Rezultate Definitivat 2014 pe Edu.ro.Pentru a putea susține proba scrisă profesorii au trecut prin mai multe probe și au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și minimum media 8 la cele două inspecții speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. Ministerul Educatiei arată că 60,62% dintre candidați au promovat examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2014 (rezultate înainte de contestații), cu aproape 13% mai mulți decât în aceeași etapă a anului 2013. Din totalul de 9.196 candidați prezenți la proba scrisă 60,62% au promovat. In 2013, rata de promovare înainte de contestații a fost de 47,83%. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Cluj (72,57), iar cel mai scăzut, în județele Maramureș și Giurgiu (47,62). În Capitală, rata de promovare inițială este de 55%. Dintre candidații care au promovat examenul, 57 au obținut note de 10, iar alți 339, note între 9,50 și 9,99. Cele mai multe note (4.683) s-au înregistrat pe tronsonul 8 – 8,99.
Rezultate Definitivat 2014 pe Edu.ro. Afișarea primelor rezultate a avut loc sâmbătâ, 19 iulie, atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul dedicat, www.definitivat.edu.ro. Contestațiile se pot depune, la centrele de examen, în intervalul 19-23 iulie. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8.
Rezultate Definitivat 2014 pe Edu.ro. Dintre cei 10.764 candidați înscriși la începutul anului școlar, au fost admiși să participe la proba scrisă 9.917 candidați. Anul acesta, exemenul de Definitivat 2014 se organizează la 136 de discipline. Proba scrisă conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie și elemente de psihologia educației. Subiectele de la Definitivat 2014, traducerea acestora și baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină în parte, de către Centrul Național de Evaluare și Examinare. Ministerul Educației va publica subiectele și bareme după susținerea probei, la ora 15.00, pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro.
Examenul de Definitivat 2014 durează 4 ore, iar nota obținută la proba scrisă este nota la examen. Pentru a trece exmaneul profesorii trebuie să obțină minimum nota 8.
Afișarea rezultatelor va avea loc în data de 19 iulie. În perioada 19-23 iulie se vor depune și soluționa contestațiile. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.
Anul trecut, MEN a decis să crească nota minimă de promovare a examenului național de definitivat de la 7 la 8. Procentul de promovare din 2013 a fost de 51,26 la sută, după soluționarea contestațiilor.
Gândulpublică toate informațiile despre Definitivat 2014.
Rezultate Definitivat 2014 pe Edu.ro.Șase centre de rezolvare a contestațiilor
Potrivit Ministerului Educației, pentru evaluarea lucrărilor scrise de la Definitivat 2014 și soluționarea contestațiilor s-au constituit 6 centre de evaluare/contestații la nivel național, prin arondarea disciplinelor de examen. Astfel, lucrările tuturor candidaților care au optat pentru o anumită disciplină de examen sunt evaluate în același centru. Comisiile constituite în cadrul examenului național de definitivare în învățământ sunt compuse din cadre didactice universitare, având cel puțin titlul științific de doctor și din cadre didactice din învățământul preuniversitar, având cel puțin gradul didactic II. Președinții comisiilor sunt cadre didactice universitare.
Coordonarea metodologică a examenului de Definitivat 2014 revine Ministerului Educației Naționale, iar organizarea și desfășurarea probei scrise este asigurată de inspectoratele școlare județene/a municipiului București.