Prima pagină » Știri » Ofereau mâncare oamenilor fără adăpost, iar apoi făceau firme fantomă pe numele lor. Ce se întâmplă acum

Ofereau mâncare oamenilor fără adăpost, iar apoi făceau firme fantomă pe numele lor. Ce se întâmplă acum

Ofereau mâncare oamenilor fără adăpost, iar apoi făceau firme fantomă pe numele lor. Ce se întâmplă acum
Un număr de 28 de persoane au fost reținute în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri în județele Brașov și Argeș, într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 23 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar șef Liviu Naghi, a declarat, joi, într-o conferință de presă că, în urma celor 70 de percheziții din Brașov și Argeș, dintre care 50 la firme, au fost duse la audieri 47 de persoane.

În urma audierilor, 28 de suspecți, cu vârste cuprinse între 28 și 61 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind vorba despre 24 de administratori de firme sau contabili și patru persoane fără adăpost, pe numele cărora au fost înființate firme fantomă cu profilul construcții și consultanță financiară.

Pentru firmele înființate pe numele lor, persoanele fără adăpost au primit, în schimb, mâncare sau bani de la coordonatorii rețelei de evazioniști.

„Firmele fantomă erau pe numele persoanelor fără adăpost, iar acestea, teoretic, înregistrau cheltuieli fictive în evidențele contabile ale firmelor lor”, a spus Naghi.

Cele 28 de persoane reținute vor fi prezentate, joi, Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă.

Șaptezeci de percheziții au avut loc, miercuri, în județele Brașov și Argeș, la persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 23 de milioane de lei.

Citește și