Miliardarul american Daniel Loeb, care a încercat anul trecut să îi convingă pe cei de la Sony să-și restructureze afacerile, a renunțat la acțiunile deținute în cadrul companiei japoneze.
Third Point, fondul speculativ al lui Daniel Loeb, nu a reușit să determine Sony să divizeze 20% din business-ul său de divertisment, care include un studio și o casă de producție, pentru a-l face mai profitabil.
Sony a respins propunerea și mai mulți investitori s-au întors împotriva companiei. Chiar dacă interesele fondului Third Point la Sony s-au estompat, Loeb – cunoscut pentru stilul agresiv cu care încearcă să intimideze unele companii – a declarat în 2013 că fondul său deține cea mai mare participație în cadrul producătorului tehnologic.
Joi, acțiunile Sony au scăzut cu 0,39%, până la 17,75 dolari, pe bursa din Tokyo. Luna trecută, Sony a anunțat că va înregistra o pierdere de 230 miliarde yeni (2,14 miliarde dolari) în anul fiscal încheiat la nivelul lunii martie – de patru ori mai mare decât estimările inițiale. Sony a dat vina pe business-ul său cu telefoane mobile.
Compania și-a redus cu 15% personalul global din fabricile care produc smartphone-uri (1.000 de locuri de muncă) și nu plătește dividende pentru prima oară de la listarea acțiunilor sale la bursă, consemnată în 1958.
Sony și-a redus estimările privind vânzările de smartphone-uri și s-a declarat dezamagită de rezultatele dezamăgitoare înregistrate pe piețele emergente, pe măsură ce încearcă să reziste în fața unor rivali puternici, precum Samsung și Apple.
Compania a decis să iasă de pe piața smartphone-urilor low end din China, respectiv America Centrală și de Sud. Totodată, Sony va concedia câteva sute de angajați în China, din cauza scăderii vânzărilor, informează cotidianul nipon Yomiuri, citat de
economictimes.indiatimes.com.
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006.
Între ...
vezi toate
articolele