Bărbații mint de patru ori pe săptămână, în timp ce femeile mint de trei ori pe săptămână. Asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici după un sandaj realizat în rândul a 2.000 de persoane, bărbați și femei, notează Daily Mail.
Oamenii de știință au constatat că bărbații obișnuiesc să mintă ca să îi ajute pe ceilalți din jur, în timp ce femeile obișnuiesc să mintă pentru a-și clădi o imagine mai bună. Datele sondajului arată că cea mai frecventă minciună spusă de persoanele implicate în acest studiu a fost: „Sunt bine”, când în realitate erau supărate.
Pe locul doi în topul minciunilor se află minciunile legate de un cadou primit. De cele mai multe ori mințim că ne place un cadou doar pentru a nu-i răni sentimentele celui care ni l-a oferit.
Datele cercetării mai arată că mai obișnuim să mințim în legătură cu venitul pe care îl avem și atunci când nu ne place un anumit fel de mâncare. De asemenea, avem tendința de a nu fi sinceri atunci când o persoană ne întreabă cum îi stă îmbrăcată într-un numit fel sau atunci când trebuie să spunem cât alcool am băut.
Cercetătorii britanici au mai constatat că avem tendința să mințim atunci când completăm un CV sau atunci când suntem întrebați dacă suntem sau nu fumători.
Rezultatele studiului confirmă proverbul „Minciuna are picioare scurte”. Astfel, aproape jumătate dintre subiecți au menționat că de cele mai multe ori au fost descoperiți de partenerul de viață, de părinți sau de șeful lor atunci când au mințit. În plus, 42% dintre respondenți au recunoscut că din cauza minciunilor au avut probleme, în timp ce 27% au spus că și-au pierdut prietenii din cauza minciunilor.