Ponta, la remarca presei că lideri ai PSD au iar dosare penale: Asta numai la dvs mai e un breaking news

Ponta, la remarca presei că lideri ai PSD au iar dosare penale: Asta numai la dvs mai e un breaking news
Publicat: 20/10/2014, 18:48
Actualizat: 07/04/2019, 03:50

Întrebat de un reporter TV cum comentează, în calitate de președinte PSD, faptul că membri marcanți ai acestui partid au din nou dosare penale, Ponta a răspuns: „Asta numai la dumneavoastră mai e un breaking news. Oamenii care sunt bănuiți de ceva trebuie să fie întrebați. Mai rău este când sunt acuzați de ceva și nu îi întreabă nimeni decât presa, nu îi întreabă procurorii, dar se întâmplă și asta, suntem în campanie electorală, e normal”.

Anterior, Ponta a declarat că nu cunoaște amănunte despre dosarul în care sunt implicați Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, el arătând că, dacă trebuia să fie arestați toți cei care vorbesc despre șefia PSD, atunci și el ar fi trebuit arestat în 2010, când a fost ales în fruntea partidului.

El a arătat că nu cunoaște amănunte despre dosarul în care sunt implicați purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc și nu cunoaște nimic despre promisiuni privind funcții contra legii.

„Nu cunosc aceste lucruri, nu comentez nimic care ține de dosare penale”, a spus Ponta.

Senatorul PSD Dan Șova este urmărit penal pentru trafic de influență, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA.

Hrebenciuc i-ar fi cerut să se asigure că va fi adoptată o lege de amnistie și grațiere, solicitare pe care colegul său din PSD ar fi acceptat-o.

DNA a precizat că propunerea a fost formulată pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, dar și pentru „a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului, care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii”.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că membrul PSD condamnat, pe care Hrebenciuc voia să îl sprijinire prin adoptarea unei legi de amnistiere și grațiere a pedepsei, este Miron Mitrea. Instanța supremă l-a condamnat, în 15 octombrie, pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupție privind lucrările de construcție făcute la locuința mamei sale, decizia nefiind definitivă.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervențiilor sale, că îl va sprijini să obțină funcția de președinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidați.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat, la ieșirea de la DNA, că nu și-a pus problema să fie șeful PSD și că nu a vorbit niciodată cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, în legătură cu solicitările pe care, potrivit procurorilor anticorupție, i le-ar fi făcut Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alături de deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea celor doi deputați.

Hrebenciuc este urmărit penal în acest dosar pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Direcția Națională Anticorupție anunța, în 13 august, că Dan Coman Șova, la data faptelor reprezentant legal al SCA „Șova și Asociații”, este urmărit penal pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Potrivit DNA, în perioada 2007-2008, SCA „Șova și Asociații” a încheiat trei contracte de asistență juridică cu complexurile Turceni și Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Unul dintre cei mai diabolici criminali în serie din România, căutat de poliţişti. Petrică Ciucă a...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Gafă de proporţii comisă de Adidas: a creat un model de încălţări în amintirea JO...
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Astrofizicienii au descoperit că găurile negre supermasive sunt „inima și plămânii” galaxiilor