„În ultimii 12 ani, am încercat să facem Rusia un partener. Am luat decizii fundamentale, decizii structurale și economice ținând cont de faptul că Rusia ar fi o parte constructivă a viitorului Europei. Dar acum vedem o situație diferită și trebuie să o abordăm”, a declarat Breedlove, comandantul forțelor NATO din Europa, la Institutul Atlantic Council.
Sunt necesare măsuri noi pentru oferirea de garanții aliaților din cadrul NATO și pentru contracararea Rusiei, care ar putea intenționa incursiuni militare în Republica Moldova și în Transnistria, a continuat Breedlove, citat de publicația The Hill.
NATO trebuie să clarifice politica sa și în relația cu țări care nu sunt membre ale Alianței și care riscă să le fie încălcată suveranitatea de către Rusia, a continuat Breedlove. „Ce asigurări le pot fi oferite acestor țări? Și care ar fi pronumele personal în această frază? Cine suntem «noi»? Este vorba de NATO? Este o coaliție? Sunt alianțe de tip bilateral?”, a subliniat Breedlove, citat de The Washington Times.