Celebra ”mâzgă roz” (pink slime, în engleză), care a intrat în atenția presei în urmă cu câțiva ani, era obținută din resturile rămase după procesarea cărnii, care erau amestecate industrial, ”mâzga” fiind ulterior tratată cu hidroxid de amoniu și pusă în carnea de burgeri.
Pentru a dovedi că McDonald’s nu folosește așa ceva în produsele sale, a permis accesul unei echipe conduse de fostul co-prezentator al emisiunii ”Vânătorii de mituri”, Grant Imahara, într-o fabrică din California.
Într-un clip încărcat pe noul canal de YouTube al McDonald’s, se arată că un Big Mac conține ”100% carne de vită”, care este transformată în ”burgeri din carne de vită 100%”. Ulterior, acești burgeri sunt puși în cutii pe care scrie ”100% carne de vită reală”.
Pentru a fi sigur de calitatea burgerilor, McDonald’s a angajat un tehnician care gustă din carne.
”Nu folosim conservanți și aditivi”, se mai arată în clip.
Cu toate acestea, pe site, McDonald’s recunoaște că folosește în chiflele sale azodicarbonamidă, o substanță folosită și în covorașele de yoga, iar vacile de la care McDonald’s obține carnea sunt tratate cu hormoni, scrie Metro.
”Începem o călătorie numită ‘Mâncarea noastră, întrebările voastre’, prin care vrem să deschidem ușile pentru clienții noștri, lăsându-i să ne întrebe ce vor, iar noi să le răspundem”, a declarat directorul de calitate al McDonald’s, Rickette Collins.