Societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanța a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) acordarea unei licențe audiovizuale prin rețele de telecomunicații pentru televiziunea Neptun TV București, dar și autorizarea unui studio secundar, în Capitală, al Neptun TV Constanța, precum și modificarea licențelor (de satelit și prin rețele terestre) ale Neptun TV Constanța.
CNA a aprobat toate cele trei solicitări ale Soti Cable Neptun SRL. Membrul CNA Monica Gubernat a fost singura care a votat „împotriva” acordării licenței pentru Neptun TV București.
La ședința CNA de joi a fost prezent și Valeriu Mereuță, administratorul și directorul general al Soti Cable Neptun, care a declarat că studioul de la București „a fost gândit și creat exclusiv pentru bucureșteni”. „Studiourile mari au, în general, un program generalist”, a spus Valeriu Mereuță.
El a precizat că Neptun TV București va difuza „cinci buletine informative pe zi, care nu sunt limitate numai la informații generale, ci la absolut orice se întâmplă în București”.
De asemenea, la Neptun TV București va lucra într-o primă etapă o echipă de 30 de oameni.
Potrivit dosarului depus la CNA, Neptun TV București va avea un format de principiu generalist și va difuza un program de 24 de ore, din care 15 ore program propriu și 8 ore retransmisie de programe de la Neptun TV Constanța.
„Această grilă de programe a fost făcută pentru perioada imediat următoare, în maxim un an de zile va veni momentul în care Neptun TV București nu va mai avea amestecul Neptun TV Constanța. Dar, pentru început, cu 30 de oameni, asta putem să facem”, a spus Valeriu Mereuță, precizând că televiziunea Neptun TV București va fi dedicată în exclusivitate bucureștenilor.
Valeriu Mereuță a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că licența Neptun TV București va fi pusă în funcțiune în aproximativ o lună.
El a precizat că, deși Neptun TV București are la primirea licenței un format generalist, televiziunea va difuza foarte multe programe informative, plănuind ca, în aproximativ un an, să se transforme în televiziune de știri.
Potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA de joi, investițiile în achiziționarea și dotarea cu echipamente de producție a studioului de la București al Neptun TV Constanța se ridică la aproximativ 110.000 de euro, în timp ce costurile operaționale pentru funcționarea echipei de 30 de angajați a televiziunii Neptun TV București se ridică la circa 50.000 de euro.
Potrivit site-ului CNA, asociații societății Soti Cable Neptun SRL sunt: Strutinsky Sorin Gabriel (50%), Conpress Holding SRL (25%), Cârciog Mihail Gheorghe (12,5%),
Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) – 10% și Mereuță Valeriu – 2,5%. Asociații Conpress Holding SRL sunt Ciocoiu Sanda – 48%, Cârciog Mihail Gheorghe – 28%,
Strutinsky Sorin Gabriel – 24%. În aceste condiții, asociatul principal al Neptun TV este Strutinsky Sorin Gabriel.
Membrul CNA Radu Călin Cristea a remarcat faptul că asociatul Mihail Cârciog este decedat de câțiva ani și, în ciuda acestui fapt, el este în continuare acționar al acestei societăți.
„La ora actuală, este în dezbatere moștenirea lui Mihail Cârciog. Ioana Cârciog, fata dânsului, a preluat mare parte din averea dânsului și o solicităm pe dânsa până când se va lămuri în justiție problema moștenirii defunctului”, a spus Valeriu Mereuță.
Neptun TV s-a lansat pe 29 iunie 1995, fiind înființată de Radu Mazăre, actualul primar al orașului Constanța. Potrivit presei locale, Neptun TV ar fi controlată și în prezent, indirect, de Radu Mazăre.