Actrița Ziyi Zhang: Am cunoscut-o pe Nadia Comăneci și am petrecut timp cu ea și soțul ei

Actrița Ziyi Zhang: Am cunoscut-o pe Nadia Comăneci și am petrecut timp cu ea și soțul ei
Publicat: 11/09/2014, 21:40
Actualizat: 25/03/2019, 19:12

La conferința de presă, care a avut loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, actrița a spus că s-a pregătit foarte mult pentru lungmetrajul „The Grandmaster”, de Wong Kar Wai, pe care l-a promovat cu ocazia Zilelor Filmului Chinezesc, însă rezultatul a fost grozav. Totuși, actrița a precizat că rolul din „The Grandmaster” nu a fost cel mai dificil din cariera sa.

„Cred că al doilea film în care am jucat, „Tigru și dragon/ Crouching Tiger Hidden Dragon” (de Ang Lee,n.r.), a fost cel mai greu rol. A fost primul film de acțiune și nu prea știam cum să mă port și cum să fac acele mișcări. A fost foarte multă presiune, fiind o actriță tânără”, a spus Ziyi Zhang.

Vedeta a fost întrebată dacă bărbații sunt speriați de faptul că știe să se lupte, însă actrița a spus, zâmbind, că nu. „Nu sunt ca Jackie Chan”, a completat ea.

Ziyi Zhang a precizat că pentru filmele în care a jucat a trebuit să învețe câteva mișcări, însă nu a fost foarte plăcut pentru ea, întrucât s-a rănit în timpul antrenamentelor. „Nu e așa ușor pentru o fată, poate pentru Jackie (este mai ușor, n.r.)”, a mai spus actrița.

Aceasta a vorbit și despre perioada în care a urmat cursuri de dans, la Beijing Dance Academy, precizând că a făcut șase ani de dans profesionist, însă nu s-a văzut făcând acest lucru în viitor. „Nu eram suficient de bună. Bănuiesc că a trebuit să-mi urmez inima pentru ceea ce voiam să fac cu adevărat”, a spus actrița.

Întrucât filmul a atras-o din ce în ce mai mult, a ales să urmeze cursurile Academiei Centrale de Artă Dramatică din Beijing. Cu toate acestea, Ziyi Zhang a spus că nu și-a dorit în copilărie să devină actriță și a urmat această cale doar pentru că-și dorea să scape de la școala de dans, care a fost ca o pedeapsă pentru ea.

Întrebată dacă se gândește să facă un musical, ea a răspuns: „Dacă se ivește ocazia, depinde foarte mult de scenariu”.

În ceea ce privește informațiile pe care le avea despre România, înainte de sosirea în țară, Ziyi Zhang a spus că toate poveștile pe care le știa i le-au spus părinții, întrucât ea nu a văzut prea multe filme când era mică, deoarece nu avea posibilitățile necesare.

„Filmul despre care tatăl meu îmi povestea mereu când eram mică a fost «Valurile Dunării» (de Liviu Ciulei, n.r.)”, a declarat Ziyi Zhang, anterior conferinței, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

La conferința de presă a spus că a auzit despre Dracula și că, înainte să vină aici, le-a spus prietenilor săi că va purta o ie, așa că aceștia au rugat-o să le cumpere și lor. „Așa că mâine asta o să fac”, a spus actrița.

Întrebată cât de importante sunt premiile pe care le câștigă un actor, Ziyi Zhang a spus că nu sunt atât de importante. „Vrei să faci un film bun nu pentru premii. Îți place povestea”, a spus aceasta.

Ziyi Zhang a adăugat că în cariera sa a avut norocul să interpreteze mai multe personaje, să dea viața mai multor personalități, ceea ce a făcut-o să devină mai puternică, mai independentă.

„Cred că sunt o actriță norocoasă. Sunt foarte multe oportunități, cunoști oameni diferiți, mergi în diferite țări, care au culturi diferite. Toate acestea mă fac să fiu foarte fericită”, a completat actrița.

Actrița Ziyi Zhang este ambasadoare a Jocurilor Paralimpice și spune că i-a plăcut această experiență. „A fost amuzant. A fost o onoare să fiu aleasă de țara mea. Am fost în Grecia și am ținut torțe. Te face să fii mândru de țara ta”, a spus actrița.

Întrebată dacă a întâlnit-o pe Nadia Comăneci, care la rândul ei este ambasadoare a Jocurilor Paralimpice, Ziyi Zhang a declarat: „Da, bineînțeles. Am petrecut timp împreună cu ea și cu soțul ei, Bart (Bart Conner, n.r.)”.

Una dintre cele mai apreciate actrițe ale momentului în China, Ziyi Zhang a avut prima sa apariție într-un film american în 2001, în pelicula „Ora de vârf/ Rush Hour”, unde a jucat chiar alături de Jackie Chan.

După acest moment, a devenit din ce în ce mai cunoscută, a făcut parte, în 2006, din juriul Festivalului de la Cannes și s-a implicat de-a lungul timpului în acțiuni filantropice, fiind una dintre ambasadoarele Jocurilor Paralimpice. Pentru rolul din filmul „Memoriile unei gheișe”, de Rob Marshall, a fost nominalizată la premiile Globul de Aur și BAFTA.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România este organizat de Casa Româno-Chineză și Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din țara noastră și Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune din China, în perioada 11 – 22 septembrie, în București, Craiova și Arad.

În Capitală, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfășura între 11 și 18 septembrie, la cinematograful Union.

La inaugurarea Zilelor Filmului Chinezesc din România, joi, a participat și celebrul actor Jackie Chan. Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, i-a oferit lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relațiilor culturale dintre cele două țări, pentru a promova produsele culturale românești în China. Acceptând să fie ambasador cultural pentru România și China, Jackie Chan crede că astfel „oamenii se pot înțelege mai bine unii cu alții și acesta ar putea fi un mod de a menține pacea”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Lungmetrajul care a deschis Zilele Filmului Chinezesc a fost „Zodiacul Chinezesc/ CZ12”, regizat de Jackie Chan, acesta făcând parte și din distribuția peliculei. Programul festivalului mai include, pe lângă „The Grandmaster”, filmele „Beijing Love Story”, de Chen Sicheng, „The Flying Swords of Dragon Gate”, de Tsui Hark, și „Full Circle”, de Zhang Yang.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
Criminalul Zoro din Vaslui ar fi ucis şi o femeie, mamă a 6 copii, acum...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Instanţa supremă a ONU declară ilegale coloniile israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
Viața acestor români se schimbă peste noapte. S-a dat cea mai așteptată lege
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
O gimnastă nu va concura la Jocurile Olimpice pentru că a fumat