Îți e frig? Nu lua o bluză în plus pe tine. Schimbă-ți regimul alimentar. Recomandarea vine din partea medicilor nutriționiști care spun că există o serie de alimente care te ajută să te încălzești în mod natural pe timp de iarnă.
În această categorie intră alimentele bogate în nutrienți, antioxidanți și substanțe care mențin sistemul imunitar la un nivel optim, ne pot ajuta să luptăm din interior spre exterior cu temperaturile scăzute de afară, notează site-ul Lyla.ro.
â— Ovăzul este bogat in fibre si in proteine vegetale, precum si in betaglucan, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului cu pana la 10%. Medicii le recomandă persoanelor friguroase să mănânce cât mai multe alimente care conțin ovăz.
â— Ciocolata caldă poate reprezenta desertul ideal în această perioadă a anului. Băutura contribuie la menținerea sănătății inimii, dar și la sănătatea celulară. Conține flavonoizi, adică antioxidanți puternici care ne apără de radicalii liberi, ce pot dăuna sănătății inimii. Medicii spun că o inimă sănătoasă și o circulație bună a sângelui echivalează cu o mai bună menținere a căldurii corpului pe timp de iarnă.
â— Supa de fasole neagră, preparată cu boia iute sau chilli, poate fi o masă ideală pe timp de iarnă. Preparatul este o sursă ideală de fier și cupru. Mai mult, sorbitul lent din supă ajută mușchii să folosească mai mult oxigen, fapt care-ți menține sănătatea sistemului imunitar.
â— Supa de dovleac este ideală pentru persoanele care au o deficiență de vitamina A. Alimentul este o sursă ideală de vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fier, mangan și de fibre. Toate acestea ajută la bună sănătate a ochilor, dar și a pielii, ne protejează de răceli și întăresc sistemul imunitar. Mai mult, supa de dovleac asigură și senzația de sațietate pe termen lung, fiind recomandat și în curele de slăbire.
â— Ceaiul de ghimbir este ideal chiar și pentru cei mai friguroși dintre noi. Ghimbirul are proprietăți termogenice care ajută corpul să-și mențină căldura. Mai mult, ghimbirul accelerează și arderile metabolice, contribuind totodată și la buna circulație sângelui, inclusiv la extremități.