Bangkok, Paris, Singapore și Dubai completează top cinci, orașe care beneficiază de un aflux puternic de turiști străini, rezultat din extinderea clasei mijlocii, inovațiile aduse în categoria călătoriilor de lux și din nevoia crescândă de a face deplasări în interes de serviciu. Această tendință se va menține, având în vedere dezvoltarea tehnologică și a modalităților de cooperare pe care companiile le au la dispoziție, se arată într-un comunicat al MasterCard.
Bucureștiul ocupă poziția 90 în clasament, cu un număr de vizitatori străini estimat la 928.028 de persoane în 2014 și cheltuieli totale ale acestora în valoare de 391 milioane dolari.
Aflat la cea de-a patra ediție, raportul oferă un clasament al celor mai vizitate 132 de orașe, din lume.
Conform studiului, se estimează că Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori străini în 2014, cu 300.000 mai mulți decât destinația aflată pe primul loc în 2013, Bangkok. Pentru celelalte orașe din top cinci se preconizeaza că vor atrage 18,37 milioane de turiști străini (Bangkok), 15,57 milioane de vizitatori (Paris), 12,47 milioane de vizitatori (Singapore), în timp ce pentru Dubai se estimează 12,47 milioane de vizitatori.
„Clasamentul indică o cerere puternică și un interes continuu pentru calatoriile aeriene, atât în interes de business, cât și personal. Recunoașterea de care se bucură destinațiile din acest an confirmă importanța pe care o au orașele ca centre de business, culturale și economice”, a declarat Ann Cairns, președinte International Markets MasterCard.
MasterCard Index of Global Destination Cities clasifică orașele din punct de vedere al numărului total de sosiri ale vizitatorilor străini și al cheltuielilor realizate în afara granițelor țării, de aceiași vizitatori, în orașele de destinație. Raportul furnizează estimări privind creșterea numărului de pasageri și vizitatori, pentru anul 2014.
Sunt utilizate informații publice pentru a determina numărul de sosiri ale vizitatorilor străini și cheltuielile în fiecare dintre cele 132 de orașe.