Prima pagină » Cultură » Regizorul Corneliu Porumboiu a început filmările pentru lungmetrajul „Comoara”

Regizorul Corneliu Porumboiu a început filmările pentru lungmetrajul „Comoara”

Regizorul Corneliu Porumboiu a început filmările pentru lungmetrajul
Regizorul Corneliu Porumboiu a început filmările pentru lungmetrajul "Comoara"/ "The treasure".

Regizorul Corneliu Porumboiu a început, săptămâna aceasta, filmările pentru lungmetrajul „Comoara/ The treasure”, a cărui acțiune se concentrează pe doi bărbați care trec printr-o mulțime de întâmplări surprinzătoare în încercarea de a descoperi o comoară. Cu un scenariu care îi aparține lui Corneliu Porumboiu, filmările vor dura aproximativ o lună și vor avea loc în comuna Islaz (Teleorman) și la București.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, din distribuție fac parte actori profesioniști în egală măsură cu amatori. Astfel, rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin („Câinele japonez”, „Domnișoara Christina”) și de actorii amatori Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei, care au fost selecțati după un proces amplu de casting, care s-a desfășurat pe parcursul a trei luni.

Imaginea filmului este semnată de directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu Porumboiu a colaborat și la „Când se lasă seara peste București sau Metabolism”, iar producția este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducție cu Les Films de Worso și Rouge International.

Proiectul a primit o finanțare de 1.574.000 de lei de la Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și este susținut de HBO România și Arte France. Filmul are un agent internațional de distribuție – Wildbunch -, urmând ca premiera în România să aibă loc în 2015.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanți regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu și Radu Muntean. A luat premiul pentru debut Camera d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru „A fost sau n-a fost?”, o comedie despre cum a fost trăită revoluția din 1989 într-un oraș de provincie.

S-a întors la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard, în 2009, cu „Polițist, adjectiv”. Filmul a primit premiul FIPRESCI și premiul juriului secțiunii Un Certain Regard.

De asemenea, acesta a regizat lungmetrajul „Când se lasă seara peste București sau Metabolism”, un film ce a fost prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume.

Citește și