Tânărul, din localitatea Vicovul de Jos, a venit, miercuri, acasă după ce a susținut proba de la bacalaureat și i-a spus mamei sale că se simte rău, fiind dus la medicul de familie care l-a trimis la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru investigații medicale.
Familia tânărului susține că la spital, după ce i s-au făcut analize, medicul i-a spus că nu este nimic grav și l-a trimis acasă, prescriindu-i tratament ambulatoriu.
A doua zi după-amiază, tânărului i s-a făcut rău din nou și a murit, iar potrivit concluziilor preliminare ale medicilor legiști cauza decesului a fost o ocluzie intestinală.
Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiței, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instituția s-a autosesizat în cazul decesului tânărului de 19 ani și face verificări la Spitalul Rădăuți.
El a spus că DSP Suceava a dispus ca o echipă formată din doi angajați ai instituției să meargă la Spitalul municipal Rădăuți, pentru a verifica etapele stabilirii diagnosticului în acest caz.
„Se verifică documentele medicale, investigațiile care au fost făcute în acest caz și va fi solicitat și raportul medicului legist care a efectuat necropsia”, a precizat Abiței.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat că polițiștii efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în acest caz.
Spitalul Municipal Rădăuți a precizat, luni, într-un comunicat, că tânărul de 19 ani a venit la spital în 2 iulie la ora 13.00, adus de familie cu bilet de trimitere de la medicul de familie, fiind consultat și investigat de medicul de gardă care a întocmit fișa de Compartiment de primire urgențe (CPU).
„S-a prescris și s-a administrat medicația necesară în perfuzie după care simptomatologia a dispărut. Pacientul a fost revăzut de către medicul de gardă de mai multe ori și s-a propus reținerea în CPU sub observație”, se arată în comunicat.
Conform sursei citate, mama și sora pacientului au spus că vor să meargă cu tânărul la mănăstire și că în zilele următoare trebuia să susțină o probă de bacalaureat și că dorește să se pregătească.
„În condițiile date, medicul de gardă îi prescrie o rețetă și recomandări de investigații de laborator urmând ca după susținerea probei de Bacalaureat să vină să fie revăzut sau, la nevoie, să se adreseze spitalului oricând”, precizează sursa citată.
Totodată, se menționează că pacientul a părăsit unitatea sanitară însoțit de familie fără nicio acuză, în aceeași zi, la ora 17.00.