ADMITERE FACULTATE 2014. Universitățile de Arhitectură, Arte, Teatru și Film oferă 1.000 de locuri pentru admiterea în septembrie

ADMITERE FACULTATE 2014.  Universitățile de Arhitectură, Arte, Teatru și Film oferă 1.000 de locuri pentru admiterea în septembrie
Publicat: 04/09/2014, 14:24
Actualizat: 18/05/2015, 18:11

ADMITERE FACULTATE 2014. La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” sunt disponibile 536 de locuri, din care 250 sunt la buget, un loc fiind pentru candidații romi la specializarea Arhitectură.

Candidații au putut opta pentru următoarele programe: la Facultatea de Arhitectură – programe de studii în română (302 locuri, dintre care 138 la buget) și în engleză (50 din cei 302 declarați admiși, 25 la buget, din 138), la Urbanism – Proiectare și planificare urbană (60 de locuri, dintre care 30 la buget) și Amenajarea și planificarea peisajului (40 de locuri, dintre care 20 la buget) – și la Facultatea de Arhitectură de Interior – Arhitectură de interior (64 de locuri, 26 la buget), Design de produs (40 de locuri, 20 la buget) și Mobilier și amenajări interioare (30 de locuri, 15 la buget).

Concursul de admitere constă într-o probă de desen (liber și tehnic) pentru Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Arhitectură de Interior, și respectiv o serie de teste de creativitate și logică, exprimate grafic (reprezentare figurală, desen), pentru Facultatea de Urbanism.

Media generală minimă de admitere la Universitatea de Arhitectură este 6.

Taxele de studii pentru anul universitar 2014 – 2015 sunt între 3.000 și 5.800 de lei.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) organizează admiterea tot în septembrie, având disponibile 170 de locuri, dintre care 152 la buget, alte două locuri fiind pentru romi.

La Facultatea de Teatru se poate opta pentru specializările: Artele spectacolului – Actorie (45 de locuri la buget, 8 cu taxă), Păpuși și marionete și Regie teatru, cu câte 10 locuri la buget și câte unul la taxă, Coregrafie, cu 10 locuri la buget și două la taxă -, Scenografie (10 locuri la buget, unul la taxă), Teatrologie (10 locuri la buget, unul la taxă).

Facultatea de Film are următoarele specializări: Regie de film și tv (14 locuri la buget și unul cu taxa), Imagine de film și tv (14 la locuri buget și unul cu taxă), Multimedia: sunet – montaj (14 locuri la buget, unul cu taxă) și Comunicare audiovizuală, scenaristică, publicitate media, filmologie (15 locuri la buget și unul cu taxă).

La Facultatea de Teatru, concursul de admitere constă într-o probă teoretică (test grilă și eseu) comună tuturor specializărilor, care se notează cu admis/respins, la care se adaugă probe practice, ce includ lecturi, improvizație, cântat, interviu, realizarea unei schițe și comentarea unui spectacol, acestea notându-se de la 1 la 10.

Probele pentru intrarea la Facultatea de Film includ realizarea unei scurte narațiuni filmice, adaptarea cinematografică a unui scurt text literar, test de cultură generală, testarea memoriei audio-vizuale.

Universitatea Națională de Arte oferă 389 de locuri, dintre care 235 la buget, la următoarele specializări: la Facultatea de Arte Plastice – Pictură (20 de locuri la buget, 19 cu taxă), Sculptură (15 la buget, 13 cu taxă), Grafică (25 la buget, 19 cu taxă), Fotografie (20 la buget, 15 cu taxă) și Pedagogia artelor plastice și decorative (14 la buget, 4 cu taxă), la Facultatea de Arte Decorative și Design – Artă murală (15 la buget, 10 cu taxă), Arte textile-design textil (14 la buget, unul cu taxă), Modă – design vestimentar (25 la buget, 15 cu taxă), Ceramică -Sticlă – Metal (19 la buget, 11 cu taxă), Design (35 la buget, 25 cu taxă), Scenografie și eveniment artistic (10 la buget, 10 cu taxă) – și la Facultatea de Istoria și Teoria Artei – Istoria și teoria artei (15 la buget, 10 cu taxă) și Conservare și restaurare (opt la buget, două cu taxă).

Pentru admiterea la toate specializările Facultății de Arte Plastice și ale Facultării de Arte Decorative și Design, mai puțin scenografie, candidații susțin o probă practică eliminatorie, și în cele mai multe cazuri și un test vocațional și un interviu.

La Scenografie, ei trebuie să prezinte o mapă cu minimum 20 lucrări și să susțină un interviu bazat pe o bibliografie formată din piese de teatru și filme.

Pentru specializarea Istoria și teoria artei, se organizează concurs de dosare, departajarea făcându-se strict în funcție de media de la bacalaureat, iar pentru Conservare și restaurare candidatul suține un interviu pe baza unei mape, care trebuie să includă minim 10 lucrări.

Taxa de școlarizare la Universitatea Națională de Arte este de 4.100 de lei pe an.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Nicolae Ciucă a demisionat de la conducerea PNL! Ce mesaj a transmis politicianul odată cu...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
Se întocmesc liste de buncăre şi adăposturi. Toate clădirile sunt inventariate
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...