Anunțul Google: 6,5 milioane de români intră zilnic pe YouTube

Anunțul Google: 6,5 milioane de români intră zilnic pe YouTube
Publicat: 25/09/2014, 15:17
Actualizat: 19/05/2015, 21:36

În fiecare minut se încarcă pe YouTube echivalentul a o sută de ore de video, o parte din acest conținut având miliarde de vizualizări, a declarat Dan Bulucea, Country Manager la Google Româ.

„YouTube nu este un creator de conținut. Tot ce este postat pe YouTube aparține în întregime, în ceea ce privește drepturile, acelui creator (care l-a creat, n.r.). Dar YouTube poate fi considerat un canal de televiziune. Oricare din noi poate să își creeze un canal de televiziune în acest moment. Rămâne în continuare sarcina mea să creez acel conținut care este de interes. Și aici intervine discuția. Ce este de interes? Care sunt criteriile prin care judecăm dacă un conținut e bun sau nu?”, a declarat Dan Bulucea, joi, la evenimentul International Digital Forum de la București.

El a mai spus că România se poziționează foarte bine în regiune dacă este luat în discuție indicatorul „watch time”, a cât timp se petrece vizionând un anumit conținut. „Dar mai sunt și alți indicatori, de exemplu, cât de mult un conținut produs într-o anumită țară este urmărit peste hotare? Nu prea mai există granițe așa cum le știm noi. Pe cele două axe, România se distinge în toată regiunea noastră. Nu există nicio altă țară în Europa Centrală și de Est care să producă atât de mult conținut care să aibă succes în lume”, a spus Dan Bulucea.

De asemenea, el a spus că YouTube este „un mare pariu” câștigat.

„Întotdeauna m-am gândit că, dacă reușim să ținem YouTube pe picioare, înseamnă că putem să facem orice pe lumea asta. Este extrem de dificil. Să pui la punct și să menții această infrastructură este o chestie extrem de dificilă. În aceeași măsură, este un mare succes la acest moment (…) la momentul achiziționării (de către Google, n.r.), YouTube avea un an de la lansare și nu genera niciun fel de revenue. La acest moment, are un mare rol în schimbarea comportamentului nostru de consum video”, a spus Dan Bulucea.

El a mai spus că YouTube pune în prezent în legătură o audiență foarte mare. „Sunt un miliard de oameni care se uită pe YouTube în fiecare lună. În România, sunt 6,5 milioane de utilizatori unici în fiecare zi”, a spus Bulucea.

Acesta a mai afirmat că în România, în acest moment, muzica este „într-o zonă care generează mult succes și implicit multe venituri pentru artiști”. „YouTube este considerat principalul canal de promovare”, a explicat el.

Pe de altă parte, potrivit lui Dan Bulucea, România are „multe staruri recunoscute”, conform indicatorilor care privesc numărul de vizualizări ale unui conținut produs de acestea în oricare din țările din jur.

Potrivit lui Bulucea, unii dintre acești tineri de succes nu au nici măcar 18 ani. „Cu toate acestea, au milioane de vizualizări, propriul canal cu sute sau chiar sute de mii de abonați”, a spus Bulucea, dându-l exemplu pe Mikey Hash (artist de stand up comedy), care are peste 600.000 de abonați pe canalul său de pe YouTube.

De asemenea, Dan Bulucea a prezentat-o la evenimentul International Digital Forum pe Laura Mușuroaea, o studentă care are un canal despre cosmetice, machiaj și frumusețe pe YouTube.

Potrivit acesteia, canalul său de pe YouTube are 20.000 de abonați și 3 milioane de vizualizări, cele mai de succes clipuri video ale ei ajungând la 250.000 de vizualizări.

„Am început acum patru ani, când eram în clasa a XII-a. Canalul meu a început ca un experiment, căutam tutoriale pe internet cum să mă fac blondă acasă (…) Nu existau în România și mi-a venit ideea să încerc să le fac eu. La început nu știam nimic despre producție video, editare (…), fapt pentru care primele clipuri sunt foarte haioase”, a explicat Laura Mușuroaea.

Ea a spus că a observat că oamenii se întorc de fiecare dată pentru un nou conținut, iar un clip postat trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 10 minute, în caz contrar devine plictisitor.

„Întotdeauna zic că nu ai cum să mulțumești pe toată lumea. Încerc să îmbunătățesc pe cât pot. Dar, dacă vine un băiat și îmi spune ce video nașpa am făcut, n-o să-l bag în seară (…) Nu este întotdeauna plăcut să asculți comentariile, dar dezvolți un obraz gros”, mai spus tânăra, vorbind despre modul în care gestionează relația cu abonații săi și cu cei care vizionează clipurile pe care aceasta le postează.

În ceea ce privește succesul financiar al unui canal de pe YouTube, Laura Mușuroaea a spus că, până în urmă cu puțin timp, nu a câștigat bani din această activitate, lucra la un call center și astfel putea să își cumpere cosmeticele pe care le prezenta în clipurile postate pe acest site.

„În general, pe YouTube, pe lângă banii pe vizionări, dacă devii partener YouTube – și am reușit – apar advertiserii. Și le faci reclamă, dar trebuie să fii sincer. De obicei, refuz să fac reclamă unui produs în care nu cred și de fiecare dată spun că produsul mi-a fost trimis pentru testare sau pentru a face un tutorial cu el”, a explicat Laura Mușuroaea.

International Digital Forum 2014 este organizat la București de Asociația pentru Comunicații Digitale (ACD). La eveniment participă reprezentanți ai industriei de telecomunicații din România și din străinătate, ai unor companii precum Orange, SES, Eutelsat, Google, dar și membri ai autorităților române care reglementează acest domeniu, între care Ministerul Comunicațiilor, Societatea Națională de Radiocomunicații și ANCOM.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Cum a apărut Pamela Anderson la ultimul eveniment. Fanii ei sunt uluiți: „Ce s-a întâmplat...
Doi pensionari români, prinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii în valoare de 650.000 de...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei...
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de...
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Rapperul Sean „Diddy” Combs, dat în judecată de 120 de persoane: "Sunt răniți, speriați și...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Test de cultură generală. De ce cad frunzele toamna?