Instanța supremă a dispus ca Mircovici să aibă un termen de încercare de doi ani și șase luni.
Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță.
Deputatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme, în martie, și, potrivit rechizitoriului procurorilor, Niculae Mircovici a propus angajarea soției sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar și a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, respectiv din ianuarie 2009 până la sfârșitul mandatului 2008-2012. În baza acestui contract, soția lui Mircovici a obținut venituri de 20.387 de lei.
Niculae Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat – România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaților.
În noiembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a solicitat Parchetului instanței supreme să îl cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese, pentru angajarea soției sale la Biroul Parlamentar din Circumscripția electorală nr. 35 Timiș.
Deputatul Nicolae Mircovici declara atunci, pentru MEDIAFAX, că soția sa a lucrat în 2009, timp de un an, la biroul său parlamentar, pentru că era în șomaj și mai avea un an până la pensionare anticipată.
„Soția mea a lucrat în armată și, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desființat și ea a intrat în șomaj. Mai avea un an de zile până la pensie și a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaților, după ce am înțeles că nu exista niciun impediment la această problemă”, spunea Mircovici.
Acesta preciza că soția sa a lucrat un an la biroul lui parlamentar, după care a ieșit la pensie.