Un val de plecări ale unor oficiali de top de la Departamentul Securității Naționale (Department of Homeland Security, DHS) subminează capacitatea acestei agenții guvernamentale de a face față provocărilor de securitate, inclusiv potențialelor atacuri teroriste sau cibernetice, spun oficiali ai agenției, conform Washington Post.
În ultimii 4 ani, angajați ai DHS au părăsit instituția într-un ritm de două ori mai mare față de cel al întregului guvern federal, iar tendința este în creștere. Plecările sunt provocate de mediul de lucru disfuncțional, de lipsa moralității și de atracția salariilor mult mai mari, oferite de firmele private de securitate.
De exemplu, serviciul secret din DHS specializat pe terorism a schimbat 6 directori doar în timpul administrației Obama, ceea ce a dus la scăderea motivației angajaților și la întârzieri de luni de zile în munca informativă, precum și în dezvoltarea unui program menit să blocheze atacurile cibernetice înainte ca acestea să pătrundă în computerele guvernamentale. La fel, departamentul de Vămi și Protecția Frontierelor a schimbat 6 directori, iar Administrația Securității în Transporturi (TSA) a suferit de asemenea pierderi masive.
„Nu poți susține un nivel înalt de operațiuni de securitate când ai genul ăsta de plecări”, spune Kenneth Kasprisin, fost șef al TSA care a plecat din agenție în mai. El pune plecările pe seama unei culturi toxice și a unei demotivări puternice.
Salariile pentru oficiali de top în mediul privat, mai ales pentru experți în cybersecuritate sunt duble sau triple față de nivelul de 180.000 de dolari pe an, pe care îl oferă DHS.
Din cauza mediului de lucru prost organizat, experții în amenințări cibernetice se confruntau mai mult cu probleme de resurse umane și de achiziții, decât de munca la care erau experți. În plus, problema banilor este și ea pregnantă. „Poți să faci 150.000 de dolari pe an protejând țara sau poți să faci 650.000 de dolari pe an. Ce alegi?” a spus un fost oficial DHS.