Prima pagină » Magazin » Rapperul Busta Rhymes a căzut de pe scenă în timpul unui concert și s-a rănit la cap

Rapperul Busta Rhymes a căzut de pe scenă în timpul unui concert și s-a rănit la cap

Rapperul Busta Rhymes a căzut de pe scenă în timpul unui concert și s-a rănit la cap
Rapperul Busta Rhymes s-a lovit la cap și a apărut cu sânge curgându-i pe față, pe 21 noiembrie, după ce a căzut de pe scenă în timpul unui concert susținut la New York, informează contactmusic.com.

Artistul rap american Busta Rhymes, în vârstă de 42 de ani, a fost invitatul surpriză al unui concert al rapperului O.T. Genasis, desfășurat la Webster Hall în New York. În timpul recitalului său, Busta Rhymes a căzut, cu capul înainte, în public. Când s-a ridicat avea fața acoperită de sânge și a fost transportat în culise pentru îngrijiri medicale, dar nu a mai revenit pe scenă.

Busta Rhymes, al cărui nume real este Trevor Tahiem Smith Jr, a publicat, ulterior, pe contul său de pe platforma online Twitter, o serie de mesaje în care și-a asigurat fanii că se simte bine, susținând că în timpul carierei sale a suferit răni mai grave.

„Vă salut și mulțumesc familiei și prietenilor care mi-au dat mesaje pentru a se asigura că sunt bine. Ca să fie clar, sunt bine!! Când iubești ceea ce faci și ești pasionat de a câștiga, dai tot ce poți. Gata cu căzăturile de pe scenă și ruptul mâinilor în timpul concertelor! Mă mențin în top!”, a scris Rhymes, care a precizat că incidentul nu-l va împiedica să continue să facă muzică.

 

 

Busta Rhymes, pe numele său adevărat Trevor Smith Jr., s-a născut în East Flatbush, Brooklyn, pe 20 mai 1972. Rapper de succes, recompensat cu premiul Grammy, multiplu câștigător al Discului de Platină, compozitor, Busta este și actor. Cel care i-a dat numele de „Busta Rhymes” a fost Chuck D, membru al grupului Public Enemy, după jucătorul de fotbal american George „Buster” Rhymes.

Cariera muzicală și-a început-o la vârsta de 17 ani, ca membru al grupului Leaders of the New School, împreună cu prietenii săi Charlie Brown, Dinco D și Cut Monitor Milo. Sub egida casei de discuri Elektra Records, ei au înregistrat albumul de debut „A Future Without a Past”, în 1991, urmând ca, în anul 1993, să lanseze albumul „T.I.M.E. (The Inner Mind’s Eye)”. La scurt timp după realizarea acestui album au apărut probleme interne și grupul s-a destrămat chiar pe platoul emisiunii „Yo! MTV Raps”.

Primul său album solo, intitulat „The Coming”, a fost lansat în 1996 și a devenit în scurt timp un nou reper al stilului hip-hop.

În 1998, Busta a înregistrat albumul „E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front”. Single-ul „Gimme Some More” a urcat până pe locul 5 în topul UK Single Charts. În aprilie 1999, cu piesa „What’s It Gonna Be?!”, interpretată în duet Janet Jackson, rapperul a câștigat și mai multă notorietate pe plan internațional.

Cel de-al patrulea album al său, „Anarchy”, a fost realizat în 2000, rapperul obținând încă un Disc de Platină. Pentru acest album a colaborat cu artiști precum Lenny Kravitz, DMX și Jay-Z.

În anul 2001 a apărut albumul „Genesis”, pentru care a colaborat cu Mary J. Blige, P. Diddy, Kelis și Pharrell. A urmat „It Ain’t Safe No More”, în 2002, iar în 2006 – „The Big Bang”. Kelis, Nas, Timbaland, Missy Elliott, Stevie Wonder și Dr. Dre sunt doar câteva dintre numele ce apar pe acest album.

„Back on My B.S.”, cel de-al optulea album al artistului, a fost lansat pe 19 mai 2009.

Busta Rhymes are, însă, și o consistentă carieră cinematografică, cu roluri în filme precum „Shaft” (2000), „În căutarea lui Forrester/ Finding Forrester” (2000), „Onoare pătată/ Narc” (2002), „Halloween: Noaptea groazei/ Halloween: Resurrection (Halloween 8)” (2002), „Full Clip/ Full Clip/Blood Money” (2004) și „Order of Redemption” (2008).

Busta Rhymes a concertat în România în 2009 și 2010.