Wendy Starland l-a dat în judecată pe Rob Fusari, fostul producător și mentor al cântăreței Lady Gaga, afirmând că ea a fost aceea care i-a prezentat-o pe tânăra artistă în 2005, atunci când producătorul muzical se afla în căutarea „unui echivalent feminin al solistului trupei The Strokes”, și nu a fost recompensată pentru eforturile sale.
În urma deciziei enunțate de Tribunalul Federal, Wendy Starland a declarat pentru Billboard.com: „Mă simt minunat să văd că eforturile mele, de descoperire și dezvoltare a artistei Lady Gaga, au fost recunoscute. Știam că adevărul este de partea mea, dar mă simt norocoasă că juriul a putut să vadă acest lucru”.
„Fusari mi-a cerut să găsesc un artist în vârstă de până la 25 de ani care ar putea să fie echivalentul feminin al solistului trupei The Strokes. Am asistat la peste 50 de concerte live și am pierdut nenumărate ore pe internet înainte să găsesc o artistă care să îndeplinească acele criterii. Căutam pe cineva care era plină de nerv și curajoasă. Cineva de la care nu puteai să-ți iei ochii. Acestea erau caracteristicile specifice precizate de Fusari pentru «The Strokes Girl», înainte de a semna un contract cu ea”.
„I-am prezentat lui Rob Fusari o singură artistă… iar acea artistă a devenit mai târziu Lady Gaga”, a adăugat ea.
În procesul pe care l-a intentat lui Rob Fusari, Wendy Starland afirmase că acesta și-a încălcat angajamentul verbal, potrivit căruia urma să împartă cu ea profiturile ce urmau să fie obținute de Lady Gaga.
„Rob mi-a promis de mai multe ori că va onora înțelegerea noastră, înainte de a o încălca la sfârșitul anului 2008 și începutul anului 2009. Am fost incredibil de surprinsă atunci când a făcut-o”.
Mărturia cântăreței Lady Gaga a fost prezentată în timpul audierilor și a ajutat-o pe reclamantă să câștige procesul. Vedeta americană a spus că Starland și Fusari au fost de acord să împartă în mod egal profiturile.
Cântăreața Lady Gaga, care a concertat la București în august 2012, a devenit celebră grație unor piese precum „Bad Romance” și „Poker Face”, dar și cu ajutorul unui marketing agresiv și al provocărilor – în special vestimentare.
Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, este renumită pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americană a purtat o rochie croită din bucăți de carne crudă, în semn de protest față de politica „don’t-ask-don’t-tell” („nu întreba, nu spune”) din armata americană. Această lege, care impunea militarilor să își ascundă homosexualitatea, a fost abrogată în 2011.