„Cred că este vorba de primul caz diagnosticat în afara Africii”, a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, în cursul unei conferințe de presă.
Pe de altă parte, el a declarat că autoritățile federale sanitare sunt sigure că vor putea împiedica propagarea virusului Ebola în Statele Unite după ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate că la întoarcerea în țară, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.
„Nu am niciun dubiu că vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a împiedica propagarea sa pe larg în țară”, a declarat directorul CDC.
Primul caz de infectare cu virusul Ebola a fost diagnosticat în Statele Unite, a anunțat marți un purtător de cuvânt al CDC.
Bolnavul, un bărbat, a călătorit în Liberia și este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud), a precizat acest purtător de cuvânt.
Spitalul nu a dezvăluit identitatea și vârsta pacientului și nici locul unde ar fi putut contracta virusul.
Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat și plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătății (NIH), în apropiere de Washington.
Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar într-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone.
Doi medici americani și un misionar repatriați în Statele Unite după ce au contractat virusul în Liberia au fost declarați recent vindecați.
Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariția virusului în 1976, a depășit pragul de 3.000 de morți, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola înregistrați în cinci țări din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizează OMS într-un ultim bilanț realizat la 23 septembrie.