu intenție o valoare diminuată, față de valoarea comercială reală, pentru o suprafață totală de teren de 502,81 metri pătrați, situată în intravilanul municipiului Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni de vânzare a mai multor parcele de teren”, arată procurorii în ordonanța de extindere a urmăririi penale.
Terenurile respective au fost cumpărate de SC Mehmetoglu SRL, iar ulterior au fost dobândite, succesiv, de societățile comerciale SC Bulevard SA și de SC Millenium Global Development SA.
Tranzacțiile terenurilor totalizând 502,81 metri pătrați s-au făcut prin creșterea succesivă a prețului, astfel încât SC Millenium Global Development SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piață, fiind ascunsă proveniența ilicită a acestor terenuri.
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost, joi, la DNA Constanța, pentru a fi anunțat că s-au extins cercetările în dosarul retrocedărilor de terenuri în care edilul a fost trimis în judecată, alături de alte 36 de persoane, pentru abuz în serviciu.
Mazăre s-a prezentat la sediul DNA Constanța, unde a stat aproximativ 15 minute.
La ieșire, el a declarat că este vorba despre extinderea cercetărilor în dosarul privind restituirea unor suprafețe de teren intravilan din Constanța, mai exact despre terenul aflat sub cazinoul din stațiunea Mamaia.
„M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vândut și acum este al proprietarului. Și așa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente și nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion și ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion de euro. Acum să dăm și banii înapoi, mă cercetează și procurorii și tot așa. (…) Mă cercetează din 2005, nimic nou”, a spus edilul.