Din informațiile prezentate până acum de procurori, reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinți o rețea de corupție integrată. Potrivit DNA, în centrul rețelei se plasa Duicu și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Constantin Ponea. Duicu își folosea influența politică pentru a-l menține în funcție pe șeful IPJ, dar și pentru a-l promova la București în structurile centrale.
Procurorii DNA susțin că Adrian Duicu a făcut trafic de influență chiar de la cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca șeful IPJ din județ, Constantin Ponea, să fie menținut și apoi avansat, iar în schimb polițistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susțin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuși șeful Poliției Române pentru a-i satisface doleanțele lui Adrian Duicu.
Procurorii susțin că influența lui Duicu asupra membrilor guvernului „s-a dovedit reală”.
DNA efectuat perchiziții în acest dosar și a găsit în biroul lui Duicu aparatură de bruiaj. „Cu privire la preocupările infracționale ale inculpatului Duicu Ioan-Adrian (preocupări care fac obiectul prezentului rechizitoriu), semnificativ este faptul că, la percheziția efectuată la sediul consiliului județean Mehedinți, în biroul acestuia a fost descoperit un aparat electronic destinat împiedicării interceptării convorbirilor telefonice (aparat de bruiaj)”, se arată în rechizitoriul DNA
Cu toate aceste Duicu a fost neglijent și a trimis mesaje SMS a vorbit pe larg despre faptele sale.