Pomeni electorale. Cresc alocațiile pentru copiii și mamele din centrele speciale

Pomeni electorale. Cresc alocațiile pentru copiii și mamele din centrele speciale

Copiii din centrele speciale și mamele protejate în centrele maternale vor primi, de la 1 decembrie, alocații mai mari pentru hrană și îmbrăcăminte, potrivit unei hotărâri de Guvern publicate marți în Monitorul Oficial.

Pe de altă parte, persoanelor defavorizate, al căror număr este estimat pentru acest an la 3,3 milioane șomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, le vor fi distribuite alimente UE după data de 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe un cupon care va fi trimis prin Poștă începând de joi, 22 octombrie.

Alocație de 12 lei pe zi pentru copii din centre speciale

Beneficiarii acestei decizii a Executivului vor fi copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială și mamele din centrele maternale. Toți vor primi sume majorate aferente drepturilor la îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico -sanitare, rechizite, jucării, transport.

Astfel, pentru copiii de până la 3 ani valoarea alocației de hrană ajunge la 12 lei pe zi pentru copil, iar sumele pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite, jucării, transport vor ajunge la 366 de lei pe an pentru fiecare copil. Pentru copiii de la 3 ani până la 7 ani valoarea alocației de hrană va fi, din decembrie, de 16,6 lei pe zi pentru fiecare copil, iar suma pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, transport va ajunge de la 1 decembrie la 498 de lei pe an pe copil.

Pe de altă parte, mamele protejate într-un centru comercial vor beneficia de alocație de hrană de 16,60 lei pe zi și de 844 de lei pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite, jucării, transport.

Hotărârea mai prevede că suma de bani „pentru nevoi personale” de care beneficiază copiii și tinerii, precum și mamele din centre maternale va ajunge, de la 1 decembrie, la 28 de lei pe lună.

sursa: Monitorul Oficial

Ministrul Muncii Rovana Plumb a declarat pe 15 octombrie că de alocațiile crescute vor ajunge la un număr de 60.000 de copii.

„Astăzi am adoptat în ședința de guvern hotărârea prin care, de la 1 decembrie, dublăm alocația de hrană zilnică pentru toții copii care se află în sistemul de protecție specială, respectiv 60.000 de copii”, a declarat pe 15 octombrie ministrul Muncii.
Impactul bugetar pe lunile rămase din 2014 în cazul alocației de hrană se ridică la 4,5 milioane de lei pe lună, iar pentru anul 2015 — la 45 de milioane de lei, a precizat Rovana Plumb.
Șomerii, pensionarii și invalizii, în vizorul Guvernului
O altă categorie vizată de Executiv este cea a pensionarilor, invalizilor și veteranilor de război. Autoritățile au anunțat că alimentele UE pentru persoane defavorizate, al căror număr este estimat pentru acest an la 3,3 milioane șomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război, vor fi distribuite după 16 noiembrie, data turului II al alegerilor, dar pe un cupon care va fi trimis prin Poștă începând de joi, 22 octombrie.
Pentru acest an, pe lista beneficiarilor de ajutoare alimentare au fost introduse și persoanele care primesc alocații pentru sprijinrea familiei, numărul total al beneficiarilor fiind astfel mai mare cu 700.000 persoane față de anul trecut.
Ajutoarele vor putea fi ridicate, după 16 noiembrie, de la centrele desemnate de primării, pe baza cuponului nominal și a buletinului de identitate, a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la Guvern.
Cuponul pentru ridicarea alimentelor, care va fi transmis începând cu 22 octombrie, reprezintă tot o noutate introdusă în acest an, pe acesta fiind indicate „toate cantitățile din produsele care vor fi distribuite către cei 3,3 milioane beneficiari”, a arătat ministrul.
Premierul Victor Ponta a precizat că aceste cupoane nu vor fi duse la beneficiari de către autoritățile locale, pentru a nu se „interpreta greșit” în perioada campaniei electorale, ci prin intermediul Poștei, operațiune prin care societatea, în opinia premierului, se poate „relansa”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia...
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Timur, autointitulat Sabia Islamului. Marele cuceritor turco-mongol
×