Prima pagină » Publicitate » (P) Luni începe a doua ediție a Bucharest Science Festival

(P) Luni începe a doua ediție a Bucharest Science Festival

Luni, 22 septembrie, începe a doua ediție a Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Timp de o săptămână, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

17.09.2014

Comunicat de presă

Luni începe a doua ediție a Bucharest Science Festival

 

Luni, 22 septembrie, începe a doua ediție a Bucharest Science Festival, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Timp de o săptămână, expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare vor deschide participanților perspective noi asupra Universului și vieții. Programul festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

„Am pregătit zeci de evenimente interesante pentru a doua ediție a festivalului, la care pot participa oameni de toate vârstele. Avem ateliere științifice pentru copii, expoziții și proiecții de film pentru adolescenți, dar și conferințe destinate publicului larg. Ne bucurăm că și de această dată am reușit să aducem laolaltă oameni de știință din România și din alte țări, care ne vor vorbi despre pasiunea lor pentru știință și despre munca lor în domeniul cercetării. Și ne bucurăm să anunțăm că, la fel ca la prima ediție, accesul este gratuit la majoritatea evenientelor din festival!”, a declarat Toma Pătrașcu, președintele ASUR.

Menționăm câteva evenimente din calendarul Festivalului:

●        Spațiul – Ultima Frontieră / Conferință despre explorarea spațială; participă ca invitat special dr. David Hilmers, astronaut NASA, veteran a 4 zboruri cu Naveta Spațială. Joi, 25 septembrie, de la ora 17:00, în Aula Magna a Universității din București.

●        De la inventarea roții la nava spațială – Istoria mijloacelor de transport / Expoziție găzduită de Muzeul Național de Istorie a României, care va putea fi vizitată în perioada 24-28 septembrie.

●        O Carieră în știință? / Conferință și dezbatere desfășurată în parteneriat cu Discovery Channel și Asociația Română pentru Inteligență Artificială (ARIA); participă cercetători și ingineri romani ce lucrează în colective de cercetare din țară (Facultatea de Automatică, Institutul de Matematică al Academiei Române) sau din străinătate (Google, CERN); Sâmbată, 27 septembrie, de la ora 10:00, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

●        Muzica prin tuburi polifonice / Atelier pentru copii găzduit de Orășelul Copiilor, pe 22 septembrie, de la ora 18:00.

●        Molecula morală – Oxitocina și încrederea între oameni / Conferință găzduită de Librăria Humanitas de la Cișmigiu, pe 28 septembrie, de la ora 18:00.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, care își propune să dezvăluie publicului larg fascinația pentru cunoașterea științifică, această „candelă în întuneric” după cum o descria Carl Sagan. Ediția 2014 a Festivalului va avea loc în perioada 22-28 septembrie, în mai multe locații din București. Pentru programul complet, accesați www.BucharestScienceFestival.ro.

Dorim să le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor noștri fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârșit. În mod particular, recunoștința noastră se îndreaptă către Discovery Channel, European Space Agency (ESA), Renault și System Plus, unul dintre cei mai importanți și mai vechi parteneri HP și Dell în România. De asemenea, mulțumiri prietenilor noștri de la Institutul Francez, Universitatea din București, InstitutuI de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul de științe Spațiale, Centrul Ceh, Editura Humanitas, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Geologie, Romaero, Orășelul Cunoașterii, ARIA, Sexul vs. barza, Academia 1.61, Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City și Brigada de Voluntari.

În fine, mesajul nostru nu ar fi putut fi transmis fără ajutorul oferit de către Grupul Mediafax, RFI Romania, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio România București, Affichage România și Agora, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați:

Alexandru Toma Pătrașcu

Președinte ASUR

0788 39 25 39

[email protected]

 

Înfiintat in 2008, Parentime s-a nascut din dorinta de a acorda parintilor un set de instrumente necesare pentru a face din experienta de parinte o experienta placuta si relaxata. Pentru ca a fi parinte este cel mai dificil „job” al vietii si nu ar trebui sa fie singurul pentru care sa nu ai o pregatire formala.

Parentime este reprezentant exclusiv in Romania al Fundației Gordon Training International, care are ca misiune echiparea oamenilor din intreaga lume cu aptitudini de comunicare democratica și rezolvare de conflict cu caștig de ambele parți.

www.parentime.ro

ASOCIAȚIA SECULAR-UMANISTĂ DIN ROMÂNIA (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoașterea științifică și gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU) și European Humanist Federation (EHF).

Dintre proiectele derulate de ASUR, cele mai cunoscute sunt Bucharest Science Festival, Calendarul Științific, concursul Ziua Astronomiei și campania de informare „Stop îndoctrinării religioase în școli!”.

www.asur.ro