„În cursul acestei dimineți am primit de la Înalta Curte comunicarea oficială privind arestarea d-lui Căncescu și, conform prevederilor legale, am emis ordinul de suspendare a acestuia din funcția de președinte al Consiliului Județean, pe care l-am comunicat imediat și CJ – ului. Urmează acum ca, în cel mai scurt timp, consilierii județeni să se întrunească într-o ședință pentru a-l desemna pe cel care va prelua provizoriu funcția de președinte”, a declarat pentru Gândul prefectul Brașovului.
Respectiva ședință a fost convocată pentru marți, când înlocuitorul baronului Căncescu va fi ales dintre cei doi vicepreședinți ai CJ-ului, Mihai Pascu (PC), și el urmărit penal în dosarul de corupție al lui Căncescu, și Mihai Popa (PSD), căruia Căncescu îi și delegase, de altfel, în urmă cu peste o săptămână, atribuțiile și dreptul de semnătură ca ordonator principal de credite.
Cum însă perspectiva de a instala, fie și interimar, un pesedist în funcția de președinte nu este câtuși de puțin pe placul majorității PNL-PDL din C.J. Brașov, surse din cele două partide dau ca „foarte probabilă” varianta revocării din funcție, la ședința de marți, a vicepreședinților Pascu și Popa și înlocuirii acestora cu un consilier liberal și unul pedelist, urmând ca apoi reprezentantul PNL să fie votat președinte interimar.
Pe lângă suspendarea din funcția de șef al CJ-ului, Căncescu a pierdut, pe durata arestării preventive, și calitatea de președinte al PNL Brașov, după o ședință „cu scântei” desfășurată în week-end-ul trecut sub conducerea secretarului general al partidului, Marian Petrache, în locul său fiind desemnat consilierul județean Claudiu Coman, șeful organizației municipale PNL Brașov.