Prima pagină » Cultură » O carte de amintiri și confesiuni a actorului Vladimir Găitan, disponibilă în librării

O carte de amintiri și confesiuni a actorului Vladimir Găitan, disponibilă în librării

O carte de amintiri și confesiuni a actorului Vladimir Găitan, disponibilă în librării
Cartea "Zig-Zag prin alfabetul vieții. Maria Capelos într-o discuție amicală cu Vladimir Găitan" este disponibilă în librării.

Cartea „Zig-Zag prin alfabetul vieții. Maria Capelos într-o discuție amicală cu Vladimir Găitan”, apărută la editura All, care prezintă confesiunile și amintirile actorului, este disponibilă din această săptămână în toate librăriile din țară.

Volumul are o prefață semnată de Alex. Ștefănescu și o postfață scrisă de George Stanca, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

„Construită cu spirit ludic, ca un joc de-a alfabetul, cartea este totuși de o mare seriozitate morală. Lectura ei îți poate da elanul de a trăi pentru performanță, în orice domeniu, dar și de a te uita cu atenție la oameni și de a-i iubi. Simți dorința de a fi și tu mai bun după ce citești cartea lui Vladimir Găitan”, declară Alex. Ștefănescu.

La rândul său, George Stanca spune: „Avem de-a face cu biografia unui mare actor, care, spre deosebire de alții, are trează și obiectivă conștiința propriei existențe. Un destin comun unei generații. Ce ne separă pe semenii de generație este doar o meserie minunată. Aceea de actor. Adică una aflată printre slăbiciunile omenești ale Proniei Divine…”.

Maria Capelos și-a început activitatea jurnalistică în 1991, la cotidianul România liberă. A lucrat la diverse publicații precum Pagina de Știință, Timpul liber. Interviurile ei cu Alexandru Arșinel și Marin Moraru au stat la baza a două volume de memorii, „Alexandru Arșinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei” (Editura Allfa, 2012), respectiv „Marin Moraru, Suntem ce sunt amintirile noastre” (Editura Allfa, 2013).

Actorul Vladimir Găitan s-a născut în 1947, la Suceava. Printre filmele în care a jucat se numără „Supraviețuitorul” (2008), „Triunghiul morții” (1999), „Secretul lui Nemesis” (1985), „Nea Mărin miliardar” (1979), „Ultima noapte de dragoste” (1979), „Mihail, câine de circ” (1979) etc.

Autor

Citește și