În emisiunea „Eaten Alive”, realizatorul TV Paul Rosolie va purta un costum special și se va lăsa înghițit de viu de un anaconda, o specie de șerpi amazonieni care pot să ajungă la lungimi de peste 10 metri.
Această emisiune produsă de Discovery Channel, care va fi difuzată pe 7 decembrie, a generat deja numeroase critici în rândul militanților ecologiști, care au considerat că acea „cascadorie” a lui Paul Rosolie reprezintă „un abuz de cea mai joasă speță comis asupra unui animal”.
Paul Rosolie, în vârstă de 26 de ani, a ținut să contrazică acest punct de vedere prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Twitter: „Dacă m-ați cunoaște, ați ști deja că eu nu aș răni niciodată o ființă vie. Va trebui să priviți emisiunea și să vedeți cum vor decurge lucrurile”.
Paul Rosolie, supranumit „Indiana Jones al Amazonului”, este un naturalist specializat în fauna amazoniană. Potrivit biografiei publicate pe site-ul său, naturalistul are experiență și în ceea ce privește fauna din alte regiuni ale Globului, precum India, Indonezia, Brazilia și Peru.
Cu toate acestea, numeroși internauți au semnat deja o petiție pe site-ul Change.org prin care au cerut postului Discovery să anuleze difuzarea emisiunii prezentate de Paul Rosolie.
„Acesta este un abuz de cea mai joasă speță comis asupra unui animal, este un lucru absolut dezgustător și ar putea să ducă la uciderea șarpelui – un exemplar adult de anaconda nu poate să înghită o pradă al cărei corp are un diametru echivalent cu lungimea umerilor unui bărbat adult”, se afirmă în acea petiție.
Șerpii din specia anaconda se hrănesc de obicei cu porci sălbatici, căprioare, capibara și caimani.
Șerpii constrictori precum anaconda și pitonul își ucid prada prin sufocare înainte de a o înghiți. Deși există multe relatări, rămase neverificate, despre astfel de șerpi care au ucis oameni, jurnaliștii de la Daily Mail consideră că „este puțin probabil ca un bărbat adult și complet dezvoltat fizic să fie atât de ușor înghițit de un astfel de șarpe”.
Paul Rosolie, originar din statul american New Jersey, a ajuns pentru prima dată în jungla amazoniană din Peru la vârsta de 18 ani. El spune că sprijină programele de conservare și protejare a naturii și că nu este „un complice” al unui post TV care dorește să crească audiența emisiunilor sale.