Clădirea de birouri, cumpărată de la două persoane fizice, a fost construită în 2003 și are o suprafață construită totală de aproximativ 1.800 metri pătrați și un teren aferent de 726 metri pătrați, dispusă pe demisol, parter și trei etaje, potrivit ESOP Consulting.
„În ultima perioadă, a crescut numărul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finanțate cu fonduri europene, această tranzacție fiind însă una din cele mai mari de până acum. La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii în găsirea soluției potrivite, fiind necesar ca respectiva clădire de birouri să fie potrivită nevoilor cumpărătorului și să se încadreze în cererile impuse de instituția europeană de finanțate în ceea ce privește calitatea și prețul ei”, a declarat, într-un comunicat Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting.
Clădirea de birouri cumpărată de UNATC este situată în zona ultracentrală a Capitalei, la Universitate, pe strada Tudor Arghezi, la demisol fiind amenajată o parcare subterană, cu o capacitate de opt mașini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt mașini.
Imobilul a fost cumpărat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare în domeniul artelor și cinematografiei, denumit „Centrul Internațional de Cercetare și Educație în tehnologii inovativ-creative CINETic” în urma câștigării de către UNATC a unei competiții de proiecte derulată în sesiunea august 2013 prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice.
Proiectul este co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
„Valoarea totală a proiectului este de 39,5 milioane de lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 35 milioane de lei. Durata proiectului este de 16 luni (…). În cadrul acestui centru de de cercetare în zona interadisciplinarității între artă și tehenologie, vor fi înființate și dotate șase laboratoare. Valoarea totală a investiției în echipamente destinate cercetării și inovării este de peste 14 milioane de lei”, a declarat Alexandru Berceanu, director adjunct UNATC și responsabil științific al proiectului.