„Regina muzicii fado” revine în România

Regina muzicii fado revine în România
Publicat: 16/12/2014, 18:25

Alintat adesea drept blues portughez, fado este un stil muzical despre melancolie, dorință și pierdere, dor brut de ceva ce lipsește (o prezență masculină), precum și despre transformarea durerii în plăcere sublimă, iar interpretarea Marizei, aclamată de fani din întreaga lume, aduce această muzică pe culmi nebănuite, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, solista s-a remarcat încă de la debut ca un artist de neegalat, al cărui stil puternic și voce distinctivă au cucerit întreaga lume. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzică, Mariza a reușit să transforme poveștile culturii tradiționale portugheze în adevărate legende muzicale care au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezențe artistice contemporane pe scena internațională de world music.

Îmbinând poezia muzicii folk portugheze, cadențele arabe cu ritmurile africane și braziliene, Mariza a început să cânte de la o vârstă foarte fragedă, remarcându-se pentru prima dată la concertul de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes a început în anul 2001, odată cu lansarea albumului de debut, „Fado em Mim”, pentru care a primit patru discuri de platină în Portugalia.

La scurt timp de la debut, materialul a propulsat-o pe cântăreață pe scena internațională, obținând, doi ani mai târziu, premiul BBC Radio 3 pentru cel mai bun artist european de world music. Cel de-al doilea album, „Fado Curvo”, se dovedește a fi un mare succes, ocupând locul al șaselea în topul Billboard, iar Mariza a devenit astfel artista cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei. În anul 2004, solista a primit premiul Asociației Jurnaliștilor Străini din Portugalia, dar și European Border Breakers Award. În același an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza a fost invitată să cânte în duet alături de Sting piesa „A Thousand Years”, aceasta fiind ulterior inclusă pe albumul oficial al JO.

Cu o voce inconfundabilă, a cărei putere îi permite să interpreteze fiecare cuvânt într-o manieră expresivă unică, Mariza a lansat, în anul 2005, cel de-al treilea album de studio, „Transparente”, dând dovada unui repertoriu muzical bogat și de mare impact în spațiul artistic internațional. Doi ani mai târziu, odată cu lansarea materialului „Concerto em Lisboa”, Mariza a devenit primul artist portughez din istorie nominalizat la cele mai importante premii muzicale din lume – Grammy.

În 2008, Mariza a lansat cel de-al patrulea album din cariera – „Terra” – material care include hituri precum „Alfama” și „Rosa Branca”, având numeroase colaborări cu artiști precum Tito Paris, Concha Buika, Rui Veloso, Ivan Lins și Dominic Miller. Anul 2010 reprezintă lansarea „Fado Tradicional”, album în care Mariza reafirmă conexiunea cu stilul clasic al muzicii fado, întorcându-se la creațiile celor mai reprezentativi compozitori din istoria genului, precum Alfredo Marceneiro.

Biletele pentru concertul pe care Mariza îl va susține la București au reducere de 10% în luna decembrie – mai puțin cele din categoria VIP – și pot fi cumpărate la prețuri cuprinse între 99 de lei și 198 de lei, în funcție de distanța față de scenă. Începând cu 1 ianuarie 2015, biletele vor avea prețuri cuprinse între 110 lei și 220 de lei. Biletele VIP sunt disponibile la prețul de 260 lei. Tichetele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, și prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri incredibile din procesul profesoarei de sport acuzate că și-a abuzat doi elevi. Pedeapsa stabilită...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
S-a pozat în costum de baie, dar toți au CRITICAT-O că s-a îngrășat mult! Mesajul...
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR: "O...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
„Uite, am ucis-o. Tu urmezi”. Un bărbat și-a ucis soția în timp ce vorbea la...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ameninţări şi violenţe în Franţa înaintea alegerilor
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Bursele pentru elevi se modifică din nou. Ce condiții sunt introduse în anul școlar 2024-2025
Un bărbat a vrut să mănânce o conservă de ton, dar când a deschis-o a...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Fiica lui Liviu Vârciu răspunde criticilor conform cărora trăiește din banii părinților: „Nu frec menta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Benny Goodman, Regele Swing-ului. A fondat prima trupă interrasială care a susținut un concert în...
×