Prima pagină » Știri » Propunerea privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaților

Propunerea privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaților

Propunerea privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaților
Propunerea legislativă privind amnistia fiscală pentru medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență, în perioada ianuarie 2009 - mai 2011, a fost votată marți, în Camera Deputaților, de 329 din cei 330 de deputați prezenți.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, cea care a și inițat propunerea legislativă în calitate de deputat, a arătat că aceasta prevede exonerarea de la plată a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare și funcționare pe care medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență, în perioada ianuarie 2009 – mai 2011, trebuiau să le restituie ca urmare a deciziilor emise de casele județene de asigurări drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

„Mă bucur că această propunere legislativă a fost susținută și votată de aproape toți colegii mei, indiferent de culoarea politică. Este un proiect foarte important pentru medicii de familie și pentru calitatea actului medical. Este vorba despre medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenței medicale în centrele de permanență”, a spus Aurelia Cristea, citată într-un comunicat de presă transmis agenției MEDIAFAX.

În urma unui audit al Curții de Conturi au fost constatate neconcordanțe în ceea ce privește plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanență.

„S-a stabilit că 1.157 de medici care și-au desfășurat activitatea în centrele de permanență în perioada ianuarie 2009 – mai 2011 să restituie sumele reprezentând cheltuieli de administrare și funcționare, de care au beneficiat în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate județene, la care se adaugă dobânzile de întârziere. Sumele care trebuie restituite se ridică, în cazul unor medici care au efectuat gărzi întreaga perioadă, până la 20.000 – 25.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

Citește și