Prima pagină » Magazin » Ce conține Chicken McNuggets. Rețeta a fost dezvăluită de unul dintre angajații McDonald”s

Ce conține Chicken McNuggets. Rețeta a fost dezvăluită de unul dintre angajații McDonald”s

Ce conține Chicken McNuggets. Rețeta a fost dezvăluită de unul dintre angajații McDonald''s
Un reportaj realizat într-una din cele cinci fabrici McDonald''s din SUA, în care se prepară Chicken McNuggets, a fost dezvăluită rețeta preparatului. Unul dintre angajații a spus ingredientele ce stau la baza micilor bucăți de carne crocantă.

Există o serie de zvonuri cu privire la ingredintele ce stau la unuia dintre cele mai bine vândute preparate aflate la vânzare în restaurantele McDonald”s: Chicken McNuggets. Într-un reportaj dat publicității recent se arată pas cu pas cum se prepară acesta, notează eBaum”s World.

Amy Steward, unul dintre inginerii fabricii Tayson, din statul Tennessee, una dintre cele cinci din SUA în care se prepară Chicken McNuggets, i-a explicat și arătat reporterului fiecare etapă ce stă la baza realizării acestui preparat.

Din imagini se poate vedea cum zeci de angajați taie manual carnea de pui și o pregătesc pentru a fi mărunțită. La un moment dat, reporterul îi arată reprezentantei companiei McDonald”s o fotografie pe care Google-ul i-ar fi sugerat-o la imagini în momentul în care a tastat numele preparatului. În poza se vedea o pastă roz ce iese dintr-un malaxor. „Nu folosim mâzgă roz. La prepararea Chicken McNuggets-ului folosim pieptul de pui, mușchiul și spatele. Îndepărtăm, manual, pielița. La final adăugăm un pic de pieliță pentru gust. Ceea ce băgăm în malaxor este 100% carne de pui”, a explicat Amy Steward. Aceasta dă asigurări că la prepararea McNuggets-ului nu se folosesc aripile și nici ghearele de la pui.

Angajata McDonald”s spune că pentru prepararea McNuggets-ului se folosește carne de pui, apă, fosfați de sodiu. Pentru gust se adaugă sare, arome naturale, amidon de grâu, glucoză, acid citric și extract de drojdie. Din rețeta Chicken McNuggets nu lipsește extractul de rozmarin și uleiul de șofran.

Preparatele care ies pe poarta acestei fabrici sunt semipreparate. În momentul în ajung în restaurantele de tip fast-food, angajații de acolo bagă bucățelele de carne timp de câteva minute într-o baie de ulei fierbine, iar apoi sunt servite clienților.