Rezultate Tilularizare 2014. Toate notele pot fi găsite pe edu.ro.
Aproape 80% dintre candidații care au susținut examenul de titularizare au obținut note peste 5, în timp ce doar 48,66% au luat note peste 7, ceea ce le va permite să ocupe ca titulari posturile sau catedrele vacante, potrivit Ministerului Educației.
La concursul de titularizare din acest an au fost evaluate 26.173 de lucrări, 67 dintre acestea au fost anulate din motive legate de nerespectare a metodologiei de concurs, astfel că numărul candidaților care au fost notați a rămas la 26.109, a precizat Ministerul Educației.
Dintre cei 26.109 candidați, 158 au obținut nota 10, cei mai mulți în București, respectiv 18. Alți 13.161 de candidați, adică 48,66%, au obținut note între 7 și 10, procent superior celui din 2013, când a fost de 47,78.
De asemenea, 8.151 de candidați (31,22%) au obținut note între 5 și 7, iar 4.639 (20,12%), note sub 5.
Cea mai ridicată pondere a notelor peste 7 s-a înregistrat în județul Iași – 55,87 la sută, iar cel mai scăzut procent a fost în județul Mehedinți – 31,50.
La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice sau a catedrelor vacante ori rezervate din învățământul preuniversitar s-au prezentat 28.415 candidați. Dintre aceștia, 2.181 au părăsit sala de concurs, retrăgându-se din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, patru au fost eliminați pentru motive precum lipsa documentelor de identitate sau lipsa adeverințelor de studii, iar 28 au fost eliminați pentru fraudă.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuiau să obțină minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuiau să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.
Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie și 1 august.
Ulterior, mai precis în perioada 4-5 august, va fi făcută repartizarea pentru angajare pe perioadă determinată, tot în ședințe publice organizate de centrele de concurs.
Anul trecut, la concursul de titularizare au fost disponibile 6.074 de posturi și catedre. Dintre acestea, aproape 60% au fost repartizate cadrelor didactice care au obținut cel puțin nota 7 la ambele probe ale concursului. Cele mai multe posturi didactice sau catedre vacante au fost repartizate în mediul rural.
În 2013, peste 14.000 de candidați, adică 47,78% dintre cei 29.509 care au susținut concursul, au obținut note peste 7, iar 32,11% au primit note între 5 și 7.
La Arad, mai puțin de jumătate dintre candidații au obținut media de promovare, adică minimum 7, în timp ce media 5, pentru a putea preda ca suplinitori, au obținut-o peste 77 la sută dintre dascălii evaluați, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit rezultatelor înainte de contestații publicate, vineri, de Inspectoratul Școlar Județean Arad, dintre cei 633 de dascăli evaluați la concursul pentru titularizare, 278 au obținut media 7 sau mai mult, rezultând că promovabilitatea este de 43,91 la sută.
Procentul celor care au obținut minimum media cinci este mult mai mare, respectiv 77,25, ceea ce înseamnă că 489 de candidați vor putea preda în școli sau grădinițe pe o perioadă determinată, ei fiind suplinitori.
În cazul a trei candidați din județ, lucrările au fost anulate.
În județ au fost înregistrate și patru medii zece, obținute de dascăli care au susținut examenele la Religie ortodoxă, Educație fizică și sport, Psihopedagogie specială și Învățământ preșcolar. Cei patru profesori sunt din municipiul Arad, respectiv Florin Bej, Elena Bădescu, Gabriella Sipos și Diana Socian.
Pentru examenul de titularizare s-au înscris și au avut dosare validate 744 de candidați, care vizau 120 de catedre, rezultând o concurență de șase pe un loc.
La proba de luni au absentat, însă, 61 de candidați, în timp ce 47 s-au retras după ce au primit subiectele.
Rezultate Tilularizare 2014. În Constanța, peste 83 la sută dintre candidații care au participat la concursul de titularizare în învățământ din județul Constanța au obținut note peste 5, dar numai jumătate dintre ei au avut note de peste 7, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit datelor prezentate, vineri, de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța, promovabilitatea, înainte de soluționarea contestațiilor, este de 83,72 la sută.
În urma evaluării celor 737 de lucrări scrise din totalul de 740, trei lucrări fiind anulate, 395 de candidați au obținut note între 7 și 10, 222 de candidați au obținut note între 5 și 6,99, iar 120 de candidați au obținut note mai mici de 5.
Trei candidați au reușit să obțină nota 10 – la disciplina arte vizuale – educație plastică/ educație vizuală/ arhitectură, la limba și literatura franceză și limba și literatura română, pedagogie preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădiniță.
Contestațiile pot fi despuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța vineri, până la ora 21.00, și sâmbătă, între orele 09.00 – 15.00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie.
În județul Constanța, pentru concursul de ocupare a posturilor didactice și a catedrelor vacante în învățământ din acest an au fost publicate 1.539 de posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare, respectiv 705 în mediul urban și 834 în mediul rural. Dintre acestea, 150 sunt titularizabile, 90 în rural și 60 în urban, din care 31 în municipiul Constanța.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.
Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza, în ordinea descrescătoare a notelor, în ședințe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie și 1 august. Ulterior, în perioada 4-5 august, va fi făcută repartizarea pentru angajare pe perioadă determinată, tot în ședințe publice organizate de centrele de concurs.