Odată cu scăderea temperaturilor a început sezonul virozelor respiratorii. Siropul de ridiche neagră și miere poate reprezenta un remediu eficient împotriva răcelilor, notează Frunza Verde.
Combinația dintre ridiche neagră și miere ajută la ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii, printre care se numără tusea, durerea în gât și răgușeala. Ridichea neagră conține glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, izotiocianați, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant și elimină toxinele din organism.
Pentru a prepara remediul naturist împotriva răcelilor aveți nevoie de o ridiche neagră și de două-trei linguri de miere de albine. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament natural împotriva: insomniei, sinusurilor înfundate înfundate, a rinitei alergice, a răgușelii și a sinuzitei.
Ridichea nu se curăță de coajă, se spală bine cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se face un capac acolo unde au fost frunzele, care se va da deoparte și cu o linguriță sau cu un cuțit se va scobi în interiorul ei și i se va scoate miezul, lăsând totuși în jur de 1 centimetru de conținut de jur împrejur.
Apoi, se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei și se lasă la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche și miere sau zahăr.
Când este gata, se ia câte două linguri din acest sirop de câte ori tușim sau revine răgușeala. Siropul de ridiche neagră este foarte plăcut la gust, este natural, simplu și ușor de preparat. Ridichea se folosește până când se înmoaie de tot.
Din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagră sau se pot tăia feliuțe subțiri pe care le presărăm cu zahăr și le lăsăm să se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obținut, sau chiar și feliuțele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, răcelii și a răgușelii.