Temperatura aerului a coborât încă de luni seară și a continuat să scadă constant pe parcursul nopții, până marți la ora 7.00, când termometrele de la stația meteo au indicat o minimă de minus 20,3 grade Celsius.
Meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie Mihai Timu a declarat că aceasta „este cea mai scăzută temperatură minimă înregistrată în zonele populate din Transilvania”, fiind depășită doar de minima de minus 25 de grade Celsius consemnată marți dimineață în localitatea Apa Neagră din județul Gorj, potrivit Mediafax.
Noaptea de luni spre marți a fost deosebit de rece în toate localitățile din județul Harghita, unde valorile termice minime au atins minus 19 grade Celsius la Bucin, minus 18 grade Celsius la Joseni și minus 16 grade Celsius la Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.
„Dacă astăzi (marți – n.r.) cea mai scăzută temperatură din țară în zonele populate a fost înregistrată la Apa Neagră, în Oltenia, mâine (miercuri – n.r.) și mai ales în noaptea de Revelion cel mai frig va fi în zona depresionară din estul Transilvaniei, unde valorile termice ar putea să scadă sub minus 25 de grade Celsius, întrucât cerul se degajează de nori și vremea se va răci accentuat”, a menționat meteorologul Mihai Timu.
Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1998.